5889
-
#5124 Régen hallgattam már! :) -
#5123 A Wienna Calling és az Amadeus örök kedvencek maradnak! -
#5122 Hendrix, Doors, Zep...
Az elsők közt voltak amiket eredeti gyári hanghordozókon szereztem be annó :)
Meglepő nyilatkozat ez egy olyan embertől, aki szereti a U2-t is.
Szerintem nekik is volt egy-két elvontabb zenéjük..
De ezek után azt már meg sem merem említeni, hogy volt egy csajom (jó húsz éve. szentsz@r de rég!) akiről mindig lezenélte a bugyit egy kis Doors, vagy Queen vagy itthonról a Kispál és az AE Bizottság zenéi :D -
#5121 Én jelen pillanatban Falco-t hallgatok...
Damn it! ...hiányolom a fazont.
-
#5120 Nem rossz!
Nekem "csak" audio dvd-n van egy albuma.
Természetesen a Smooth Operator-ral :)
Néha baxottul rá tudok hangolódni. -
#5119 Ahogy érzed tesó :) -
#5118 Így már mindjárt más :) -
#5117 Eh oké csinálok majd képet :) -
#5116 Nem Lost hanem Lost Boys, azért nem ugyanaz. Szerintem jó kis 80-as évek válogatása....
-
#5115 A szó elszáll, de a kép megmarad :)
Csak akkor érdekel, ha saját fotón prezentálod. Addig tőlem egy Aethesis Gramophone-t is a magadénak mondhatsz :D
Neb@sz. Te zenét is szoktál néha hallgatni, vagy csak ilyen sz@rokat, mint a Lost? :D -
#5114 Kösz a vélemény nyilvánítást!
Ez egy könnyű műfaj és ezúttal egyetértek Zef-mesterrel, nem lehet párhuzamba állítani egyéb (komolyabb) műfajjal - másként kell hallgatni, kezelni, valamint értékelni is őket.
Nekem azért tetszik Telo mint előadó, mert roppant pozitív (most ezt a kifejezést használom, bár bajom van a fogalmával éspedig azért mert mostanság mindenki akinek fülig ér a szája -ha kell, ha nem- pozitívnak vallja magát) a megjelenése, viselkedése, kisugárzása és a hangja nagyon zenéhez való - már akkor feltűnt amikor első ízben hallottam a számot. A zene maga szerintem igenis jól hangszerelt, könnyed, fülbemászó, ténylegesen pozitív minden tekintetben - a csajszik is imádják... én pedig a csajszikat.
Személy szerint én sosem kedveltem a 60-as/70-es évek rockbandáit - a végletek előadói voltak, a "szememben" legalábbis. Vagy be voltak lőve és "tomboltak" fékevesztetten, vagy olyan volt a dalaik hangulata, mintha elvonón írták volna azokat - Jimi Hendrix, The Doors, Led Zeppelin... sosem fogok megbékélni velük.
Napjaink kínálata a másik véglet. Elektrónikus zenének nevezik a műfajt, én viszont "digitálisan generált termék"-ként (ezúttal enyhén fogalmaztam) tartom számon - a munkahelyen néha elkerülhetetlen a műfajjal való szembesülés, sajnos. Esküszöm, valahányszor meghallom az "á-á-á-á-á, é-é-é-é-é..." kezdetű-, tartalmú "remekművet" (bizonyára tudjátok, mire gondolok) érzem, hogy sorvadnak az idegsejtjeim - megőrülök tőle!!! (...somebody shoot me, now!) -
#5113 És mellesleg most éppen a hajamat tépem, mert rádugtam a gépet az AMD vidikártya HDMI kimenetéről a Marantzra, szól is minden rendesen kivéve, hogy az Audition mindig azt írja, hogy MME Internal device error. Találkozott már valaki ilyesmivel? Ha az EMU ASIO kimenetre állítom és az EMU kimenetét rádugom az erősítőre akkor gond nélkül szól. -
#5112 Né haragudj de té írtad, hogy ha nem Martin Logan akkor nem érdekel. Mivel nem az így gondoltam nem traktállak, de szívesen leírom ha érdekel csak akkor ne azt írd, hogy nem :)
Egyébként most a háttérben éppen a The Lost Boys Soundtrack szól vinylről :P -
#5111 Én tegnap mentem át rajta pont :)
Egyébként most adták ki új kiadásban... -
#5110 Jelenleg ezt hallgatom, mivel a szubjektumom eztet nagyon kultiválja !! S ráadásul szabad akaratomból, vmi isteni belső erő hatására ....
-
#5109 Semmi gond kishawer :)
Megértem én, hogy könnyebb a másét cikizni, mint beismerni hogy valójában csak a sajátunk a sz@r :)
Dumcsizzunk inkább a zenékről.
Ma pl. mit hallgattál (ami tetszett is) ?
Vagy esetleg épp mit hallgatsz?
Min?
És miért? :D -
#5108 Hát akkor ezt most kihagyjuk :) -
#5107 Nos ha így tetted, jól tetted. Épp mondani akartam, hogy én bizony a yamahákért egy fillért sem adtam volna :)
De látom, Nálad is csak porfogó volt. Helyes. Egyébként most mid van?
Költői kérdés volt. Amúgy sem érdekel, hacsak nem egy Martin Logan-ról van szó :D -
#5106 Hát én konkrétan egyikért sem kértem pénzt csak a padláson állt mindkettő vagy 10 éve, de látod más szeretettel hallgatja. Tévés dolgokba meg nem ugatok bele, mert én max focit nézek rajta meg játszok, szóval nekem csak annyi a lényeg, hogy jó képe legyen és ebből a szempontból a mostani is jó nekem. -
#5105 Ami a Kenwoodot illeti: megértelek.
Én pénzt kérni is szégyelltem érte ezért elcseréltem a kicsimre :) ami viszont odab@sz hangzásilag (főleg vinylről) a HK-mnak is :)
Régi lcd-t én sem dobtam ki, megkapta a nagylány, de a hawerodnak üzenem: felejtse el a ledes sz@rokat amik g akorlatilag amúgy is lcd-k a tré 4 ms-os válaszidejükkel.
3D plazmám van a FullHD miatt még aktív is és állítom, hogy eddigi életem egyik legjobb vására volt. -
#5104 És benne vagyunk a fogyasztói társadalom kellős közepében, ahol a marketing és a vágyak találkozása nem véletlen. -
#5103 Így van! Írigylem havert is mert a "levetett" Kenwood erősítőmet hallgatja a "levetett" Yamaha hangfalammal és neki tetszik :)
Viszont ő is irigykedik rám hogy nekem jó a "régi" lcd tévém, nem akarok ledeset meg 3D-set meg mittomén mit amire ő rá van izgulva... :) -
#5102 Ti irigykedtek azért, mert sok ezreket költöttetek egy vagy több hangfalra és a mai napig mégsem vagytok vele elégedettek.
Én meg viszonylag olcsón hozzájutottam az enyémhez, amivel teljesen elégedett vagyok.
A lényeg végül is csupán ennyi -
#5101 "Nem hülyeségnek nevezném ezt inkább dőreségnek."
Na jó de ez a te álláspontod és ettől nem vagy képes elrugaszkodni!
"Az pedig nem egyelő a hülyeséggel. Inkább oktalanság."
Nagyon nagyon nem értek egyet.
"Aztán jött pár pénzéhes pacák és szétszedte őket elemekre, így verve át a nagy hifista sokaságot. "
Vagy rájött arra (amire egyébként mindenki akit kicsit és érdekel a hifi vagy a zene), hogy bizony attól hogy mondjuk az Aiwa jó dekket gyárt még nem biztos, hogy erősítőt is jót tud, stb stb. Így annak idején is csak a sznobok vettek meg egy sony láncot mondjuk darabokban. Aki az ár/teljesítményt nézte annak bizony lehet, hogy xy erősítője volt, zyx dekkel, yxc lemezjátszóval, zs hangfallal és xws cd lejátszóval.
"hogy ezért és ezért jobb ez és ez a phono (de azt ne írjátok meg, hogy egyébként helyileg qrvára elférne az erősítőkben is!)"
Persze, hogy elférne, csak ugyebár nem mindenkinek van rá szüksége és akkor meg kár kifizettetni vele kétszer az erősítőt (rossz esetben). Azzal meg megint nem tudok mit kezdeni, hogy te phono és phono között nem hallod a különbséget - ez a te füled problémája és nem más hülyesége. Nekem például üvöltenek a különbségek (egy bizonyos szintig legalábbis)
"De azért nem kell mindennek bedőlni, amit hallasz."
Dehát te jössz folyamatosan technikai adatokkal, magyarul te dőlsz be! Én eddig csak és kizárólag a SAJÁT FÜLEMMEL érveltem.
"Nem minden arany, ami fénylik."
Nagyon egyetértek! Az ellenpéldával sem vitatkoznék (talán csak annyiban, hogy sokszor két egyforma termék között nem a minőség okozza az árkülönbséget hanem a support - és ez valóban nagy különbség lehet.
"Számtalan szeánszon voltam már a hi-fik kapcsán. "
Akkor nem értelek. És te ott mindig a Philips hangfaladat hallottad a legjobbnak meg a Dual lemezjátszód? Én is mindig megragadom az alkalmat, hogy ilyeneken részt vegyek, de én elég jelentős különbségeket hallok hangfal és hangfal erősítő és erősítő között. Anélkül hogy ránéznék az árcédulára vagy bármilyen tesztre vagy technikai adatra.
"Számtalan esetben tapasztaltam, hogy mondjuk egy pájó másként szól egy nagy teremben és másként egy átlag nappaliban."
Ez is igaz. Mivel most költöztünk nemrég kisebb lakásba ezért le kellett cserélnem a Focal hangfalaimat mert az a ház nagy nappalijában futotta ki magát. Most Audio Note hangfalat hallgatok.
"Honnét veszed, hogy az általad hallott 5.1 nem szól jobban vagy szarabbul otthoni környezetben, mint máshol?"
De a szeánsznak pont ez a lényege. Ott adott helyen és időben összevetni készülékeket. És ha ott nagy a különbség akkor az mindenhol nagy lesz bizony.
"Qrva nagy tévedés, hogy csak milliós és fél milliós cuccok szólnak jól.
Ez a valóság szándékos totális elferdítése!"
Én ezt soha nem állítottam. Viszont itt 50-70e forintról beszélünk, abban a kategóriában meg én még nem hallottam normális 5.1 erősítőt zenében még akkor sem ha az új ára 300e forint volt. Mint említettem (és figyelmen kívül hagyod), nekem is van házimozi erősítőm, többek szerint zenében is az árához képest az egyik legjobb volt (Marantz SR6004) az új ára közelebb volt a 300-hoz mint a 200-hoz, mégis a 150e forintos sztereó csöves erősítő LEGYALÁZZA! nem olyan éppenhogy jobban szól hanem BRUTÁLIS A KÜLÖNBSÉG! És akkor itt megnézheted, hogy tényleg nem az ár számít, de a fülem az igen.
És akkor még egy kis adalék. Sokan röhögnek amikor emberek tápkábeleket cserélgetnek - én is közéjük tartoztam / tartozom - aztán elmentünk haverhoz és csináltunk egy vaktesztet és bizony a srác 10-ből 9-szer eltalálta, hogy melyik tápkábel van bent éppen - azaz ő hallotta a különbséget (én már nem sajnos), ezt később egy két hónap múlva megismételtük hasonló eredménnyel. Ezek után nem csodálom és nem fikázom ha ő egy tápkábelért képes kiadni 600EUR-t. Én nem adnék ki mert nem hallom de ő hallja és kiadja. Én meg a saját szintemen hallom, hogy haver cucca, hogy szól, a nálam kölcsön megforduló eszközök hogy szólnak. Ha te nem hallod azzal nincs gond, de aki hallja és áldoz rá annak miért is dőreség? Van aki az mp3-at sem hallja vakteszten, én a saját cuccomon szinte 100% biztonsággal megmondom, hogy melyik az mp3 és melyik a valódi FLAC. -
#5100 "Amíg a kutatók egyezségre nem jutnak e kérdésben, nyugodtan, de felelősségünk teljes tudatában hozzuk meg döntéseinket, és továbbra is bízzunk benne, hogy minden cselekedetünket valóban saját szabad akaratunk irányítja." -
#5099 Úgygondolom, hogy jól állok hozzá, mivel ennek is, annak is én, mint hallgató vagyok a befogadója. Mondhatja az előadó bátran:"mégis Hozzád szól dalom"
Nyilván én ezeket a Telokat legfeljebb akkor hallgatom, ha a kocsiban épp a rádió szól.
Amúgy Wescone kolléga kérdésére válaszoltam, ahogyan azt én gondolom a zenékkel kapcsolatban. -
#5098 Ha úgy értetted, hogy lehülyéztem azokat, akik drága cuccokat vesznek,
akkor rosszul értetted.
Nem hülyeségnek nevezném ezt inkább dőreségnek.
Az pedig nem egyelő a hülyeséggel. Inkább oktalanság.
Az első hi-fik egy komponensből álltak.
Aztán jött pár pénzéhes pacák és szétszedte őket elemekre, így verve át a nagy hifista sokaságot.
Pár kenőpénz a "hi-fi" szakértőknek a szaklapokba,
hogy ezért és ezért jobb ez és ez a phono (de azt ne írjátok meg, hogy egyébként helyileg qrvára elférne az erősítőkben is!)
ezért meg ezért kell szétszedni az elő és a végfokozatokat,
sőt a végfokozatot is kétfelé, cd lejátszóból meg minimum egy VAMP NOS kell, és nem csak azért mert egy Dimitris Zachariadis tervezte.
Nem. Ez lágyabban szól, emez részletgazdagabban, amaz finomabban...
Ha már itt tartunk.
Ezeknek az embereknek nincs is ilyen irányú szakképesítésük.
Jól tudnak fogalmazni, tudnak őár műszaki adatot és talán még tényleg hallanak is egy lehelletnyi különbséget két erősítő hangja közt.
De azért nem kell mindennek bedőlni, amit hallasz.
Nem minden arany, ami fénylik.
Hogy csak 1 ellenpéldát mondjak:
Pár éve csináltak egy tesztet a napszemüvegekkel:
A legmárkásabb és legdrágább szemcsiket vetették ösze az ultragagyi kategóriával.
Az eredményen mindenki megdöbbent, mert erre végképp nem számítottak.
cikk itt, ha érdekel.
Számtalan szeánszon voltam már a hi-fik kapcsán.
Számtalan esetben tapasztaltam, hogy mondjuk egy pájó másként szól egy nagy teremben és másként egy átlag nappaliban.
Honnét veszed, hogy az általad hallott 5.1 nem szól jobban vagy szarabbul otthoni környezetben, mint máshol?
Qrva nagy tévedés, hogy csak milliós és fél milliós cuccok szólnak jól.
Ez a valóság szándékos totális elferdítése!
-
#5097 Én is rászoktam a saját hsz. visszaolvasásra és most is észrevettem egy betűhiányt, javítom: * Flintstones -
#5096 "Nem értem, miért feszegeted a témát?"
Hát te hoztad fel.... :o
"Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy Te abban hiszel, hogy nem létezik normális erősítő 5.1-ben zenére."
Még csak nem is ezt mondtam. Már legelső alkalommal írtam, hogy hallottam már jó 5.1 erősítőt zenére. Csak az árcédulája a lakásom árához közelít.
"Ha ez boldoggá tesz, nem bánom:
Szàmodra nem létezik :)"
Azért valamiért bármilyen komolyabb hifi forumon ugyanez a vélemény, tehát úgy is fogalmazhatnánk, hogy te megelégedsz egy olcsó semmi hanggal. (mint ahogy ezt a mostani technikád is bizonyítja) Ne érts félre többször írtam, hogy ezzel nincs is semmi baj, csak TE NE AKARD megmagyarázni, hogy mindenki hülye akinek az a szint nem elég. -
#5095 "Ha a Sokol rádióm tökéletesen szólna, beérném azzal is. Tojnék a technikára :)"
Node akkor a többi esetben miért nem így teszel. Egy erősítőt (vagy bármit) meg kell hallgatni. Addig csak humbug!
"A gyenge zene elméleted sem állja meg a helyét, hiszen kinek mi a gyenge zene? Hallottam én már grindcore stílust is (Deicide, Morgoth) ami meg baxottul nem gyenge :D"
Mikor beszéltem gyenge zenéről? Vagy egyáltalán mit értesz gyenge zenén? Egy zenének max a minősége lehet gyenge (legutolsó csalódásom pl az új Péterfy Bori album - bár vinylen nem hallgattam a CD valami eszméletlenül gyengén szól :( ) -
#5094 Igaz a Flintsones szinkron nem abban nagyszerű, hogy "az eredetit hozza", hanem pont abban, hogy azon lényegesen túlmegy. Dehát Romhányi zseni volt. -
#5093 Ez a zene nálam is régóta nyerő, mondhatnám alapVETÉS (és itt javítanám a szóhasználatod, nem alaptevés. Alapvető, alapvetés - latinul fundamentum ). Bár ez a magyar szöveg elég fura, igaz a filmek szinkronja se hozza sosem az eredetit (néhány ritka kivételtől eltekintve, mint pl. Romhányi rímhányó Frédi és Béni csoda-verses szinkronja). -
#5092 Nem értem, miért feszegeted a témát?
Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy Te abban hiszel, hogy nem létezik normális erősítő 5.1-ben zenére.
Ha ez boldoggá tesz, nem bánom:
Szàmodra nem létezik :) -
#5091 Nézd Naru.
Ha a Sokol rádióm tökéletesen szólna, beérném azzal is. Tojnék a technikára :)
(bár csendben megjegyzem láttam én már Trabantot is olyan tuning motorral, hogy gép legyen a talpán ami lehagyja :)
A gyenge zene elméleted sem állja meg a helyét, hiszen kinek mi a gyenge zene? Hallottam én már grindcore stílust is (Deicide, Morgoth) ami meg baxottul nem gyenge :D -
#5090 Annyi a dolog, hogy rosszul állsz a dolgokhoz. Nem szabad összehasonlítani két különböző zenei irányzatot, mert mindkettőnek más a mondanivalója és különböző a hangulatuk is.
Pl. Egy bárban bárhol az országban leülhetünk Te és én egy sör mellett megvitatni az élet nagy dolgait vagy akár a rockzene legnagyobbjait is, miközben a háttérben szól ez a Tankcsapda cd :)
De csak addig, míg mondjuk Mflex be nem toppanna, mert az első kérdése még köszönés előtt ez lenne:
"Mi a fasz van? Mi a sz@rt hallgattok? Miért nem az én zenémet?" :) -
#5089 Itt van hozzá a fordítás:
Lépcső a mennyországba
Van egy hölgy, aki abban bízik, mind arany ami fénylik,
És megvehet a mennyekbe, egy lépcsőt.
És ha bejut, tudja, ha a boltok be is vannak zárva
Egy szavába kerül, hogy megkapja amiért jött.
És megveszi a lépcsőt a mennyekbe...
Ott egy jel a falon, de biztosra akar menni,
Hisz tudod, a szavaknak két jelentése van néha.
A patak mellett a fán, egy kis madár dalolja
Néha minden gondolatunk baljós
Oh, ez elgondolkodtat,
Oh, ez kíváncsivá tesz
Van egy érzés, mit érzek, ha nyugat fel nézek,
És a lelkem sírva elvágyódik
Képzeletemben láttam én, füstkarikákat az erdő mélyén
S hallottam a bámészkodók hangjait.
Oh, ez elgondolkodtat, oh, ez igazán elgondolkodtat
És azt suttogják, hogy hamarosan , ha hív a dallam
A dudás elvezet bennünket a megoldáshoz
Egy új nap virrad mindazokra, kik várják régóta
És az erdő n evetést visszhangoz
Ha megrezzen a sövény, ne ijedj meg
hist csak május királynője éled
Igen, két úton indulhatsz, de közben
Még van időd választan i a másikat
És ez...elgondolkodtat...
Zúg a fejed, és nem múlik, hisz nem tudod
A dudás hív, hogy csatlakozz.
Édes hölgy fúj a szél, nem hallod ?
És tudtad?
Lépcsőd a mennyekbe, a suttogó szélre bíztad.
És amint az úton lefelé kanyargunk,
Lelkünknél nagyobb lesz az árnyékunk
Ott sétál a hölgy, kit mind vártunk
Kit vakító fény vesz körül, és mutatni akarja,
Hogy fordul még mindig, minden aranyba.
És ha nagyon figyelsz, a dallam elér egyszer
Amikor minden eggyé válik mindennel
Kősziklaként nem porladni el!
És megveszi Ő a lépcsőt a mennyekbe... -
#5088 Egyik alaptevésem. Hasonlítsd össze ezt a Telo-féle zeneféleséggel! Nem lehet, nincsen mit !!
-
#5087 Az egész, úgy ahogyan van. Gyakorlatilag az egész 2 akkordból áll össze, ugyanazt a 3 mondatot ismételgeti vagy 5 percen keresztül.Nincs benne dinamika, tempóváltások, nincsen benne semmilyen virga,ezt nagyon még hangszerelni sem kellett! Számomra, ismétlem, nekem dög unalmas. Nyilván más nem így van vele, elég népszerű zene még ma is, de nekem nem az. Az én igazi zenei világom valahol itt indul: lsd:5085-ös hsz-emet.
Egyébként, nyilván, azért nem a Telo a mélypont a mai zenékben, ezt még én is belátom, bár nem komálom különösebben. -
#5086 "Kolléga, ez a szar ez valami borzadály! Ezt vajh zenének nevezik ?!"
Igen, de nem csak nevezik; valóban az - egyszerű, jól összerakott, vidám kis zene. Napjaink "nagyágyúinak" semmitmondó, ötlettelen produkciói mellett igazi kikapcsolódás!
...Amúgy elmondhatnád, mitől borzadály számodra - érdekelne a dolog. -
#5085 Kolléga, ez a szar ez valami borzadály! Ezt vajh zenének nevezik ?!
Ellenben megjelent számomra az év legfontosabb lemeze, amin valóban zene található :
Itt meg egy alaptevés, ami pontosan 2012 decemberében qrvára aktuális:
Tankcsapda : Mi a fasz van ?