5889
-
#5004 Narunak igaza van, a természetben nem létezik monó hangzás, pontosan azért, mert két fülünk van! A két fül (mikrofon), x távolságra van egymástól (ráadásul két irányba fordul), így ha minimális mértékben is, egyik a másikhoz viszonyítva mindig x időeltolódással fogja érzékelni az adott hangot, és az már sztereó hangképet eredményez.
Monóról akkor "beszélhetünk", amikor pl. a füles mindkét hangszórója pontosan ugyanazt a hangot sugározza. Az viszont már mesterséges beállítás és kellőképpen zavaró-, sőt, hosszú távon, éppen a természetellenessége miatt, kifejezetten idegesítő jelenséget produkál. -
#5003 Igen valóban én mindent középről hallok, ezért van nekem 1db Philips hangszóróm a szoba közepén, hogy mindent középről halljak.
Ha túlléptél a nem létező szellemek kergetésén és a nem létező mondatok fikázásán akkor folytathatjuk a beszélgetést addig meg semmi értelme. -
#5002 "Bocs hawer. Ezt nem tudom másként értelmezni.
Nem is fejtem ki bővebben. Bigivan kolléga érti.
Szerintem a többiek is. Csak Te nem?"
Hmz, ebben sehol nincs benne, hogy mono hang nem létezik. Ha pedig egy koncerten hallgatod ezt a hangszert az bizony továbbra is stereo lesz! Ha fogalmad sincs, hogy miért akkor bizony kérdezni kell fikázás helyett. Amúgy a stereo jelentése tudod mi? Segítek: as to create the impression of sound heard from various directions, as in natural hearing.
A lényeg a various directions - ami bizony 1db zongoránál is fennáll. (És pont ezért vesznek fel 1db zongorán játszó kislányt is stereoban és ezért nem lesz mono a CD sem. A koncertteremben hallható zongora mono felvételének ugyanis semmi köze sem lenne ahhoz mint ami a koncerten elhangzott. Ugye kitaláltad miért? -
#5001 "A vonosók általában alul balról, az üstdob fenn középen, a fuvolás, fúvós szekció pedig a dobosok alatt stb. Ezt, ismétlem, minden botfülű pontosan érzékeli. Nem értem, hogy a felvételeken ezt a színpadképet, amit amúgy prezensz-érzésnek hívnak, s a high-end egyik alapja, miért kellene "súlyozottan középre tólni"?"
Mert azért közben a valóságban a másik füled is hallja. Egyetlen egy normális sztereó lemezt sem tudsz nekem mondani, ahol a fele hangszer CSAK jobbra a másik fele meg CSAK balra van keverve. Két perc alatt frászt lehet kapni azoktól a nagyon régi felvételektől ahol a dob jobbról szól a gitár meg balról. Én még nem hallottam embert aki azt mondaná, hogy az jól szól úgy. Te arra azt mondod, hogy jó az úgy? És ne keverjünk ide térérzetet mert NEM ERRŐL VOLT SZÓ!
"Miért jó az, ha 70 hangszer mind középről szól, mikor amúgy, a való világban hatalmas a színpadkép ???"
Ki és hol állított ilyet, hogy ez jó lenne vagy ezt kellene csinálni?
"Én egyébként csak sztereót hallgatok, bár van egy jó képességű Harman/Kardon 5.1-es erősítőm is, de ez is sztereóban működik."
Akkor? Akkor most mégis miről beszélünk? 5.1 zenéről volt szó és arról, hogy szerintem ez a világ legnagyobb baromsága mert a valóságban ilyen NINCS! (És még mindig nem cáfolt meg senki, mert ugyan te is bele kötöttél de még mindig várom, hogy azon a bizonyos koncerten mit hallottál a hátsó hangszórók helyéről? Gyanítom max a közönséget!)
"Így tehát kérdésedre sem tudok válaszolni, mivel a hátam mögül csak a csend szól."
Na látod erről van szó! -
#5000 Valójában ezeket hallgatni kell.
Ugyanis, mikor a bal szélső pukizik, akkor azt onnét hallom.
Mikor a jobb szélső rákontrázik, akkor azt meg onnét.
Sajnos Naru kolléga középről fogja hallani.
Hiszen igaziból is onnét hallaná.
Igaz, ő egyedül sztereóba. Mert neki két füle van
Ilyen jót rég röhögtem
Gyerekek. Köszönöm ezt a vidám napot
Most megyünk családlátogatásra, de estefelé még bekukkantok.
Hátha legalább Naru barátom próbál még okosakat írni.
Valamiért emlékeztet ez engem egy réges régi tanítványom gondolkodására
..mondjuk Ti nem is emlékezhettek rá..
réges rég volt..tán igaz sem volt -
#4999 Mondjuk itt? : " Ha leülsz egy zongoristát hallgatni az bizony sztereó lesz, ha a hegedűs kislány előtted játszik az is bizony az. (a 2 füled miatt nem mono)." (4980 hsz.-ed)
Bocs hawer. Ezt nem tudom másként értelmezni.
Nem is fejtem ki bővebben. Bigivan kolléga érti.
Szerintem a többiek is. Csak Te nem?
-
#4998 Hát nálam nem itt kezdődnek az "ezt nézegessük" kategóriák. -
#4997 Ráadásul még gusztustalanul nyomin is néznek ki. -
#4996 Inkább ezeket nézegessük !!! -
#4995 Egy kis OFF !!
Egy felvétel a Viktor által ígért "szép, új világról"!
A felvétel 2012 november 24.-én készült Szombathelyen, a Spar hipermarketben. Ha nem látom, ezt biztosan nem hiszem el :
OFF vége, elnézést attól, akit irritálok, de ez van !! -
#4994 Ez fasza lett
Itt a kép:
-
#4992 Szia Kolléga!
Ha voltál életedben komolyzeneikoncerten, hangosítás nélkül, mivel egy komoly nagyzenekarnak egy hangversenyteremben arra nincsen szüksége, hallhattad, hogy pontosan meg tudod mondani, becsukott szemmel is, hogy melyik hangszercsoport honnan is szól, mégpedig GPS nélkül is , pontosan.
A vonosók általában alul balról, az üstdob fenn középen, a fuvolás, fúvós szekció pedig a dobosok alatt stb. Ezt, ismétlem, minden botfülű pontosan érzékeli. Nem értem, hogy a felvételeken ezt a színpadképet, amit amúgy prezensz-érzésnek hívnak, s a high-end egyik alapja, miért kellene "súlyozottan középre tólni"? Miért jó az, ha 70 hangszer mind középről szól, mikor amúgy, a való világban hatalmas a színpadkép ???
Én egyébként csak sztereót hallgatok, bár van egy jó képességű Harman/Kardon 5.1-es erősítőm is, de ez is sztereóban működik.
Így tehát kérdésedre sem tudok válaszolni, mivel a hátam mögül csak a csend szól.
-
#4991 Hát igen, sercegés meg pattogás 5.1-ben - a zene ilyenkor háttérbe szorúl... -
#4990 Akkor nem nagyon élvezed a zenét! -
#4989 "...a természetben nincs 5.1 zene - max akkor ha egy törzsi táncban te ülsz a máglya helyén."
Vagy a máglyán. -
#4988 Bécsi Filharmonikusok felharmonikusai. -
#4987 No hát ezaz. Már látom is a reklámot; Berlini filharmonikusok 5.1-ben. Exkluzív hátsó hangszóróból érkező beszéddel és köhécseléssel. :) -
#4986 Mondjuk köhécselés meg egyéb zajok, ami már nem kell ahhoz, hogy élvezd a zenét. -
#4985 Jajjaj Zefír, most ne játszd el a béna játékot ahol kifacsarjuk a másik mondandóját. Hol beszéltem én arról, hogy nem létezik mono hangzás? Most már így azért rákérdezek, hogy sikerült-e értelmezni egyáltalán amit írtam mert mostani hozzászólásod alapján ebben nem vagyok biztos. -
#4984 Miért kéne középről szólnia? Azért áruld már el nekem, hogy a koncerten mi szólt a hátad mögül? Roppant mód érdekelne, mert jártam már pár koncerten (szimfónikus zenekarin is), de még soha semmi nem szólt a hátam mögül. Roppant kiváncsivá tettél! -
#4983 Hagyd kolléga.
Az ürge szerint nem létezik a "mono" hangzás. Hogy miért?
Há mee 2 fülünk van azé :D
Én ugyan hallottam már zongorát is meg hegedűt is szólni erősítés nélkül, de biza az sem volt sztereó. Hiába van két fülem :)
Négy füllel is monó maradt volna.
De tiszteletben tartom a véleményét.
Hogy is vitatkozhatnék valakivel, aki zseninek tart? :D -
#4982 Mondjuk azért ez Mozartnál, vagy Vivaldinál, és mondjuk egy 70 fős szimfónikus zenekarnál nem teljesen így működik ! És bizony ezek lehetnek csak az igazán high-end felvételek. Hogy középről szóljon az egész zenekar ??? -
#4981 Dehogy győzködöm. Mindössze véleményt cserélünk :)
És miközben elbeszélgettünk egymás mellett, észre vettem, hogy személyében megtaláltam az utódomat itt az SG-n. Amúgy is időszerű már a "nyugdíjaztatásom" ;)
Az ürge a fiatalkori önmagamra emlékeztet.
Világmegváltói, ambíciózus titánként ő is kiáll a saját igazáért.
Egyetlen kérdés nem tisztázott már csupán:
Most akkor ő lenne én, vagy pediglen egyszerűen: én vagyok ő? :D -
#4980 Most azzal, hogy leírtál egy készítési szisztémát szerinted mi változott? Ráadásul én veled ellentétben (talán) már jártam stúdióban, csináltam zenét, pontosan tudom hogy működik. A "mesterszalag" ma már (és jó ideje egyébként) digitális. És attól, hogy minden hangszer egy külön sáv (csatorna ha úgy tetszik - bár ugyebár egy-egy hangszer több sávon is szólhat zenétől függően), attól még az egy mesterséges döntés, hogy mi hova legyen keverve. A quadrofon is pont ezért nem terjedt el; mert alkalmatlan a zenehallgatásra. Még egyszer leírom mert nem sikerült felfognod; a természetben nincs 5.1 zene - max akkor ha egy törzsi táncban te ülsz a máglya helyén. A valóságban a koncert, a zene az bizony "csak" sztereó. Ennek bármiféle megerőszakolása bizony művi hatást okoz. Ezen nem tudsz mit szépíteni. Ha leülsz egy zongoristát hallgatni az bizony sztereó lesz, ha a hegedűs kislány előtted játszik az is bizony az. (a 2 füled miatt nem mono). Ha mesterségesen átkevered a felvételt, hogy a zongora mögülled a hegedű szemből a nagybőgő balról szóljon az egy nagy katyvasz lesz (mint ahogy az is). Jó példa erre a korai sztereo lemezek amivel az akkori hangmérnökök nem igen tudtak mit kezdeni ezért a gitár jobbról szól a dob meg balról - hallgathatatlan. Aztán rájöttek, hogy mindent súlyozottan középre kell tolni - mert a VALÓSÁGBAN is így jönnek a hangok - és csal kismértékben lehet valamit jobbra vagy balra tekerni. Zsenikém. Ettől te még hallgathatsz 5.1 zenét, de SZERINTEM és sokak szerint akik zenét hallgatnak és nem marketinget SZINTÉN SZAR. -
#4979 Valami azt súgja, hogy bármilyen lelkesen győzködöd, felesleges. Akármilyen élethű és minden igényt kiszolgáló guminőket gyártanak manapság, azért Naru (és szerintem én is) marad az eredeti, jól bevált, hús-vér nőknél... if you know what I mean. -
#4978 Akkor én kérek elnézést...de biztosan Denon volt? Nem inkább a reggeli Danon? :D Abból is az Aktivia lehetett :)
Pár infó az 5.1-es DVD stúdiófelvételekről zsenikém:
Az eredeti stúdiófelvételek rögzítése analóg technikával mesterszalagra készül. A felvételek hangszerenként külön sávra vannak felvéve. A végső sztereó kikeverése után legutoljára kerül fel az ének a zenére.
Az 5.1-es stúdiómaszter keverése pedig úgy történik, hogy a sztereó maszter előtti sávokat keverik rá a 6 (BD-n 8) csatornára.
Az "eredeti" sztereó (2.0) csak is azért jött létre, mert az akkori hanghordozók többsége csak azt támogatta.
Stúdiómagnókon már akkoriban is használtak 4 sávot. S bár technikailag lehetett volna sorozatgyártás belőle, maga a lejátszó technológia horribilis összegekbe került már akkor is. Léteznek azonban még ma is 4 sávos orsós és szalagos magnók is...sőt a quadrofon Pink Floyd vinylemhez quadrofon tűk is.
Ja, mellesleg lehet jót olcsón is gyártani.
Csak ez a gyártóknak nem jó üzlet. Sosem volt az... -
#4977 Mert maradiak vagytok. A technikai fejlődésben állva maradtatok és elmegy mellettetek a világ. (meg mellettem is) -
#4976 Ez igen! Valami ilyesminek "teremtettem" ezt a tópikot... viták, érvek a témában - nagyszerű!
Ami azt illeti, én is a 2.0 híve vagyok, még filmeket is 2.0-ban nézem, bár van 5.1 rendszerem is... igaz, nincs éppen kéznél. Megvan az Aero, Jean-Michel Jarre albuma 5.1-ben és annak idején alig vártam, hogy halljam, de nem vágott mellbe úgy Istenigazából - szép-szép, de mesterkélten hangzik.
A zene szerintem is 2.0-ra való. -
#4975 "Megint a külsőségek alapján ítélsz.
Sosem az ár, hanem a teljesítmény és a minőség számít."
Azért sajnos ezek általában kéz a kézben járnak. Mert jót olcsón nem lehet gyártani. A használt piacon meg még olyan durva dolgok is előfordulnak, hogy egy-egy már nem gyártott de jó termék ára a többszöröse a régi új árának. Tehát ha valami jó akkor azt használtan sem kapod meg olcsón mert nagyobb a kereslet rá mint a kínálat.
"És még egy apróság: Denonom nem is volt"
Pedig a bakelit forumon nagyon így jött le még egy képet is linkeltél.
"Ha nem sajnálod a pénzt az ablakon kidobni felesleges csöves erősítőre és még feleslegesebb külön phono-ra, akkor miért sajnálod az 5.1-re?"
Felesleges dologra még soha nem dobtam ki pénzt, a fentiek messze nem feleslegesek. Azt, hogy ezeket a különbségeket a Philips hangfalon nem hallod azt meg teljességgel elhiszem, ahhoz valószínűleg teljesen felesleges lenne.
"És miért állítasz olyat, hogy zenét nem jó 5.1-ben hallgatni?"
Mert nem az. Természetszelűeg nem az, ez egy mesterségesen generált valami amiben semmi természetesség sincs. A való világban ugyanis szinte kizárólag sztereó zene létezik - azt hogy ezt utána művi úton, hogyan erőszakolják meg az engem rendkívül hidegen hagy.
"Gyári eredeti zenei 5.1-et sem jó?"
de nem ám!
"Ezt is honnét szedted?"
Tapasztalat!
"Egyáltalán hallottál már 5.1-es audio DVD-t, vagy csak azért jár a szád, hogy mondj valamit?"
Szerintem nekem már akkor normális DVD lejátszóm volt normális erősítővel amikor te még valami magazinban olvastad, hogy létezik olyan, hogy DVD. 5.1-ből kétféle létezik>
1, Ahol a hangmérnöknek mondták, hogy ez most legyen 5.1 mert az a menő és szétkever minden hangszert ahogy éppen kiadta a kicsi buksija
2, Koncert felvétel ahol meg csak a közönségnek van értelme a térben - már ha otthon az a cél hogy hátulról közönséget hallj.
Ez bizony mindkettő egy jó nagy molyfing, de legalább el lehet adni lökötteknek :) -
#4974 "Nekem fontos a hangtisztaság is. A két zeneszám közti abszolút csend is.
Na ez az, amit egy csövesnél sosem fogsz tapasztalni."
Szerintem te nagyon régen hallottál csöves erősítőt utoljára. Ha bármit felfedezel két szám között akár nagy hangerőn is a csövesemen akkor megeszem a kalapomat (főleg érdekes ezt mondani amikor bakelitet hallgatsz) -
#4973 Ja, még egy apróság:
A Pioneer asztali írót távirányítóval, papírjaival 3000 ft-ért vettem.
akkor az mindjárt annyit is ér?
Megint a külsőségek alapján ítélsz.
Sosem az ár, hanem a teljesítmény és a minőség számít.
És még egy apróság: Denonom nem is volt
Amikor járt egy nálam hangtesztre, cirka fél óra után el is köszöntünk egymástól. Ő sem azt a hangzást nyújtotta, amit szeretek.
Már csak egyvalamit nem értek:
Ha nem sajnálod a pénzt az ablakon kidobni felesleges csöves erősítőre és még feleslegesebb külön phono-ra, akkor miért sajnálod az 5.1-re?
És miért állítasz olyat, hogy zenét nem jó 5.1-ben hallgatni?
Gyári eredeti zenei 5.1-et sem jó?
Ezt is honnét szedted?
Mondjuk a tutyikákat a netről azt megértem..
Egyáltalán hallottál már 5.1-es audio DVD-t, vagy csak azért jár a szád, hogy mondj valamit? -
#4972 Akkor ezt a témát is lezárhatjuk
Csöves erősítő wazze
Szépen szól. Ennyi. THD meg 10.0000.0000
Erről is elmondtam már a véleményemet nem egyszer.
Ami azt illeti pont a kiváló hangminőség miatt jött létre. Mármint a THD.
Nekem fontos a hangtisztaság is. A két zeneszám közti abszolút csend is.
Na ez az, amit egy csövesnél sosem fogsz tapasztalni.
Van viszont jó hírem is. Javíts ki, ha ebben is tévednék:
Mindketten szeretjük a jó zenéket hallgatni. Legfőképpen vinylről -
#4971 "Először is Technics hangfalam sosem volt És ha már itt tartunk, nem is lesz. Megettem már a boxaim javát) de maradtam a Philips-nél. Abból is az FB 278-as-nál."
Még rosszabb.
"Ha tényleg olyan nagy ász vagy hájfáj körökben mint ahogy azt hangoztatod, tudhatnád, hogy ez afféle Porsche az autók világából."
He? Ugye te most poénkodsz folyamatosan? Nem mondtam, hogy nagy ász vagyok de azért mozgok ilyen körökben és SOHA, SEMMIKOR, SENKITŐL sem hallotam még, hogy a Philips hangfal Porsche lenne. Trabant hasonlatot már talán hallottam. Persze vicces is amikor egy használtan 10e forint alatt beszerezhető hangfalpárról azt állítod, hogy Porsche...
"Pont ezért nem is állíthatsz olyat, hogy a Te technikád 2-3 szor jobb az enyémnél. Honnét veszed ezt? Hallottad már? Onnan tudom, hogy nem, mert akkor nem állítanál ilyet."
Csak azért mert ugye a másik forumban már írtál ezt azt. Ugyebár a múltkor is azt írtad, hogy van egy Denon házimozi erősítőd ami húdejó zenére. Nos már akkor is írtam, hogy nekem egy Marantz SR6004 van a kis szobában ami minimum egy kategóriávval fentebb helyezkedik el mint a te Denon-od ráadásul ha neten rákeresel akkor a hangja is legalább ennyivel jobb. Nos ugyebár én ezen a házimozi erősítőn nem hallgatok zenét mert SZERINTEM szar. Nem üti meg a mércét - persze ettől még nagyságrendekkel jobb mint az "átlag ember" otthon zenehallgatásra szánt erősítője (ha egyáltalán van külön ilyen neki).
"Amúgy sem tudom, hogy melyik hi-fi cuccomra gondoltál? Meg sem mutattam mindet"
Mutathatod, tudom - hiszen írtad már - hogy "gyűjtő" is vagy. Én nem. Amit nem használok az eladom elcserélem.
"Maradjunk csak a stereo erősítőknél, és azon belül is csak a phono bemeneteseknél. A régiek közül megtartottam "
Nekem - mint már írtam - továbbra sincs phono bemenetes erősítőm. Viszont van ugye egy SR6004 használatban meg egy Yaqin 6v6 csöves jelenleg használatban.
"Neked ettől is jobb van, de ez van."
Nekem egyáltalán nincs. Nem is írok CD-t, a gyári CD-im is fent vannak jelenleg a padláson ne foglalják a helyet.
"A hangminőségről alkotott nézeteidet pedig mindenképpen oszd meg a Marantz és a Grundig mérnökeivel is, mert ők is és még rajtuk kívül jó páran felhasználtak/használnak Dual alkatrészeket a fekete lemezes technikájukban"
És?
"Tudom, hogy mire gondolsz: a Marantz és a Grundig is elbújhat a 3,14csába a hájgend termékek mellett.."
Ez mondjuk így van. A marantznak van egy két nagyobb kategóriában szereplő versenyzője azok természetesen jók de hát nem is beszéltünk ennek az ellenkezőjéről.
"De ettől függetlenül egy dolgot mindig szem előtt kell tartani:
én mindig hallás után sosem kinézet alapján döntöm el, mi az amihez ragaszkodom és mi az, ami kuka."
No látod ezzel én is így vagyok, ha valami szép akkor az egy plusz pont, de ha a kinézet számítana akkor most éppen nem egy Audio Note hangfal lenne a fő rendszerre kötve... -
#4970 Jó, jobb, legjobb..témához még annyit fűznék:
Kicsit olyan ez, mint mikor férfiszemmel meglátsz egy dögös csajt és kicsit belezúgsz..
..aztán megismerd kívül és belül is..
na ekkor dől el a további sorsa. Nem? :) -
#4969 ...vagy ez most komoly?
Narukám: pár dologra rávilágítanék a mondandóddal kapcsolatban:
Először is Technics hangfalam sosem volt És ha már itt tartunk, nem is lesz. Megettem már a boxaim javát) de maradtam a Philips-nél. Abból is az FB 278-as-nál.
Ha tényleg olyan nagy ász vagy hájfáj körökben mint ahogy azt hangoztatod, tudhatnád, hogy ez afféle Porsche az autók világából.
Persze van mamár Bugatti Veyron is, meg 1000 más jobb, gyorsabb és szebb autó is, de azért a Porsche, az Porsche és a Philps az Philps
Másodlagosan: sosem vitattam, hogy Neked szar vagy nem jó a felszerkód.
Természetesen ez is szubjektivitás kérdése. Pont ezért nem is állíthatsz olyat, hogy a Te technikád 2-3 szor jobb az enyémnél. Honnét veszed ezt? Hallottad már? Onnan tudom, hogy nem, mert akkor nem állítanál ilyet.
Amúgy sem tudom, hogy melyik hi-fi cuccomra gondoltál? Meg sem mutattam mindet
De rendes leszek és nem foglak zavarba hozni...most még
Maradjunk csak a stereo erősítőknél, és azon belül is csak a phono bemeneteseknél. A régiek közül megtartottam
a Schneider Hifi Concept sorozat 6041A-t,
a Dual CV 1200-ast,
a Harman Kardon HK 495i-met (evvel lepett meg az asszony tavaly)
és az örök kedvencemet a Hi-Fi Studio RPC 500b-t
ez utóbbi itt a harmadik képen lent :)
"Hangzásban, minőségben meg mindenben."
Ha Te mondod, akkor az úgy is van.
Az integrált hankártyát (saccolok) 1 éve nem használtam felvételre.
Miért tenném? Van asztali audio cd íróm is. Persze csak Pioneer és tudom, hogy Neked ettől is jobb van, de ez van.
Az általam kipróbált asztali írók közül nekem ez jött be.
A hangminőségről alkotott nézeteidet pedig mindenképpen oszd meg a Marantz és a Grundig mérnökeivel is, mert ők is és még rajtuk kívül jó páran felhasználtak/használnak Dual alkatrészeket a fekete lemezes technikájukban
Tudom, hogy mire gondolsz: a Marantz és a Grundig is elbújhat a 3,14csába a hájgend termékek mellett..
Lehet. Vagy esetleg mégsem? Ez már egy másik vita tárgyát képezné.
De ettől függetlenül egy dolgot mindig szem előtt kell tartani:
én mindig hallás után sosem kinézet alapján döntöm el, mi az amihez ragaszkodom és mi az, ami kuka. Az egyik legutóbbi phono-s Kenwood erőlködő is épp emiatt lett szanálva. Szép volt, de szánalmasan szólt akármit kötöttem is rá. Ugyanerre a sorsra jutott már nálam pár Akai, Technics, Hitachi és Sony barázdabillegető is. Ezeken még a tűcsere sem segített.
Meg ugyanúgy el lett ajándékozva pár magnó deck is. Amelyeken a fejcsere sem segített..
Amiket megtartottam: Grundig, Aiwa, Schneider (Hi-fi Concept széria magnója) Fischer (Studio Standard) és Természetesen a Dual C819 -ese...
és ez sem mese.
-
#4968 Hát erre most mondanám amit már korábban is mondtam - ahogy elnéztem a linkelt képeidet meg ugye beszélgettünk a cuccokról, nekem még úgy is, hogy leépítettem a komoly hifit körülbelül 2-3 nagyságrenddel van komolyabb cuccom mint neked. Hangzásban, minőségben és mindenben. És inkább úgy fogalmaznék ha majd technikailag és érzelmileg is kinősz a parasztvakításból akkor újra előszedhetjük a témát; addig javaslom neked az integrált hangkártya hallgatását, a technics hangfallal, a dual lemezjátszóval és az 5.1 vagy 7.1 zenehallgatást 3D-ben igazi "nagy élménnyel"! Hajrá :) -
#4967 #4966-ra:
Vettem. Így már minden világos :)
Egyszer majd valamikor a távoli jövőben, mikor technikailag és érzelmildg is beérted a jelen kort, és eljutsz odáig, hogy egy előadót 5.1-ben DVD-n, vagy esetleg 7.1-ben BD-n tudsz egy rendes hangkörnyezetben meghallgatni (esetleg 3D fullHD-n nézni is) akkor majd esetleg újra előszedjük a témát. Végül is teljesen igazad van. Amíg ezt a vakítást csak a magamfajta parasztok engedhetik meg maguknak, semmi értelme az ősembereknek a villanyról beszélni :)
Ez esetben csak annyit mondanék:
Have a nice day...you too ;) -
#4966 Hát az 5.1 és társai nálam alapból parasztvakítás fogalmát merítik ki. Filmet nem nagyon nézek (főleg nem 5.1-ben) zenéhez meg totálisan alkalmatlan - ezt már kifejtettem, tehát marad a marketing bullshit - az átlag hülye meg azt nézi, hogy némá amaz 6.1 akkor sokkal jobb is, azt vegyük meg ama meg 7.1 az má mekkora királymá -az má biztosan nagyon hájendül szól aztat vegyük meg. -
#4965 Szega Naru.
Minden marketing fogásnak van alapja. Ma családlátogatásra vagyok hivatalos, de a téma jó, igyekszem holnap kifejteni bővebben, hogy ezekből a "fogásokból" mi is az ami valójában használható.
Abba már most is belenyugodhatsz, hogy az 5.1 csatorna az igen.
És mióta létezik az 5.1 azóta van nagyjából a "downmix" funkció is, ami ugyebár az 5.1 2.0-ra (azaz sztereóra) történő "visszafejtését" jelzi..
folyt. köv. holnap -
#4964 "Természetesen a DTS SS (surround sensation) 5.1 kimenet is alap."
Ami egy marketing bullshit meg a 7.1 meg minden fel van sorolva, de mindegyik egy újabb baromság, én jobban örülnék ha stereoban lenne jó és nem 7.1-ben gagyi.
"Ennél a szériánál meg már jobban odafigyeltek a hangtisztaságra (voice clarification) és a basszus bővítésre a mély hangtartományban is (bass enhancement) "
Szintén marketing hablaty, mivel már az alap specifikációi is gyengét így teljesen mindegy milyen marketinggel akarnak rajta javítani az már veszett fejsze nyele.