11891949761344119704.png
  • narumon
    "a te cuccod bár nem rossz (hogy nem került kevésbe annak viszont sokkal kevesebb köze van a minőséghez,mint azt sokan gondolják), a leggyengébb láncszeme így hallatlanul is az erősítő,ami nem rossz ugyan, de nem is magaslik ki semmiben sem az átlagtól (még a csöves átlagból sem)."

Azon egyszerű oknál fogva van Yaqin erősítőm mert ár/teljesítményben egyszerűen verhetetlen. Elég nyomós indok. Van itt egy hasonló márka MS300B jelű erősítője is csak ez dobozban van mert eladó sorba kerül. Ez mellé meg szinte lehetetlen hasonló árban versenyzőt állítani, csak nincs kedvem kibontani, gondolom abban egyetértünk, hogy ezt a mintát nem az erősítő "rövidsége" fogja eldönteni - főleg, hogy ezen is kijött minden különbség és hiba.

"de azt tudom javasolni, mint ahogyan én is szoktam szeánszokat tartani sok komponens cucc cserélgetésével, így Te is kipróbálhatnál nyugodt szívvel eszköz cseréket, és akkor biztosan tapasztalnád, ha Neked az a felvétel nagyon sziszeg,akkor valahol (még az enyémnél is több) túl sok magas került a felépítményedbe..."

Hifi rendszer soha nincs kész, szokta mondani barátom, hiszen mindig cserélget valami az ember. Ez nálam is így van, főleg, hogy tele vagyok hifibuzi haverokkal; nemrék egy Linn Majik DSI-t adtam vissza, tesztelésen volt nálam. A sok magassal azért nem értek egyet, mert akkor az CD-nél, saját LP-knél vagy bárhol jelentkezne, de ez nem igaz.

"talán a magas részt egy hajszálnyival visszafognám...de ez már kukacoskodás lenne részemről. "

Hát én akkor ezek szerint kukacos vagyok :)
    Egyébként hangfal kérdése is, mert haver kis wharfdale hangfalán fele olyan magas sincs, de nála egyéb zenék is magashiányosok szóval nem hiszem, hogy ahhoz kéne hasonlítani.

"ez viszont igazi audiofilista halandzsa:"

Hát a Hifi már csak ilyen, megfoghatatlan konkrét dolgokról, érzésekről beszélünk. Ahogy nem lehet pontosan megfogalmazni egy jó CD és egy jó LP közötti különbséget sem csak "halandzsával." Mint ahogy egy jó hangfal és egy jobb hangfal között sem tudsz egyértelmű dolgokat mondani - ha tudsz akkor az azt jelenti, hogy a két hangfal nem is egy ligában versenyez.

"erről ők tudnának mesélni,még az is lehet kényszerből csinálták és a kapcsolatuk is csak plátói"

Attól még lehet profin csinálni valami meg lehet hányavetin, ráadásul az LP-n ez abszolút érződik mert ugye mindenféle timing probléma létezik szemben a digitális technikával, egy jobb cucc meg lehet hogy csak azért sokkal jobb egy korrektnál, hogy nem összevissza állnak a zenészek a hangképben hanem megfoghatóan, és pontosan ahogy egy koncerten. Ezek nüansznyi dolgok, és ezért kell kurvasokat fizetni. Olyan mint a bor; a 800Ft-os meg a 2000Ft-os között még borundoros is megmondja a különbséget a 2000 Ft-os és az 5000 Ft-os között már nagyon kell figyelned és élvezned az ízeket, az 5000 Ft-os és a 25.000 Ft-os között meg már csak az inyenceknek megy ez. Egyre nagyobb árkülönbség egyre kisebb különbségért.

"...hogy nem mozgatja meg a lábad,az azért van,mert ez nem tánczene,"

Inkább úgy mondják, hogy döglött. Ha csak a tánczene mozgat meg zenét hallgatva akkor vagy veled vagy a rendszereddel komoly bajok vannak.

"egyébként dobnál egy szerinted tökéletes, tökéletesebb és egy legtökéletesebb felvételt (bármit), hogy csámcsoghassunk rajta picit?"

Tökéletes felvétel nincs, de majd töltök fel közelit. Persze szigorúan HD lejátszóval lehet csak hallgatni.