üdv szlafko kolléga
ha nem haragszol, kijavítalak. ha megharagszol, akkor is
nem tisztségem megmondani, ki milyen hagrögzítő progival digizzen be bármit is (analóg forrásból, ami nem csak vinyl lehet ugyebár),de..
..én (legtöbbször) a nero féle wave editort használom eme nemes célra, ami nem wavba rögzít alapból, hanem egy ideiglenes memóriába, amit szerkesztés, vagy normalizálás, vagy sercegés eltávolítás, stb..stb.. után (és csak ekkor!!) fogja felajánlani, hogy elmentheted valahová és valamilyen formátumba. hogy nálad (ha ismered e progit) alapból a wavot adja meg menthetőségi formátumnak, az csak egy dolog. beállítás kérdése. nálam pl. mp4-et (m4a) és ezért mentem abba. ami egyébként 48 khz-nél és a kiváló minőség csúszkánál áll.
létezik egy audio extractor nevű akár rippelésre is használható progi (ha nem ismernéd véletlenül), aminél pl. a cd rippelés alapból beállítható mondjuk flac-re, vagy ape-ra, mindenkinek a saját szájízlése szerint, márpedig akkor az sem fog "alapból", sem kalapból wavot elővarázsolni neked.
de mégha te és én úgy is döntünk, hogy mostantól mindent csak és kizárólag wavba gyűjtünk és eredeti forrásból, akkor szólj, és visszamondom a netemet mert itt sem 100%-hogy minden lossless eredeti hanghordozóról készült és nem tutyika...
a "mi is a hq valójában" cikksorozatunkat olvashatták