11891949761344119704.png
  • narumon
    "Ez így mese habbal.Ami igaz a kevesebb lemezterület és az hogy veszteségmentes formátum."

Akkor melyik része mese habbal?

"Én nem azt írtam hogy nem jó a flac és nem kértem hozzá útmutatást sem.Abban igazad van ha a készleted zöme abban van akkor érdemes a többit is abban tárolni.Az általam leírtak arra utaltak hogy miért célszerű az eredeti két csatornás cd-t vagy vinylt 44,1-ben tárolni,"

Ez, hogy jön megint a FLAC-hoz? FLAC-ban is tárolhatsz 16bit 44.1khz zenét, a mintavételi frekvencia és a fájl kiterjesztése ebben az esetben két külön dolog. Ráadásul én úgy vagyok vele, hogy minél jobb minőségben van meg a zene annál jobb, nem fogom a 24bit 96khz zenéimet lekonvertálni azért, hogy az is egy gyenge CD minőség legyen.

"mivel így célszerű rögzíteni is illetve vinyl esetében néha még magasabb is célszerű habár erről lehetne vitatkozni a kissebb és nagyobb méreteket illetően."

Vinyl esetén szerintem kizárólag magasabb mintavételnek van csak értelme, mint már korábban írtam CD minőségre butításkor az is elveszik ami miatt digitalizáltam azt a lemezt.

"Erre csak röviden annyit tudnék mondani hogy szerinted a 320mp3 és mondjuk bármelyik veszteségmentes formátum között hallásban mennyi a különbség ha tartalmi és formai követelményeknek egyébként megfelelnek?"

Ezt is írtam már. Iszonyatosan sok. Az mp3 egy veszteséges tömörítés így is úgy is, és ez bizony hallatszik rajta, akár mennyire csűrik és csavarják.