HQ Sound / Music - Masterpieces

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
csatlakozom (egyelõre) a többséghez, ha én döntenék,mindenképpen a tátrai1 lenne a befutó, az állna hozzám közelebb.
mindkét mintát ugyanazon részletek egymás utáni hallgatásával teszteltem...

a tátrai8 (és most nyilván egymáshoz képest mondom) valóban kiegyensúlyozottabb, de ezt a tompaságára értem (a mélyek és közepek rendben vannak, de erõs hiányt érzek a magas részekben, ami miatt azok összemosottak), élettelenebb és lényegesen szûkebb sztereó teret ad az egész (a másikhoz képest)

tátrai1-hez nincs sok hozzáfûznivalóm, szerintem tökéletes!
megfelelõ dinamika, és sztereó tér, nekem egyáltalán nem tûnik semmi sem kiemeltnek, pont olyan,ahogyan én is lemezre álmodnám!<#kacsint>

a zenész eredeti szándéka pedig az, hogy ha már csak zenél, akkor legalább megéljen a zenéibõl és eljátszhassa azt színpadon, kocsmában vagy bárhol, és legyen olyan sikere, hogy új hangszereket is vehessen majd.... 😊)

hangtechnikailag, hangképügyileg a hangmérnökök szokták ráálmodni a zenéket a hanghordozókra...<#kacsint>

narumon
Azt lehet tudni, hogy ez milyen minta? Mármint melyik két hangszedõ/felállás áll egymással szemben?

Kutyafuttában meghalgatva nekem a Tatrai1 olyannak tûnik mintha átment volna rajta egy hangkiemelõ algoritmus. Néhány hang sokkal jobban elõtérbe kerül, ezzel elnyomva másokat. Jó lenne tudni, hogy mi volt az eredeti szándéka a zenésznek, ezek tényleg elõtérben vannak, vagy csak ez a hangszedõ kiemelõ õket nagyon. Mindazonáltal a Tatrai 8 jelû nekem kiegyensúlyozattabbnak tûnik pont ezen kiemelés hiánya miatt, egy kicsit több átjön az érzelembõl.

Mindkét minta elég jól szól, de tény, hogy nincs mihez viszonyítani se Tátrai lemezem, se CD-m nincs, nem is hallgatok tátrait, és az adott minták sem MC vs MM jellegûek hanem szerintem hangszedõ vs. hangszedõ jellegûek (ha minden más megegyezett).

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Musachy
Most volt alkalmam meghallgatni Wind kolléga mintáját, de nem tudtam, hogy melyik milyen hangszedõvel készült, tehát "vakteszt" volt.
Jelentem, nálam a "Tátrai1" nyert. Lehet tudni a hangszedõk típusát?

imo :) science fiction is science fact

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

narumon
Nem, az elkerülte a figyelmem. Eléggé pillanatokra nézek csak be. Hanyas hozzászólás?

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

A Wind mester által feltett MM-MC mintát hallgattad egyébként? - elég nagy a csend ez ügyben

........:::: Eurodance & Italodance ::::........ \"Sok ilyen, nem kommersz zenét oszthatnál meg velünk\" :)

AT440MLa-val dolgozik a Jóember <#taps>

<#nyes>

Nekem nem kell bemutatnod milyenek voltak a szabadkai piacról hozott CD-k mivel itt lakom én is délen, így részese voltam annak a seftnek a többivel együtt sõt lényegesen hamarább mint ahogy anno felkerültek a CD-k Szabadkára
Továbbra is azt mondom ez egy netes gagyi amit valaki otthon összerakott innen onnan lopott zenékbõl és feltolta a netre a netes gyûjtõk örömére
Én le sem töltök ilyeneket sõt semmilyen lossless-nek irt cuccott mert elegem lett az állandó bizonytalanságból a gyagyi szarokból - erre lehet most mondani ,hogy nem mind az...elfogadom és jó gyûjtést kívánok!

narumon
Szia!
Jelentem meghallgattam. Egyértelmûen jobban szól a tied, mondjuk magasabban de én szeretem a magasakat 😊 a tér is sokkal nagyobb, sokkal hallgathatóbb. Okosabb azonban nem lettem mert ugye a CD-n ez az egyik az ominózus 2 szám közül ami már ránézésre is szar 😊
Egyébként mivel készült a felvétel?

Musachy

kaposi1
Zoli én is dobjak egy privit?<#wink>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

kaposi1
"Vagy már aki nyomta a lemezt annak így volt meg oszt úgy volt vele, hogy jól szól ez nem köt bele senki? "
Szerintem közel jársz az igazsághoz.<#nyes>

narumon
"egyébként a nyakamat tenném rá hogy ezt a büdös életben ki nem adták ezüst lemezen"

Hát tisztázzuk le mit jelent a "kiadás". Mert ugye én a déli régión élve, fõleg régen nap mint nap találkoztam jugó lemezekkel amiket onnan hoztak a piacról. Nyomott lemez volt semmi kétség, csak a körítés silány meg néha (sokszor) a hangminõség. Azok sem hivatalos kiadások voltak, node mégis gyártott lemezen figyeltek.

"Nézz már ráá - úgy néz ez ki mint egy eredeti kiadvány?"

láttam én már sokmindent, túl sokat utaztam a világban 😄

"Pár kattintás és az mp3-ból lossless (lossyless) lesz - borítót meg mindenki tud csinálni"

Persze, mondom nekem csak az a furcsa, hogy két számot mp3-ból nyomott át a többi meg tényleg lossless vagy mi? Vagy már aki nyomta a lemezt annak így volt meg oszt úgy volt vele, hogy jól szól ez nem köt bele senki? Számtalan variáció lehet azt hiszem. 😊

tgolyo
Szia!
dobj egy privit légyszi , hogy mi volt az. hidd el soxor azt sem tudom , hogy fiú vagyok-e vagy leány.<#falbav>

forever vinyl Állampolgári jogom hülyének lenni!

narumon
Már az is csúszik! Köszke!

kaposi1
Sajnos nekem is csak ez a rövid radio verzió van meg belõle a That's Eurobeat 38-ról.<#szomoru1>
Radiorama - Alien 2 (The Nightmare) (Radio Edit).wav

Meg volt valami macskás kép is ha jól emlékszem <#smile>

Musachy
Ez még a zefíres-papucsos idõkbõl van. <#nevetes1>

Musachy
Te is elfeledkeztél valamirõl, de mindegy már. <#lookaround>

Wescone
Italograbber mesternek megvan az LP, "terítette" is korábban, de a link már halott... talán újra megteszi, ha szépen kéred rá - ha nem is mutatkozik gyakran, tudom; itt van a "közelben". <#ravasz1>

In Lak\'ech Ala K\'in

Musachy
Vajh miért? Asszem nem a legjobb lemezem.

Hiszed vagy sem én is kíváncsi lennék rá!

Szevasz Kolléga!<#integet2>

Bõven elég lett volna 1 perc is <#wink>

Ez a CD nincs meg nekem és az internetrõl sem töltöttem le...egyébként a nyakamat tenném rá hogy ezt a büdös életben ki nem adták ezüst lemezen
Nézz már ráá - úgy néz ez ki mint egy eredeti kiadvány?
Ilyet bárki csinál fõleg a nagy orosz lúzer tesvéreknél
Pár kattintás és az mp3-ból lossless (lossyless) lesz - borítót meg mindenki tud csinálni <#nyes>

Így van Laci - ezt a felvételt magam készítettem vinylrõl és persze a képet róla

tgolyo
Halihó!
kapunk egy mintát belõle?

tgolyo
Hali!
én csak összehasonlítás miatt raktam fel a mintát. akik ismernek tudják , hogy állandóan elvagyok hawazva!

Musachy
Viszont az Aliens-t nem, hiába melóztam vele. Törlésre kerül, mert aztán...

narumon
Jelentem letöltöttem, de most család itt ugrabugrál, úgyhogy a hifin holnap délelõtt fog történni a meghallgatás és összehasonlítás 😊
Egyébként meg fukar vagy 😄

tgolyo
ne a 4shared lejátszójában levõ zenét halózd meg , hanem tõtikézd le.<#circling>

tgolyo
Halihó!
nékem nincs meg ez a lemez , de Mode One vinyl itt figyel a polcomon ill. lbarázdaolvasómon. felrakok egy két perces részletet a lemezrõl. kivi lennék rá , hogyan szól a cd.

http://www.4shared.com/music/jW271JMP/modesample.html?

narumon
Hát akkor viszont ugyanott vagyunk ahol a part szakad 😊

kaposi1
9-es számról egy kép!
Persze ez nem az orosz válogatás CD-rõl származik, mint ahogy Eurolaci által prezentált Mode-One-rõl készített kép sem.<#wink>

narumon
9-esrõl is tudnál feltenni egy képet? Ez ugyanaz a CD nálad csak eredeti CD?

narumon
""Egyébként szerintem ez gyárilag ilyen felvétel." - már a múltkor is azon vigyorogtam mikor a Gyuri régi rippjére is ezt írtad"

A tinypic valamiért most nem jön be, addig is válaszolok 😊
Szóval ez alatt azt értettem, - nem megbántva senkit - hogy ha idõm nagyobb részében italo discot hallgatnék akkor eladhatnám az egész hifi rendszeremet és negyed árból vehetnék egy olyat amin valószínûleg még jobban is szólnának ezek a lemezek. Mert lássuk be õszintén azért ezek nem high-end felvételek, az eredetik olyan szintik hangmintájából állnak ahol nagy trükközés nincs. Ennél az említett lemeznél sem vagyok biztos benne, hogy hallanék különbséget az eredeti és egy 320-as vagy akár 256k-s mp3 között, egyszerûen azért mert nincs benne mit kihallani. (LP az egy másik dolog azt most nem keverném ide hirtelen).
Vélemény?

narumon
Kb ilyesmit írtam én is elõzõ hozzászólásomban.

narumon
Mármint arra gondoltam, hogy gyárilag ilyen felvétel, hogy így van rajta az orosz CD-n is (már ha egyáltalán tényleg egy legális kiadásról beszélünk egyáltalán). Azt, hogy õk honnan szerezték azt nem tudom, mindenesetre az furcsa volna, ha valaki külön összeválogatta volna ugyanazokat a zenéket, bár nem tudom. Egyébként számtalan eredeti CD van a birtokomban ahol 1-2 szám audiochecker szerint mpeg, egyszerûen mert olyan hangmintákat használtak benne ami nem üti meg a mércét, vagy mert szándékosan.

bigivan
<#eljen>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Musachy
Apropó: miért "new"? Ha már italo, akkor nuovo. Nem? <#lookaround>

Musachy
Bocs, "nyú" italo. <#bee1>

"russkitalo" <#hehe>

Az elõtt elfelejtettem írni ,hogy tényleg jó zenék kivétel nélkül<#eljen>

Na akkor ezt meg is beszéltük - sajnos elõrébb nem jutottunk
Azért ha megtalálod a tuti MC hangszedõt remélem teszel fel valami ütõs rippet hátha még meg is tetszik és átváltok <#smile>
Üdv kolléga!

"Egyébként szerintem ez gyárilag ilyen felvétel." - már a múltkor is azon vigyorogtam mikor a Gyuri régi rippjére is ezt írtad - vagy valami hasonlót
Azt nem tudom ,hogy ezen a netes gagyin, hogy néz ki de nálam a 6-os így:
mode-one

Dióka
Kaposi úrral egyetértve elmosolyodtam azon a kijelentéseden, hogy szerinted ez gyárilag ilyen! <#nevetes1>
Most komolyan, Te mint nagy hifista, ezt mi a fenébõl gondolod vagy következtetted ki?! <#nyes> Ez tényleg érdekelne.

K. ügynök véleményéhez meg csak annyit, hogy nincs itt semmi különös. Szergej Jekatyeringból SP kiadóként (mikkmakk bt) gondolt egyet és pénzt fektetett egy más zenei kiadóktól 'licenszelt' zenékbõl összeválogatott album 'gyári' kiadásába. Ki is írhatta volna cd-r-be , de úgy kevésbé hiteles egy 'hivatalos' kiadvány. Ezek mind kis példányszámos megjelenések, 300-700db, tehát viszonylag kevés lóvéból lebonyolítható. Hogy mennyit adott el,azt csak õ tudja, az oroszoknál ez a kutyát sem érdekli, így a licenszdíjakkal sincs sok gond, tehát több marad a kasszában. Hogy a kópiákat honnan szedte, az is tökmindegy, szerencsés esetben megkapta a szart az eredeti kiadótól, másik esetben meg lekopizta valahonnan,akár YT-ról.
Mivel AndyR ezt akár mp3 alapon is kikeverhette, így a hanyag kiadó részérõl az is simán elképzelhetõ, hogy ezt egy az egyben rányomták a vinylre, semmi utómunka csak gyorsan-hamar alapon, hisz sok kisebb kiadó a hangminõséggel már régóta nem úgy foglalkozik,ahogy ezt mi elvárnánk.
Nekem mondjuk ez a szám (is) szépben van meg, mert sok dolcsi volt MCMM csodakütyü hangszedõvel...<#kacsint> Bár a hangzása nem fényévekkel jobb, csak néhány évvel, de mindenesetre az eredeti maszter egy szar.

kaposi1
"Egyébként szerintem ez gyárilag ilyen felvétel."
Ez nem így van!!!!!!
Kifejtettem már a véleményem errõl a kiadványról.<#wink>

narumon
6. és 9. trackre egyébként audiochecker is rinyál. Egyébként szerintem ez gyárilag ilyen felvétel.

narumon
Jó szar 😊

narumon
Parancsolj: