-
"Nem hülyeségnek nevezném ezt inkább dőreségnek."
Na jó de ez a te álláspontod és ettől nem vagy képes elrugaszkodni!
"Az pedig nem egyelő a hülyeséggel. Inkább oktalanság."
Nagyon nagyon nem értek egyet.
"Aztán jött pár pénzéhes pacák és szétszedte őket elemekre, így verve át a nagy hifista sokaságot. "
Vagy rájött arra (amire egyébként mindenki akit kicsit és érdekel a hifi vagy a zene), hogy bizony attól hogy mondjuk az Aiwa jó dekket gyárt még nem biztos, hogy erősítőt is jót tud, stb stb. Így annak idején is csak a sznobok vettek meg egy sony láncot mondjuk darabokban. Aki az ár/teljesítményt nézte annak bizony lehet, hogy xy erősítője volt, zyx dekkel, yxc lemezjátszóval, zs hangfallal és xws cd lejátszóval.
"hogy ezért és ezért jobb ez és ez a phono (de azt ne írjátok meg, hogy egyébként helyileg qrvára elférne az erősítőkben is!)"
Persze, hogy elférne, csak ugyebár nem mindenkinek van rá szüksége és akkor meg kár kifizettetni vele kétszer az erősítőt (rossz esetben). Azzal meg megint nem tudok mit kezdeni, hogy te phono és phono között nem hallod a különbséget - ez a te füled problémája és nem más hülyesége. Nekem például üvöltenek a különbségek (egy bizonyos szintig legalábbis)
"De azért nem kell mindennek bedőlni, amit hallasz."
Dehát te jössz folyamatosan technikai adatokkal, magyarul te dőlsz be! Én eddig csak és kizárólag a SAJÁT FÜLEMMEL érveltem.
"Nem minden arany, ami fénylik."
Nagyon egyetértek! Az ellenpéldával sem vitatkoznék (talán csak annyiban, hogy sokszor két egyforma termék között nem a minőség okozza az árkülönbséget hanem a support - és ez valóban nagy különbség lehet.
"Számtalan szeánszon voltam már a hi-fik kapcsán. "
Akkor nem értelek. És te ott mindig a Philips hangfaladat hallottad a legjobbnak meg a Dual lemezjátszód? Én is mindig megragadom az alkalmat, hogy ilyeneken részt vegyek, de én elég jelentős különbségeket hallok hangfal és hangfal erősítő és erősítő között. Anélkül hogy ránéznék az árcédulára vagy bármilyen tesztre vagy technikai adatra.
"Számtalan esetben tapasztaltam, hogy mondjuk egy pájó másként szól egy nagy teremben és másként egy átlag nappaliban."
Ez is igaz. Mivel most költöztünk nemrég kisebb lakásba ezért le kellett cserélnem a Focal hangfalaimat mert az a ház nagy nappalijában futotta ki magát. Most Audio Note hangfalat hallgatok.
"Honnét veszed, hogy az általad hallott 5.1 nem szól jobban vagy szarabbul otthoni környezetben, mint máshol?"
De a szeánsznak pont ez a lényege. Ott adott helyen és időben összevetni készülékeket. És ha ott nagy a különbség akkor az mindenhol nagy lesz bizony.
"Qrva nagy tévedés, hogy csak milliós és fél milliós cuccok szólnak jól.
Ez a valóság szándékos totális elferdítése!"
Én ezt soha nem állítottam. Viszont itt 50-70e forintról beszélünk, abban a kategóriában meg én még nem hallottam normális 5.1 erősítőt zenében még akkor sem ha az új ára 300e forint volt. Mint említettem (és figyelmen kívül hagyod), nekem is van házimozi erősítőm, többek szerint zenében is az árához képest az egyik legjobb volt (Marantz SR6004) az új ára közelebb volt a 300-hoz mint a 200-hoz, mégis a 150e forintos sztereó csöves erősítő LEGYALÁZZA! nem olyan éppenhogy jobban szól hanem BRUTÁLIS A KÜLÖNBSÉG! És akkor itt megnézheted, hogy tényleg nem az ár számít, de a fülem az igen.
És akkor még egy kis adalék. Sokan röhögnek amikor emberek tápkábeleket cserélgetnek - én is közéjük tartoztam / tartozom - aztán elmentünk haverhoz és csináltunk egy vaktesztet és bizony a srác 10-ből 9-szer eltalálta, hogy melyik tápkábel van bent éppen - azaz ő hallotta a különbséget (én már nem sajnos), ezt később egy két hónap múlva megismételtük hasonló eredménnyel. Ezek után nem csodálom és nem fikázom ha ő egy tápkábelért képes kiadni 600EUR-t. Én nem adnék ki mert nem hallom de ő hallja és kiadja. Én meg a saját szintemen hallom, hogy haver cucca, hogy szól, a nálam kölcsön megforduló eszközök hogy szólnak. Ha te nem hallod azzal nincs gond, de aki hallja és áldoz rá annak miért is dőreség? Van aki az mp3-at sem hallja vakteszten, én a saját cuccomon szinte 100% biztonsággal megmondom, hogy melyik az mp3 és melyik a valódi FLAC.