5889
11891949761344119704.png
  • Wescone
    Hű-ha Zef, miket nem mutogatsz itt!
    Wonder, what if i...
  • Zephyr Retiring
    Sokat nem segítettél. De..
    ..ha Asus alaplapon van ez a chipset mondjuk LGA1155-os socket-tel, esetleg egy i7-es procival P67 Pro lapon, akkor abban már rendes rendszerstabilitási védelem is van iktatva új generációs interferencia szűrővel. Természetesen a DTS SS (surround sensation) 5.1 kimenet is alap.
    Ennél a szériánál meg már jobban odafigyeltek a hangtisztaságra (voice clarification) és a basszus bővítésre a mély hangtartományban is (bass enhancement)
    Nos, innentől megint véleménykülönbségek vannak (lehetnek), hogy mi a jobb és mennyivel.
    Ez az alaplapi (mármint az Asus-é) azért nem annyira űbergagyi kategória már.
    De ha nem vagy elégedett vele (és esetleg az Emuval sem) akkor meg se állj minimum egy Tascam-ig
    Mert elárulom Neked (és ezzel egy kalap pénzt is megspórolhatsz magadnak) hogy ami ma még csillivillihájgendultrabrutal az holnap már csak egy ezer éves űbergagyiratyimatyi
    A digitális technika látszólag egyre jobb és fejlettebb lesz.
    De ha megfigyeled időről időre valamelyik nagyokosnak eszébe jut, hogy mindig a legegyszerűbb (pl. analóg technika) a legjobb.. Érdekes nem?
  • Zephyr Retiring
    ...vagy pontosabban inkább nincs. Mármint különbség..
    Hisz mint azt megtudtuk: mindkettő borzalom
  • narumon
    No még te nem tudod megnézni :)
    Tessék egy két fontosabb adat:
    Realtek integrált: DACs with 95dB SNR (A-weighting), ADCs with 90dB SNR (A-weighting), és semmi más fontos adatot nem adnak meg (lehet hogy szégyellik?)
    EMU0404: Dynamic Range (1kHz, A-weighted): 117dB, THD+N (1kHz at -1dBFS): -100dB (.001%), Stereo Crosstalk (1kHz at -1dBFS): < -114.5dB, ADC Dynamic Range (A-weighted, 1kHz, min gain): 113dB, Ultra-low jitter clock subsystem: < 500ps RMS in PLL mode (48kHz, Coaxial S/PDIF Sync), A/D converter: AK5385A,
  • gyorgy74
    "bár nekem minőségileg mindkét felvétel maga a borzalom, ezen még a 24/96 sem segít,"
    Na ezt jól megkaptam! Én a két felvétel közti különbségtétel miatt osztottam meg, hogy van e halható különösség az alaplapival készült és a HK-val készült felvételek között. Mint kiderült van. Azon meg már én régen túl vagyok, hogy tudjam ez bizony borzalom.
  • gyorgy74
    Én a két felvételben nem halok zavaró tényezőt zajt stb... Mind inkább némi teltebb érzés kerít hatalmába a hangkarival készült felvételnél. Mintha nagyobb lenne a tere? Mellesleg de nem utolsó szempontot figyelembe véve a vocal hang mintha egy kissé hangsúlyosabb és talán rossz a kifejezés de az effekt hangoknál is hallani a különbséget és nekem sztereofonikusabb is. Az alaplapi egy kissé beszűkült. Mint már említettem ez csak magán vélemény és lehet, hogy valaki teljesen máshogy érzi tapasztalja. Majd a mélyen tisztelt fórumozó kollégák elmondják saját rendszerükben hogy tapasztalták hisz nem vagyunk egyformák és a technikai hátterünk sem egy.
  • Dióka
    ez egy nagyon jó példa az összehasonlíthatóságra,persze nem akarok általánostani:

bár nekem minőségileg mindkét felvétel maga a borzalom, ezen még a 24/96 sem segít, de ha minőségileg meg kéne különböztetnem a kettőt, akkor fülre,fülesen (hangfalig el sem akartam menni) egyértelműen a hk a jobb, tisztább,élénkebb, míg a másik kásás, tompa, fátyolos tónusú, szegényes középpel.

a két fájlt papíradatokkal vizsgálva (elemzéssel) már érdekesebb az a helyzet, ezért is szokott döntő lenne, a hallás elemzés ....a felvételek frekimenete nagyon hasonló,szinte egyforma,bár látni, hogy a hk verzió 1-3 decibellel hangosabb 10kHz-ig (tehát a középtartományban is), után minimális a különbség,de a frekimenet utolsó harmadában (ami egyébként a nem hallható részen van) szétcsúszik és ráadásul annak dinamika tartománya 1-2db-vel kisebb is,mint az integrálté,

az integrált frekvencia válasza, zajszintje, THD és dinamikatartománya, sztereo áthallása itt hajszálnyival jobb, főleg a legfelső tartományban (25khz felett),a torzítás kb. megegyezik minkettőnél

ettől függetlenül hangzásra (mi másra) számomra a hk lenne a választás.
  • Zephyr Retiring
    Oké. Elő a farbával :)
    Halljuk azokat a technikai infókat.
  • narumon
    Az én alaplapomon ilyen kártya van: Realtek ALC892 a hangkártyám meg egy EMU0404, a kettő között szerintem csak egy süket nem hallja a különbséget mind lejátszásnál mint felvételnél. Mondjuk nem csoda a kettőnek a technikai specifikációi mint ég és föld...
  • Zephyr Retiring
    #4952-re:
    Látod Gyuri: erre jó ez a fórum. Az ember megossza a saját tapasztalatait, aztán a többiek vagy tanulnak belőle, vagy sem.
    Beszélhetnék most a driverek frissítésének a jelentősségétől a hálózati csatlakozó kábel vastagságáig mindenféle zavaró tényezőig akármiről. Te ezt tapasztaltad (és ezzel nem vagy egyedül) bár csendben megjegyzem alaplapi hangkártyák közt is van különbség.
    Mesélek inkább egy megtörtént esetet Neked (és mindenki másnak akit érdekel a téma)..
    Egy nap átugrottam egy jó ismerősömhöz, akinek nem mellesleg nagy hobby-ja ez az egész digizősdi. Szerintem a kolléga többet tud erről az egész témakörről, mint mi ketten együtt :)
    Szóval megkérdi tőlem (nevezzük ZS-nek) a tag, milyen kábelt használok a phono-tól a hangkártya bemenetig. Mondom neki mittomén márkájút. Ennyi meg ennyi volt.
    Hozd át legközelebb. Kérte.
    Átvittem. A szemem előtt kicserélte az övét az enyémre. Megcsinált egy átlagos rippet wavba elmentette. Aztán a kábelt visszacserélte a sajátjára (ami mókás kis finglinek tűnt az enyém mellett)
    Majd csinált egy újabb rippet ugyanabból a hanganyagból.
    Végig ott voltam vele. Ahogy ott ültem, figyeltem és füleltem. Semmi szokatlant nem tapasztam a négy utas hangfalaiból felcsendülő hangokkal. Ráadásul egy italodisco maxi volt a minta, ami ugyanolyan mint bármely másik italodisco. Legalább is számomra.
    Kicsit mosolyogtam is. De csak addig, míg a winampba be nem került mindkét minta..és hol egyik, hol másik szólalt meg.
    Nos, én innentől számítva tudlm, hogy igen is van különbség kábel és kábel közt..
    Bár a Te eseted más, mert Te hangkártyát cseréltél. És állítólag a kábel is ugyanaz. (Biztosan ugyanaz, ha Te mondod.)
    Én nem arra céloztam, hogy minden integrált hk. jobb, mint slot-os társaik.
    Hanem arra, hogy amikor JÓ minden, akkor jó lesz a felvétel is. Mellesleg (ha csak nem mindkét dugó aranyozott) én már azon sem csodálkozom, ha dugó és dugó között is talál valaki hangminőségbeli különbséget :D
  • gyorgy74
    Jó ideje figyelem a fiatal embernek a munkásságát William Joseph 2008-ban dobattam egy hátast mikkor ezt a felvételt meghallgattam tőle. Nem áll annyira közel a stílusomhoz viszont aki tud az tud. Egy tv felvétel juttatta eszembe és remélem nektek is tetszeni fog. Megjelent a napokban az új cd-je ezzel a videoklippel promótálja. Kaposi barátomnak is felhívnám a figyelmét rá ha nem ismeri.

William Joseph - Safe & Sound

William Joseph - Beyond

William Joseph - Standing The Storm
  • gyorgy74
    Bekukkantottam és látva az alaplapi vs kontra hangkártya párharcot én is hozzáteszek a felkavaró állóvízhez két felvételt. Nevezetesen Modern Talking - Don't Worry (Vinyl LP Album - Gong - SLPXL 37133)
    Volt egy kis időm kísérletezni...Megmondom őszintén, hogy még a kábel sem lehet befolyásoló tényező vagy eltérő szempont, mert teljesen egy és ugyan az a gyártó csinálta. Annyi eltérés azért még is van, hogy a hangkártya bemenete ez esetben RCA, az integrálté pediglen 3,5 kis jack csatlakozó.
    Remélem ez nem lehet olyan nagy különbség, hogy a két felvétel nagyban más, vagy eltér ez miatt egymástól.
    Én meghallgatva a két felvételt ellentétben Zephyr "a nagy mester" állításával nem értek egyet, bizony van halható különbség a két felvétel között. Aztán mindenki döntse el, hogy neki melyik tetszik jobban az ő rendszeréhez illetve technikájához melyik áll közelebb. Nyilván több szempotott is figyelembe véve és több technikán meghallgatva részemről a hangkaríval készült felvétel jobban tetszik de ez az én szerény véleményem. Ne csak a levegőbe beszéljünk hallgassunk is egy kis zenét. Klikk Download!!!
  • Zephyr Retiring
    Erről csak annyit, hogy jártam nem egy kollégánál aki snassz p4-essel digizik vinyleket már jó ideje.
    Helyzet az, hogy ide is raktak ki (bár már jó ideje nem) veszteségmentes wavokat. Ismétlem alaplapival digitalizálva!
    Soha, egyetlen egyszer sem jött a hangminőségükre panasz.
    Hogy jó ideje miért nem tesznek ki semmit?
    Mert ahhoz be is kellene jelentkezniük.
    De mint jelezték nekem erre még hosszú ideig esély sincs.
    Talán sokan sejtitek is: miért és kik miatt. (Segítek: nem miattam.)
    Szóval maradjunk annyiban:
    Ha az elektromos hálózat és a számítógép rendben van, (földelés egyebek)
    ha a kábelek is jobbak kicsit az alapnál (ez fontos!) és természetesen jó a tű, egyenletes a fordulatszám is meg persze rendelkezünk egy kiváló minőségű alapanyaggal, akkor (és csakis ekkor) ember legyen a talpán, aki fülre észreveszi a hangminőség különbséget az alaplapi hangkártya és a profibb hangkártyamodulok között
    Ez utóbbi mutatvány még az általam ismert vájtfülű nagykutyáknál is leteszteltetett annó. Itt is, és más fórumokon is. Persze vakteszttel. Olyanok is le lettek ílyetén módon tesztelve több hanganyaggal is, akik nem is tudtak róla
    Tehát csak óvatosan a véleményekkel a témáról kollégák.
    Neked pedig sok sikert és egy ingyen tippet is küldök:
    Ha bármi szokatlant vagy oda nem illőt találsz hangrögzítés közben, mindenképpen nyugodj meg!
    Mert akkor a hiba a Te készülékedben van

• narumon
    Ajjaj én még nem láttam / hallottam olyan alaplapi hangkártyát ami legalább alap minőségre jó lett volna. Soknak a lejátszással is gondjai vannak, nem hogy a felvétellel... :(
  • Wescone
    Úgy lesz!
  • Dióka
    hát hogy mire számíts, azt egyéb infók és a körülmények ismeretének hiányában nem saccolgatnám, de esetleg dobd be majd ami készült és megsasoljuk, hangzásra 'hová raknánk' az anyagot.
  • Wescone
    Kösz, Dióka!
    Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert digitalizálnom kell valakinek egy LP-t - az illető nem vájtfülű ugyan, de határozottan minőségpárti, én viszont sosem digitalizáltam alaplapival, így nem tudom, mire számíthatok.
    Eh, belevágok - meglátjuk mi lesz belőle.
  • Dióka
    a kártya bőven jó, ezzel bemeneti minőség probléma biztos nem lesz, hát nyilván, de ettől lényegesen olcsóbb is bőven megteszi a célra, a jelzett alaplapi kártya bő 3 éves széria, igazából az utódja is inkább 1 jó közepes kategória (a 10 évvel ezelőtti átlag kártya kategória,ami nem rossz), ez ugye integrált viszonylatban sokaknak már-már highend.
  • Wescone
    Talán említettem, hogy mostanában cseréltem gépet...
    Kérdés: mire képesek, mennyire jók a mostani alaplapokba (jelen esetben ASUS P8Z77V-LX) integrált hangmodulok? Szándékozok vásárolni egy ASUS Xonar Essence STX kártyát, de addig is érdekelne, mennyire ajánlott (vagy nem) az alaplapi digitalizálásra?

A képre kattintva megtekinthető a kártya műszaki adatai
  • Wescone
    Tedd át a tiszteletére ha gondolod, bár átsunnyog ide is rendszeresen úgyhogy...
  • Musachy
    ehhehe Breki :)
    Ezt bedobhattad volna a 70-80-asba is!
  • Wescone
    ...hirtelen eszembe jutott - haláli!!! [/url]

• Musachy
    A.C. = Animal Cannibals
    Tudom, hogy volt már eddig is ilyen, de ez magyar és új.
  • kaposi1
    Ilyesmiket én is láttam már valahol.
  • Dióka
    AC?
    inkább csak fura

filléres dolog,nekem is van itthon.

• Musachy
    Magyar kiadású vinyl kinézetű cd, A.C.
    Jópofa.

• Dióka
    valóban jó kis zene, én még a prof.green-es időkből kedveltem meg.

• kaposi1
    Talán nem csak nekem fog tetszeni ez a remek zene.

Emeli Sande - Read All About It (Part III).wav
  • Dióka
    a Dalik is szépek, mára már inkább csak konzervatívok,hogy hogy szól pl. ez, az talány, de nem csak ennél, hanem az összes hificuccnál,amit nem hallasz a saját füleiddel vagy nem tudod meg egy 'hitelesnek tűnő' forrásból

• Dióka
    EZ IGAZ!
  • bigivan
    A high-end a szubjektum művészete.
  • Wescone
    Az a rugalmas membrán védő (?) egész eredeti, én legalábbis nem láttam még ilyet. Nekem a klasszikus formák tetszenek, mint pl. a Dali Concept 10 feketében - nem tudom, hogy szól, de szívesen meghallgatnám...

• Dióka
    a hm rész természetesen Ivánnak ment...

az a Krell hangfal viszont tényleg szép, nyilván nem szól rosszul, de hogy a videó hangja mit sejtett, azt én nem saccolgatnám, mikrofon kérdése minek halljuk a vidiben, viszont annyi biztosan lejött, a helyiség akusztikája nem rossz.

• Dióka
    na ne már, hogy egy HM erősítővel pózolunk.

véleményem:
    -ennyi pénzért ez kifejezetten randa

Ezt pont nem hallottam még, de miután meghallgattam a Krell egyik 'legendáját' és hát csak pislogtam, hogy ez most 'komoly?' akart lenni, ezután nem csak a Krell-el, de sok más kurvadrága és 'legendás' készülékkel is erős fenntartásaim vannak.

Nyilván ez nem jelenti azt, hogy másnak a teljes igényét ne tudná kielégíteni, de nálam ez messze nem mérföldkő a minőségben.Természetesen nem azt jelenti, hogy nincs kiemelkedő minőségű terméke, csak azt, hogy koránstem az minden,aminek látszik vagy láttatni szeretnék.

Krell egy amerikai -korábban a jó hifire, azóta- high-endre szakosodott készülékgyártó. Pont olyan,mint az összes többi,ami jó drága készülékeket csinál és ad el.
  • Wescone
    Mit lehet-, érdemes tudni a "Krell"-ről?
    Amúgy...

Már a felvétel hangja is sejteti, hogy a valóságban piszok jól szólhat.
  • bigivan
    Így néz ki működés közben :

• bigivan
    Ha valaki nem ismerné :)

• bigivan
    A képek meg itt vannak:

• bigivan
    Ez meg amennyire drága annyira jó is !

http://i47.tinypic.com/65suqh.jpg[/IMG]

http://i46.tinypic.com/kd6a81.jpg[/IMG]
  • Dióka
    ...ez sem ronda, csak pl. ezzel is az a 'baj', hogy az ára és a kinézete ellenére 'gyengécskén' szól.