Prince of Persia: Prodigy
-
angelus #925 Nah, én végig is toltam, tegnap kezdtem neki, és be is fejeztem. Így egészében a játék bejött. (Gondolhatjátok) A grafika eszméletlen jó lett, egyszerűen nincs olyan képkocka amiből ne sugározna a nagybetűs HANGULAT. Egyszerűnek azért nem nevezném, bár tényleg könnyebb lett mint az előző részek. A történet SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nagyszerű lett sztem, tökéletesen van kibontva, és hiába van összesen 3-4 szereplőnk fordulatok vannak benne dögivel. A dialógusok frenetikusan, egyszerűen nem lehet megunni őket. A Bossok is tetszettek a Hunter a csapdáival, a Warrior, akit csak ésszel lehetett legyőzni, a Queen (nem jut eszembe a neve, de így is hívja magát) aki elakar csábítani, és az Alchemist a találmányaival, mind-mind telitalálat.
A játékmenet mindkét szempontból ütős, a harcrendszerben, nem azon van a hangsúly h 2-3 gombot csapkodj össze-vissza, bossoknál combozva, hanem h ésszel és ügyességgél győzz. Az ugrálás marad nagyjából a régi, egy-két gomb ugyan átkerült máshova, de soha nem akadt össze az ujjam.
A történet vége pedigSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyszerűen zseniális. Elika visszaadja a varázserejét a fának, tudva, hogy akkor meghal, hisz már halott volt mikor kapta. Kapunk egy stáblistát, kikapcsolhatjuk a játékot, vége. De ha akarjuk, végezhetünk a fákkal, és Elikának visszaadhatjuk az életét, és Ahrimannak a szabadságát. Mert mi is egy apró homokszem a sivatagban? A herceg (mégha nem is az) elviszi az ő hercegnőjét, messze még olyan áron is, hogy Ahriman győz.
Tökéletes. 10/10 nálam, eddig az év játéka, de a Rise of the Argonauts és a GTA4 megszoríthatja.