11891949761344119704.png
  • Dióka
    a hifiről,haverokról és cuccokról biztos sokat tudnák csemegézni, viszont hogy mit hogy hívnak, mekkora volt a marketingje, ajánlója és mennyibe kerül,az egy teszten nálam az utolsó szempont, pont ilyenek mellett szokott porba hullani a 15ezer forintos fél méteres hangfal vagy összekötő kábel és az 1,2milliós erősítő a tizedannyiba kerülő cuccokhoz képest...ez nem negatívum, csak sima tapasztalat.sokszor megerősítve...
    ha már van egy nagyon komolynak gondolt rendszered,akkor ha aránytalanul sokat ráköltesz még néhány dologra, valóban kinyerhetsz még pár százaléknyi pluszt a rendszerből, de minden viszonylagos,ahogy írod is.
    a te yaqinod alapvetően kis hangfalhoz,vagy nagyon könnyen hajthatóhoz illeszthető jobban, ellenben elég nagy a torzítása,amit már a pici fél teljesítményén kiad, átlagos az sn-je és a DF-je meg annyira alacsony, mint a hasonló csöveseknek, ergo kevésbé való populáris zenéhez. nyilván nem is hallgatsz rajta sok ilyet.
    hogy a hifi soha nincs kész, találó, valóban bele lehet betegedni a sok apró részletbe, de nincs nagy gond, ha tudsz egy határt húzni és netovább, ez persze általában a pénztárca szabja meg.

én a hangfal kérdést megoldottam, úgy hívják, hogy akusztikai mérőmikrofonos bemérés és ezután a hangfalbeállítás, és nem, nem a HM-erősítős kalibrálásra gondolok....:)
    azért két különböző hangfalat berakok ugyanarra a végpontra, meg tudom mondani, mi a különbség vagy hiány halandzsa nélkül is. :)

a boros példád viszont ebben a témában nagyonis helytállónak nevezném! :)