-
nyilván elég nehéz ugyanazon körülményeket megteremteni mindenkinek, ebből adódóan a hangzás is olyan, hogy ahány ház, annyi szokás, ha átmész a szomszédba,biztos tök másként hallanád, ...a magas részekre vagyunk a legérzékenyebbek,emiatt ennek érzékelése még jobban szétszórja a véleményeket.
a te cuccod bár nem rossz (hogy nem került kevésbe annak viszont sokkal kevesebb köze van a minőséghez,mint azt sokan gondolják), a leggyengébb láncszeme így hallatlanul is az erősítő,ami nem rossz ugyan, de nem is magaslik ki semmiben sem az átlagtól (még a csöves átlagból sem). Nyilván sok időt és pénzt öltél bele, hogy kiválaszd magadnak a megfelelőt (sokan ezt tettük), de azt tudom javasolni, mint ahogyan én is szoktam szeánszokat tartani sok komponens cucc cserélgetésével, így Te is kipróbálhatnál nyugodt szívvel eszköz cseréket, és akkor biztosan tapasztalnád, ha Neked az a felvétel nagyon sziszeg,akkor valahol (még az enyémnél is több) túl sok magas került a felépítményedbe...
azt el tudom fogadni, hogy a nagy énekhang dinamika miatt a magas részek bántóak lehetnek (fülesen engem is kicsit megfognak), így ha ettől tökéletesebbet akarnék, talán a magas részt egy hajszálnyival visszafognám...de ez már kukacoskodás lenne részemről.
ez viszont igazi audiofilista halandzsa:
"az énekes és a zenekar között kapcsolat van, de a zene izgága és nem mozgatja meg sem a lábam sem a lelkem - ez a zenéből is adódhat."
hát igen, a zene már csak ilyen...az előadók között van kapcsolat, üzleti, anyagi, baráti meg hát az énekes énekel, ők meg zenélnek alá, de az is lehet, hogy pont fordtva, erről ők tudnának mesélni,még az is lehet kényszerből csinálták és a kapcsolatuk is csak plátói...hogy nem mozgatja meg a lábad,az azért van,mert ez nem tánczene, és sem akartam rá ugrálni, hogy a lelkedet sem,azt meg úgy mondják egyszerűen, hogy 'nem jön be'....avagy nem sikerült ráúsznod a színuszhullám tetejére.

egyébként dobnál egy szerinted tökéletes, tökéletesebb és egy legtökéletesebb felvételt (bármit), hogy csámcsoghassunk rajta picit?