11891949761344119704.png
  • narumon
    Nos akkor tátrai elemzés. (kicsi család elment bevásárolni én meg kikönyörögtem, had maradjak itthon :D)
    A szett amin hallgattam; HDI Dune BD Prime3 + USB Pendrive wav kiterjesztéssel ahogy feltöltésre kerültek, ez digi kimeneten egy zero dac-ba csatlakozik, amit egy Yaqin 6V6 csöves erölködő fogad VandenHul D102MKIII kábelekkel, és egy házi 2 újnyi hangfalkábelen surrannak bele egy JMLab Focal918SE hangfalpárba.

Tátrai1: Nem tudok elvonatkoztatni de kissé túl magasan szól, a refrénben zavaróak a sziszegések, a másikhoz viszonyítva levegősebb, a sztereó tér lényegesen nyitottabb, az énekes és a zenekar között kapcsolat van, de a zene izgága és nem mozgatja meg sem a lábam sem a lelkem - ez a zenéből is adódhat.

Tátrai8: Sokkal nyugodtabb, a magasak nem zavaróak, viszont néhol kevesek, a cinek szó szerint megdöglöttek. A refrén nem sziszeg és ez nem tudom, hogy a jobb tracking miatt van vagy mert csak szimplán kevesebb magasat hoz át. Igazatok van így fülelve hallhatóan fátyolos, és a sztereo tér sem túl nagy, a zene lelkéből viszont több átjön, a lábam itt sem mozog.

Verdict: Ha a tök őszintét kell mondani akkor azt kell mondanom, hogy mindkét felvétel jó és rossz egyszerre. Egyik sem hibátlan az itt mások által elhangzott tökéletes jelzéstől meg mindkettő nagyon nagyon messze van, egy jól kevert CD ezek után sokkal jobban szól, jobban a helyén van minden. A hangszedőre továbbra is nehéz következtetni mert itt van egy digitalizálás, kábel, hangkártya is közben, plusz (a vesszőparipám) eldobtuk az LP összes előnyét a kicsi mintavétellel.

Ha ebből kéne megtartani valamelyiket akkor bajban lennék, valószínűleg csak akkor tenném ezt meg ha másképpen nem lehet megszerezni ezt a zenét (nem tudom meg lehet-e), mindkét minta vérzik valamilyen szempontból, jobb lenne élőben hallani a lejátszót és a hangszedőket, valószínűleg akkor hallanánk a lényeget, csak ismételni tudom magam a tökéletestől nagyon messze van mindkét minta az 1-es jelű is.
    Szigorúan magánvélemények hangzottak el :)