5889
-
#4803 Jah, ebből mindenki csinálhat kisebbet (akinek kell), én meg elrakom így, így nem veszik el egy csomó analóg info a CD csekély mintavétele miatt :)
Ha valami olcsó manapság, akkor az a tárhely :) -
#4802 Danke. Jól szól, látom nem fukarkodtál a mintavételi frekivel. -
#4801 Sziasztok!
Digiztem egy Blondie Remix albumot, aki kíváncsi rá itt érheti el:
Blondie - Beautiful (The Remix Album) Vinyl Rip -
#4800 Hát látom sok érdekes nem történt. Kihalt ez a topic is. :(
No annyit azért hozzászólok, hogy angliában nagyon érdemes bakelitet nézni. 1-2 font áron hoztam lemezeket, van olyan közte amit szerintem még életben nem hallgattak meg zírúj kinézete van kívül-belül. Legközelebb kocsival megyek és tele rakom a hátulját hazafele :)
Azon kívül vettem egy Serato S-120 hangszedőt dobozával meg minden, szintén újszerűnek néz ki meg egy AT95E-t 10! azaz 10 fontért :P (erre le is csapott haverom), továbbá egy AT110E és egy AT120E valamint egy Concorde-os Q.bert van most a birtokomban. Jah meg egy Stage Line hangszedőt kaptam ajándékba mert így "bevásároltam" :)
A lemezes csóka is azt mondta ha viszek még lemezt ad discount-ot. Mondtam neki, hogy talán legközelebb mert a göpzi lezuhan már miattunk :) Feleségem ki is akadt :P
Tervezek egy digi tesztet, csak egyelőre lusta vagyok :) -
#4799 Üdv srácok!
A nyaralás első fele lezárult, megint itten vagyok :)
Ami érdekes, hogy hoztam haza angliából egy rakta (vagy 30 :D) vinylt, meg 3-4 hangszedőt is :)
Beszabadultam egy "turiba" ugyanis :)
Az egyiket már fel is hegesztettem a Technicsre most nézem mit muzsikál egy kis Erasure-rel :) -
#4798 Szevasztok Tagok!
Szia Musachy kolléga!
Köszönet a zenéért, ez a mix ez igen príma !!
Közben meghallgattam a Cloudbustingot is.Ez legalább annyira érdekes és jó, mint az Experiment, bár egy évvel korábbi. Hát igen, ebben még vannak zenei ötletek, hangszerelés, dinamika váltások. Egyszerűen jó hallgatni őket, teljesen kortalan muzsikák Kate Bush ezen dalai. Köszi mégegyszer .... -
#4797 Itt egy másik, egy mix verzió
Amúgy szerintem ami az előzőt illeti, szerintem ilyen és kész. Nincs okom kételkedni benne. -
#4796 Pont ez az, hogy én is segíteni akartam. Ezt az albumot egy olyan ismerőstől kaptam, akiben megbíztam. Ezért nem is volt ellenőrizve, másrészt meg mivel nem is érdekel ez az ellenőrizgetés jó ideje. Irónia? Még akár az is lehet. -
#4795 Nem először érzem az iróniát az írásaidból, de ez legyen a te dolgod.
Én is csak segíteni akartam Bigivan kollégának. De mivel többször pórul jártam már áll lossless nótákkal, inkább mindent ellenőrzök. Igaz már magamnak is nagyon ritkán töltök le a netről.Ilyen nóta meg nem is érdekel. Ha már az is baj ha másnak, próbálok segíteni (ráadásul olyannak aki meg is érdemli) akkor sajnálom. -
#4794 Te nagyon ügyi vagy, mint azt már mindannyian ezer éve meg egy napja tudjuk. Én meg nem ellenőrzök mindent már. Annyira nem érdekel. Most is csak átmenetileg vagyok itt, aztán megyek tovább. Mindössze segíteni akartam. Ha jó, jó, ha nem, nem. -
#4793 Szerintem én tudom ennek a forrását. Épp ezért nem indítottam el felfelé.
Ez csak max 320 szerintem. -
#4792 Részemről a kedvenc a Cloudbusting.
Ez pedig a Tied. -
#4791 Szevasztok Tagok!
Úgylátszik az évek során itt is megkopott mindenki lelkesedése!
Nekem viszont mostan kellene ez a zeneszám, persze lehetőleg wav formátumban. Remélem valakinek ismerős lesz, sztem 1986 egyik legjobb dala ez!
További szép nyarat, köszönettel, ÉN.
-
19910128 #4790 sidechaint szinte minden sávon használok:)
20k felet szoktam vágni de csak ha valami nagyon "fehér zajos" -
#4789 A dobot túlságosan elengedted - "kopogósra" vetted.
Használj sidechain-t is a Limiter mellett, mert amellett, hogy ki tudja emelni a dobod, nem kell azt túl hangosra állítanod, és remekül összerakja az egész számot.
Emellett, az EQ-n 23 kHz feletti hangokat nyugodtan levághatod [az is okozza a torzulást] = az emberi fül úgysem hallja, viszont a hangszórók meghalhatnak...
-
#4788 Hali lesz majd mindenféle minta, annál is inkább mert érdekes dolgok történtek itt :)
Egyrészt kaptam kölcsön egy gyalázatosan könnyű műanyag Omnitronic DJ lemezjátszót - olyan mint egy játékgép - de basszus a hangja az korántsem az, le is döbbentem rajta.
A másik, hogy beszerzés alatt van az új lemezjátszóm ami jelenlegi állás szerint egy Technics 1210Mk2 és ha sikerül akkor egy nagy álmom válna valóra.
Addig meg csendben vagyok, mert a régit már elvitték, úgyhogy csak a műanyag gyalu van itthon, de egész élvezettel hallgatom, tekintve, hogy pár ezer forint volt az egész állítólag! -
#4787 Nekem alaplapi hangkártyával majdnem minden normálisan kivezérelt zene torzít már 130%-on is. Az EMU hangkártyával meg nem.
Ez minden csak nem releváns tesztelés. Itt annyit csinálsz, hogy jól túlvezérlet a hangkártya hangerejét, de ebből semmilyen információt nem tudsz leszűrni. -
19910128 #4786 Köszönöm szépen a válaszodat, a dob(kick) tényleg 0db-re van húzva igazad lehet azzal kapcsolatba!! -
#4785 ...szóval #4783 már kezdi megérteni mit akartál elprüttyögni kapcs.ford. 'újmagyarul'. (mondjuk engem is a hideg rázott azzal a keszekusza szóhányadékkal,amit először ide dobtál.)
1 hülye kérdés csak: miért kell bármit is 200%-on hallgatni?
a vlc eme funkciója a nagyon alacsony jelszintű források digitális túlerősítésére van, egy nomrális anyag, ami inkább 0 db-hez közel van normalizálva, az jóhogy torzít(hat),mint az állat. A Te anyagod rendben van, bár a bassline-t és/vagy a dobot/basszust lejjebb vinném kb. 2 db-el és akkor tökéletes lesz, nem kell ennyire 0-ra húzni (vagy 100%-ra keverni) mindent, főleg ha még eq és végmaszter előtt van és lesznek benne egyéb sávok is. Bár ennek már nagyon nem kell EQ, jelenleg is jó (a loop minősége is), eq-val csak már elronthatod a dinamikát és a közepet vagy csak nagyon 'finoman' használd....
-
19910128 #4784 ?? -
#4783 Huuuuu fiatalodtam 21-évet!!! -
19910128 #4782 Hi,
Szóval itt van a trackem: http://data.hu/get/5130214/Ypsilon.mp3
Ha vlc media playerben a hangerőszabályzót 200%-ra emelem torzít rendesen, más számok pedig nem, ezt jelentheti azt, hogy rosszul mixeltem+élőbe is hasonló probléma keletkezne, talán ti hallgatásra megtudjátok mondani ha valamit rosszul mastereltem, de még nincs kész a track teljesen egyébként egy két loopon nincs eq-se meg semmi de nem hiném, hogy attól még ezt csinálná... Masteren leírtam mik vannak hátha azok egyike okozhatja:)
Válaszokat előre is köszönöm!
Remélem érthető voltam ;) -
#4781 Hi!
Megpróbálhatunk segíteni, de ahhoz át kell fogalmaznod a mondanivalód - megvallom, én (de amint látom, nem csak én) semmit nem értek az előző hsz.-ből. -
#4780 Nem kell. -
19910128 #4779 Gyorsan írtam, utólag visszanézve vannak benne APRÓ hibák... nem tudom, hogy neten miért kell mindenkinek nyelvtan professzorrá válnia... -
#4778 Én csak a helyesírásban tudnék segíteni, de szerintem nem fogok... -
#4777 Egy rothadt kukkot nem értek ebből a tyutyika szövegből... Valszín az Én hibám, nem haladok a korral. ÉÉÉrdekes, az én zenéim nem torzítanak csuma gázon sem (legalább is itthon nem) -
19910128 #4776 Sziasztok, lenne egy kérdésem, van egy 5/4-ed kész trackem amin elég furcsán ellenőrzöm a mixem ami tudom hogy anyira nem mérvadó de egem idegesít. Ha a trackemet beteszem vlc-be 200% hangerőn(tudom hogy szinte senki se hallgatja így) akkor torzít más trackek pedig nem. Alaplapi hangkarival írtam ez lehet a probléma? Amik a masteren vanak egy wave ssl, egy multiband egy eq és egy
limiter. Tudna valaki segíteni? -
#4775 Az egyik mm a másik mc hangszedővel -
#4774 Ezek miféle minták, Wind - hogyan, ill. mivel készültek? -
#4773 Tegyél majd fel mintákat, szívesen megfüleljük őket. -
eurolacko #4772 Nyugodtan felteheted tesztelve van - jó cucc -
#4771 Semmi?
No nem baj elvileg jövő héten elkapom kölcsön és meghallgatom. Elvileg tud adni egy 95E-t is azt is elkérem meghallgatni. -
#4770 Huhh rég jártam erre, de látom nem sok mindenről maradtam le.
AT120-ról vélemény? Havernak van egy porosodóban elvileg elkapnám ócsón. AT440Mla csúszik köcsög ormányunk miatt... -
#4760 Hát egy alapigazság biztos van; Trance zenéhez ne vegyél csöves erősítőt és JMLab hangfalat :)
Erre írtam már korábban azt, hogy ha italodiscót hallgatnék rendszeresen akkor a mostani cuccom negyedéért sokkal jobbat tudnék valószínűleg összerakni, de ugyanolyat mindenképpen. -
#4759 abban egyetértek veled és nem is gondoltam úgy, hogy a leírt (mért vagy hazudott) specifikációk mindenképpen és kizárólagosan mérvadóak, én abban az értelemben gondolom, hogy 'irányadóak' és azért nem baj, ha rápillant az ember. az sem igaz persze, ha valamire extrém jónak tűnő értékek vannak megadva, akkor az hangban is az. nyilván a hangképet, hangszínezetet ezekből nem lehet megállapítani, de ha valami túl gyenge valamiben, akkor abból 'csoda' biztos nem fog kijönni....
nemrég volt nálam pl. egy szintén legendás Krell erősítő,amiről gyakorlatilag 20-30 éve ódákat zengett az audiophile társadalom és a 'szaksajtó' is minden szinten, és hát én a legendát semmiben sem tudtam alátámasztani, de még csak azt sem értettem, mire fel lett 'legenda'...gondolom jó volt a marketing és kevés volt a viszonyítási alap.
aztán volt egy csöves is, elég jó darabnak mondott, valóban szép, meleg analógos hangszínezete volt (mint általában a csöveseknek, ezt persze a néhány perces bemelegedési idő után produkálta), de pl. a jazz-en és egyéb lágyabb akusztikus zenén, klasszikuson kívül szinte alkalmatlan volt egy nagyobb hangfalhoz dinamikusabb zenéhez,mert olyan lassú volt, hogy szinte összefolyt a zene. és az pl. 2x50W-os volt 8 Ohmon
na de már tényleg jól elkanyarodtunk az eredeti témától. -
#4758 Nagyjából egyetértek egy dolgot kivéve. Erősítőnek felesleges a technikai adatait nézni mert az semmit nem mond. Pontosan tudom, hogy ennél (és szinte az összes csövesnél) sokkal jobb technikát produkál egy akármilyen Sony vagy Technics erősítő. Csak sajnos hangban nem. Az erősítő IS egy olyan dolog, hogy technikai specifikációt teljesen felesleges nézni. Nemrég még volt egy Marantz SR7005-ös erősítőm is, ez technikailag über, gyakorlatilag zene hallgatásra alkalmatlan. 2-3 hónaposan el is adtam. Ez csak adalék a többivel egyetértek. -
#4757 Sziasztok!
-
#4756 a hifiről,haverokról és cuccokról biztos sokat tudnák csemegézni, viszont hogy mit hogy hívnak, mekkora volt a marketingje, ajánlója és mennyibe kerül,az egy teszten nálam az utolsó szempont, pont ilyenek mellett szokott porba hullani a 15ezer forintos fél méteres hangfal vagy összekötő kábel és az 1,2milliós erősítő a tizedannyiba kerülő cuccokhoz képest...ez nem negatívum, csak sima tapasztalat.sokszor megerősítve...
ha már van egy nagyon komolynak gondolt rendszered,akkor ha aránytalanul sokat ráköltesz még néhány dologra, valóban kinyerhetsz még pár százaléknyi pluszt a rendszerből, de minden viszonylagos,ahogy írod is.
a te yaqinod alapvetően kis hangfalhoz,vagy nagyon könnyen hajthatóhoz illeszthető jobban, ellenben elég nagy a torzítása,amit már a pici fél teljesítményén kiad, átlagos az sn-je és a DF-je meg annyira alacsony, mint a hasonló csöveseknek, ergo kevésbé való populáris zenéhez. nyilván nem is hallgatsz rajta sok ilyet.
hogy a hifi soha nincs kész, találó, valóban bele lehet betegedni a sok apró részletbe, de nincs nagy gond, ha tudsz egy határt húzni és netovább, ez persze általában a pénztárca szabja meg.
én a hangfal kérdést megoldottam, úgy hívják, hogy akusztikai mérőmikrofonos bemérés és ezután a hangfalbeállítás, és nem, nem a HM-erősítős kalibrálásra gondolok....:)
azért két különböző hangfalat berakok ugyanarra a végpontra, meg tudom mondani, mi a különbség vagy hiány halandzsa nélkül is. :)
a boros példád viszont ebben a témában nagyonis helytállónak nevezném! :) -
#4755 Tök egyetértek. Ímádom az LP-t és a hangját meg mindent ami körülveszi, de azért bármikor lehet digitálisban is olyat mutatni ami ezt is körözi.
Persze ugye ez az én mániám, hogy CD-n ilyet nagyon nehéz találni, mert egyszerűen a 16bit 44.1khz nagyon kevés normális zenei reprodukcióra, de szerencsére azért több ezer album érhető el nagyobb formátumokban is (SACD, DVDA, HD download, stb)