11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    ...vagy ez most komoly?
    Narukám: pár dologra rávilágítanék a mondandóddal kapcsolatban:
    Először is Technics hangfalam sosem volt És ha már itt tartunk, nem is lesz. Megettem már a boxaim javát) de maradtam a Philips-nél. Abból is az FB 278-as-nál.
    Ha tényleg olyan nagy ász vagy hájfáj körökben mint ahogy azt hangoztatod, tudhatnád, hogy ez afféle Porsche az autók világából.
    Persze van mamár Bugatti Veyron is, meg 1000 más jobb, gyorsabb és szebb autó is, de azért a Porsche, az Porsche és a Philps az Philps
    Másodlagosan: sosem vitattam, hogy Neked szar vagy nem jó a felszerkód.
    Természetesen ez is szubjektivitás kérdése. Pont ezért nem is állíthatsz olyat, hogy a Te technikád 2-3 szor jobb az enyémnél. Honnét veszed ezt? Hallottad már? Onnan tudom, hogy nem, mert akkor nem állítanál ilyet.
    Amúgy sem tudom, hogy melyik hi-fi cuccomra gondoltál? Meg sem mutattam mindet
    De rendes leszek és nem foglak zavarba hozni...most még
    Maradjunk csak a stereo erősítőknél, és azon belül is csak a phono bemeneteseknél. A régiek közül megtartottam
    a Schneider Hifi Concept sorozat 6041A-t,
    a Dual CV 1200-ast,
    a Harman Kardon HK 495i-met (evvel lepett meg az asszony tavaly)
    és az örök kedvencemet a Hi-Fi Studio RPC 500b-t
    ez utóbbi itt a harmadik képen lent :)

"Hangzásban, minőségben meg mindenben."
    Ha Te mondod, akkor az úgy is van.
    Az integrált hankártyát (saccolok) 1 éve nem használtam felvételre.
    Miért tenném? Van asztali audio cd íróm is. Persze csak Pioneer és tudom, hogy Neked ettől is jobb van, de ez van.
    Az általam kipróbált asztali írók közül nekem ez jött be.

A hangminőségről alkotott nézeteidet pedig mindenképpen oszd meg a Marantz és a Grundig mérnökeivel is, mert ők is és még rajtuk kívül jó páran felhasználtak/használnak Dual alkatrészeket a fekete lemezes technikájukban
    Tudom, hogy mire gondolsz: a Marantz és a Grundig is elbújhat a 3,14csába a hájgend termékek mellett..
    Lehet. Vagy esetleg mégsem? Ez már egy másik vita tárgyát képezné.

De ettől függetlenül egy dolgot mindig szem előtt kell tartani:
    én mindig hallás után sosem kinézet alapján döntöm el, mi az amihez ragaszkodom és mi az, ami kuka. Az egyik legutóbbi phono-s Kenwood erőlködő is épp emiatt lett szanálva. Szép volt, de szánalmasan szólt akármit kötöttem is rá. Ugyanerre a sorsra jutott már nálam pár Akai, Technics, Hitachi és Sony barázdabillegető is. Ezeken még a tűcsere sem segített.
    Meg ugyanúgy el lett ajándékozva pár magnó deck is. Amelyeken a fejcsere sem segített..
    Amiket megtartottam: Grundig, Aiwa, Schneider (Hi-fi Concept széria magnója) Fischer (Studio Standard) és Természetesen a Dual C819 -ese...
    és ez sem mese.