Pár héttel ezelőtt, vásároltam egy Sony MDR-XB700 fejhallgatót - egy alkalommal volt szerencsém megfülelni a MM-ben és igen megfogott a hangja. Korábban írtam arról, hogy nem Hi-Fi rendszerhez lett tervezve, tulajdonképpen az mp3 lejátszómhoz vettem (egyelőre az van), mivel a korábban használt Sennheiser-nek (PX 100-II) sajnálatos módon megtört a zsinórja.
Hatalmas! ...mármint a fejhallgató mérete, de nem csak az. Elsőre kissé nehéznek tűnik, de hamar meg lehet szokni mert méretes fülpárnáinak köszönhetően kényelmes. Zárt fejhallgató, így melegíti kissé a fejet, viszont igen komolyan szűri a külső zajokat.
A hangja tiszta, részletes, mély basszussal és szépen csilingelő magas frekvencia tartománnyal. Részletesebben sajnos nem tudom taglalni a hangminőségét, annyit viszont "elmondok", hogy az első 15-20 percnyi hallgatás alatt akaratlanul is vigyorgott a fejem. Kis mp3-asom (iRiver T10) igen derekasan képes megdolgoztatni, egy szavam nem lehet, de érezni, hogy kevés hozzá - a fejhallgató, karakterisztikáját figyelembe véve, sokkal többre hivatott.