-
"Megint a külsőségek alapján ítélsz.
Sosem az ár, hanem a teljesítmény és a minőség számít."
Azért sajnos ezek általában kéz a kézben járnak. Mert jót olcsón nem lehet gyártani. A használt piacon meg még olyan durva dolgok is előfordulnak, hogy egy-egy már nem gyártott de jó termék ára a többszöröse a régi új árának. Tehát ha valami jó akkor azt használtan sem kapod meg olcsón mert nagyobb a kereslet rá mint a kínálat.
"És még egy apróság: Denonom nem is volt"
Pedig a bakelit forumon nagyon így jött le még egy képet is linkeltél.
"Ha nem sajnálod a pénzt az ablakon kidobni felesleges csöves erősítőre és még feleslegesebb külön phono-ra, akkor miért sajnálod az 5.1-re?"
Felesleges dologra még soha nem dobtam ki pénzt, a fentiek messze nem feleslegesek. Azt, hogy ezeket a különbségeket a Philips hangfalon nem hallod azt meg teljességgel elhiszem, ahhoz valószínűleg teljesen felesleges lenne.
"És miért állítasz olyat, hogy zenét nem jó 5.1-ben hallgatni?"
Mert nem az. Természetszelűeg nem az, ez egy mesterségesen generált valami amiben semmi természetesség sincs. A való világban ugyanis szinte kizárólag sztereó zene létezik - azt hogy ezt utána művi úton, hogyan erőszakolják meg az engem rendkívül hidegen hagy.
"Gyári eredeti zenei 5.1-et sem jó?"
de nem ám!
"Ezt is honnét szedted?"
Tapasztalat!
"Egyáltalán hallottál már 5.1-es audio DVD-t, vagy csak azért jár a szád, hogy mondj valamit?"
Szerintem nekem már akkor normális DVD lejátszóm volt normális erősítővel amikor te még valami magazinban olvastad, hogy létezik olyan, hogy DVD. 5.1-ből kétféle létezik>
1, Ahol a hangmérnöknek mondták, hogy ez most legyen 5.1 mert az a menő és szétkever minden hangszert ahogy éppen kiadta a kicsi buksija
2, Koncert felvétel ahol meg csak a közönségnek van értelme a térben - már ha otthon az a cél hogy hátulról közönséget hallj.
Ez bizony mindkettő egy jó nagy molyfing, de legalább el lehet adni lökötteknek :)