11891949761344119704.png
  • Zephyr Retiring
    #4952-re:
    Látod Gyuri: erre jó ez a fórum. Az ember megossza a saját tapasztalatait, aztán a többiek vagy tanulnak belőle, vagy sem.
    Beszélhetnék most a driverek frissítésének a jelentősségétől a hálózati csatlakozó kábel vastagságáig mindenféle zavaró tényezőig akármiről. Te ezt tapasztaltad (és ezzel nem vagy egyedül) bár csendben megjegyzem alaplapi hangkártyák közt is van különbség.
    Mesélek inkább egy megtörtént esetet Neked (és mindenki másnak akit érdekel a téma)..
    Egy nap átugrottam egy jó ismerősömhöz, akinek nem mellesleg nagy hobby-ja ez az egész digizősdi. Szerintem a kolléga többet tud erről az egész témakörről, mint mi ketten együtt :)
    Szóval megkérdi tőlem (nevezzük ZS-nek) a tag, milyen kábelt használok a phono-tól a hangkártya bemenetig. Mondom neki mittomén márkájút. Ennyi meg ennyi volt.
    Hozd át legközelebb. Kérte.
    Átvittem. A szemem előtt kicserélte az övét az enyémre. Megcsinált egy átlagos rippet wavba elmentette. Aztán a kábelt visszacserélte a sajátjára (ami mókás kis finglinek tűnt az enyém mellett)
    Majd csinált egy újabb rippet ugyanabból a hanganyagból.
    Végig ott voltam vele. Ahogy ott ültem, figyeltem és füleltem. Semmi szokatlant nem tapasztam a négy utas hangfalaiból felcsendülő hangokkal. Ráadásul egy italodisco maxi volt a minta, ami ugyanolyan mint bármely másik italodisco. Legalább is számomra.
    Kicsit mosolyogtam is. De csak addig, míg a winampba be nem került mindkét minta..és hol egyik, hol másik szólalt meg.
    Nos, én innentől számítva tudlm, hogy igen is van különbség kábel és kábel közt..
    Bár a Te eseted más, mert Te hangkártyát cseréltél. És állítólag a kábel is ugyanaz. (Biztosan ugyanaz, ha Te mondod.)
    Én nem arra céloztam, hogy minden integrált hk. jobb, mint slot-os társaik.
    Hanem arra, hogy amikor JÓ minden, akkor jó lesz a felvétel is. Mellesleg (ha csak nem mindkét dugó aranyozott) én már azon sem csodálkozom, ha dugó és dugó között is talál valaki hangminőségbeli különbséget :D