Elsődleges szempont volt, hogy az új monitor IPS paneles legyen, 178/178-as látószöggel. Az előző NT paneles volt, amely brutális módon koncentrálva küldte az ember arcába a tömérdek "lux"-ot - kimondottan előre és felfelé terjesztette a fényt, a szoba többi része szinte teljesen sötétben maradt és az nem tesz jót a szemnek különösen akkor nem, ha a monitor az egyetlen fényforrás a helységben.
Szóval, kutattam a kínálatot napokon keresztül és végül két "versenyző" maradt abban a kategóriában amit kinéztem magamnak; az ASUS, meg a DELL U2410-es. További szempontok voltak az 1920x1200-as felbontás, a válaszidő és a masszív felépítés. Sokáig "fej-fej mellett haladtak a jelöltek", végül a PRAD vitte dűlőre a dolgot; fikarcnyival jobbnak ítélte az ASUS-t és persze az is besegített a döntésben, hogy barátibb ára volt.
Nem tudom, milyen az U2410-es, nem láttam működni, nem tudok párhuzamot vonni, de örülök az ASUS-nak, azt kaptam amire számítottam - a felépítése precíz, könnyen mozdítható-állítható, kezelhető, fényereje kimagasló, mégsem bántja a szemet. Külseje robusztus (kimondottan imponál nekem) és a színei... egyszerűen fantasztikusak!
Soha többé NT paneles monitort!