5889
11891949761344119704.png
  • Wescone
    Nah, itt is vagyok.
    Annyira hasonló a két minta, hogy alig lehet különbséget tenni köztük - tippem szerint a két felvétel, ugyanarról a forrásról, két különböző hangszedővel lett készítve.
    Amennyiben helyes a megállapításom, folytatom.
  • bigivan
    Ezt én is lehorgásztam, mindenesetre nem sajnáltad a kbitet ettől a felvételtől. Nekem a lejátszom 4608 kbit/sec-et jelez.
    Ez a 80-as évek egyik legnagyobb zenéje, de ez a verzió nem jön be, gyakorlatilag az alapdalból alig maradt valami. Nekem is megvan ez maxiban vinylen, az rövidebbm de annyival jobb is. Mindenesetre köszönet érte.
  • zsoltford
    hangerőt rá!
  • gyorgy74
    Laci barátom abban biztos lehetsz, hogy mintát prezentálok meghallgatásra! Még teljesen nem állt össze a cucc vannak hiányosságok remélem mihamarabb összejön rá a kredit, nem akarom elkapkodni! HQ Sound!!!!
  • eurolacko
    Nem igazán szoktam acapellát hallgatni (max ha digizek) de ez valahogy nagyon teccik
    B2. Hit The Floor - Energizer (A-Cappella-Mix)

Klikk

Kibontáshoz a szám címe kell!
  • eurolacko
    Várom az eredményt kolléga!
  • eurolacko
    Köszönöm szépen Kolléga!
  • eurolacko
    Nem tudom, hogy aki ezt sérelmezte az tett már ide fel valamit eredeti lemezről?
    Egyáltalán hozzászól bármivel is a témához?
  • eurolacko
    Köszönöm mindkét kollégának ,hogy szakított időt az elemzésre!
    A továbbiakban már csak az maradt hátra hogy a mintát is elküldjem és az alapján
    tudjanak véleményt mondani - (privi ment)
  • kaposi1
    Lacikám most ellent kell hogy mondjak neked.
    Ez egy olyan dal ami egy magyar srác emlékére íródott.
    Már azzal se értek egyet hogy egyáltalán készült belőle angol verzió.
  • zsoltford
    szép napot tagok!

az átlagosnál kicsit hosszabb maxi,13.36

itt

kitömörítéshez a nevem és az idei év szükséges egybeírva.

kedvelem az ilyen elnyújtott verziókat ha jó hangszerek, szintik fűszerezik és jól ki lehet venni az egyes hangszereket.ez azonban a 80-as évek végétől egyre ritkább.jah és az sem árt ha egy remix-ből rá lehet ismerni a remixelt eredeti dalra :-),ami viszont egyre gyakoribb a 90-es évektől...
  • Wind 67
    Csak azt tudnám,honnan derül ki számotokra ezek az infók. Én lesem de nem látommmmmm. Én láma vagyok az ilyen "analizálásokhoz" de, ah egyszer valaki elmagyarázná mint egy 4 éves gyereknek, hogy mi a frászt kell nézni és hol, talán tudnám követni magyarázatotokat.

Please...

• Wind 67
    Hát Én azért az angol változatot is belefűztem volna...
  • kaposi1
    Srácok kell valakinek ez a szám losslessbe.
    Három számból raktam össze ezt a verziót a videóra.
    Ha érdekel valakit akkor feltöltöm.

• Wescone
    Ki bizony, de teszek rá!
    ...Csak az zavar, hogy már az "ingyen" sem elég olcsó egyeseknél.
  • Musachy
    Valaki kifejezte a nemtetszését? Vagy hol láttad? Persze arra már nem futja az ilyeneknek, hogy kérjenek egy passt és kész.
  • Wescone
    Nem jó ötlet, de mivel nem várom el senkitől, hogy hitelt adjon szavaimnak és egyébként is mindig azt szorgalmaztam, hogy teszteljen mindenki és vonja le ő maga a következtetéseket, javaslom, hogy ugyanazt a dalt digitalizáld 96/24-en és 44.1/16 is, majd a 96/24-es mintát mentsd 44.1/16-ba.
    Bizonyára fogsz különbséget hallani a két 44.1/16-os minta hangminősége között.
    Jó szórakozást!
  • gyorgy74
    Egyetértek!!! Megragadnám az alkalmat és megkérdezném, hogy bakaelit lemez digitalizálásánál egy High End-es barátom azt mondta, ha hangkártyával rögzítem a felvételt akkor azt 96 000 Hz & 24 bit mintavételezéssel tegyem. Mikkor a felvétel elkészült és az utómunkálatokat megcsináltad akkor mentsd CD minőségben, ami ez esetben 44 100 Hz & 16 bit. Nem kételkedek a tudásában mivel ő csinálta a RIAA korrektort hozzá, de gondoltam itt is megkérdezem tőletek hogy ott van e a HQ világában. Válaszokat előre köszönöm!
  • Wescone
    Úgy látom, egyeseknek nagyon nem tetszik, hogy jelszavazom (jelszavazzuk) a feltöltéseket...

Mégis mit képzeltek, sz@rházi link betyárok - csak úgy, szó nélkül viszitek az itt közzétett anyagokat?!
    Azt már nem! A feltöltések csakis az aktív tagokat illetik meg, értve van?!
  • Wescone
    Folyt.:

...de legalábbis, a magas frekvenciatartomány erősebb, mint a másik minta esetében.
    Zephyr mester egész jól összeszedte a lehetséges okokat - már ami a két minta közti különbséget illeti (#3889), azt viszont nem igazán lehet eldönteni képek alapján, hogy melyik a jobb-, ill. melyik szól jobban.
  • Zephyr Retiring
    #3890-re:
    megjött az első vélemény totyikgazdánk tolmácsolásában..
    mivel ez egy részben nyitott fórum, megvárnék még pár hozzászólást..
    elég uncsi, ha folyton csak én okoskodok (hülyéskedek)..
    így kis tanítványom nélkül (béke poraira) belefáradtam, mert kevesen vannak errefelé akik ki tudnak javítani ha néha mellédumálok (szándékosan természetesen, de mindíg okkal ;)
    szóval lacám jó helyen érdeklődsz :)
    csak..
    still a moment..
  • Wescone
    Hi!

"...nekem először az tűnt fel hogy a felső képen hosszabbak a tüskék jobban kiérnek mint a másikon - ez jelent valamit?"

Jelent bizony!
    Mindkét képen 22kHz a max érték, de létezik még egy fontos dolog, éspedig a hangerő (dB), amelyről a színskála, ill. annak intenzitása ad információt - sárga szín; magas érték, lila; alacsony érték.
    Vedd jobban szemügyre a két kis spektrum képet - látni fogod, hogy a felső kép (hangminta) esetében, -96dB-ig süllyed a jelszint, míg az alsó képen csak -88dB-ig (22kHz). Ebből máris következik, hogy az a minta, amelyről az alsó kép készült, erőteljesebben, hangosabban szólal meg mint a másik.

Folyt. köv.!
  • eurolacko
    Halihooo!

Szeva Zephyr!
    Na szóval - nekem először az tűnt fel hogy a felső képen hosszabbak a tüskék jobban kiérnek mint a másikon - ez jelent valamit ? (jó vagy rossz rip)
    ...a zene vége is elég furán néz ki, meg a felsőn több helyen van ritkább rész
    Természetesen tudom ,hogy ahány ember annyi féle cucc és persze annyi féle rip
    - de ennyire eltérő?
    Készítettem képeket az általad ajánlt CEP-el
    Kép felső:

Kép alsó:

Várom a képelemzés eredményét aztán teszek fel mintát

Üdv
  • Zephyr Retiring
    szewa laca.
    nagyon kevés infót dobtál
    erről a két képről csupán annyi olvasható le, hogy a felsőn van valamennyi plusz hang, ami az alsón hiányzik..
    mivel hangminta nincs, a fene sem tudja, hogy mik azok a plusz hangok.
    lehet eq-val megemelt magashangtartomány, lehet más stúdióban kevert master, lehet erősebb dinamikatartomány..ecetera ecetera..
    hogy biztosabbat tudjunk
    kapd le ezt a cep 2.1-est :) (ha még nem lenne meg)
    és kapcsold be a frekvencia analízist és a help menüsor alatt található színes kockát is miután belehúztad egérrel a wavot (empéjt, akármit)..

előtte:

utána:

esetleg ebből valamivel többet tudnánk
  • eurolacko
    Halihooo!

Szeretném kérni a profik segítségét
    ....van ez a két vinylrip ugyan azon zenéről de mégis a kép szerint eléggé más
    Mi lehet ennek az oka? - melyik a jobb szerintetek? - vagy mi lehet az oka ennek?

Thx
  • Musachy
    Az E.L.O. album, amely tartalmazza a nemrég idézett "Here Is The News" számot is: Time (1981/2010)
  • Zephyr Retiring
    ez a river empéjtré pléjer itt szentségtörés
    akkor már inkább ez a pléjer :)
    mert ez legalább a wavokkal is megbírkózik
  • Musachy
    vagyis ez:

• Musachy
    Az egyik zeneszöveg oldalon lévő video-ablakban ez olvasható:

• Musachy
    Ez valóban nagyon jó zene!
  • Musachy
    Ja!
  • Codigoro
    Köszönöm! Elvittem ezt a csemegét..
  • Wescone
    Ne má', hogy még mindig nem tudod?!
  • Musachy
    A pw 4 me pls, thx!
  • Wescone
    ...Egy zene, melyet meglátásom szerint, érdemes megemlíteni, Ric Ocasek (The Cars) második szóló albumáról (This Side Of Paradise; '86):

Ric Ocasek - Keep On Laughin' (LP 48/24)

• Wescone
    Pár héttel ezelőtt, vásároltam egy Sony MDR-XB700 fejhallgatót - egy alkalommal volt szerencsém megfülelni a MM-ben és igen megfogott a hangja. Korábban írtam arról, hogy nem Hi-Fi rendszerhez lett tervezve, tulajdonképpen az mp3 lejátszómhoz vettem (egyelőre az van), mivel a korábban használt Sennheiser-nek (PX 100-II) sajnálatos módon megtört a zsinórja.

Hatalmas! ...mármint a fejhallgató mérete, de nem csak az. Elsőre kissé nehéznek tűnik, de hamar meg lehet szokni mert méretes fülpárnáinak köszönhetően kényelmes. Zárt fejhallgató, így melegíti kissé a fejet, viszont igen komolyan szűri a külső zajokat.
    A hangja tiszta, részletes, mély basszussal és szépen csilingelő magas frekvencia tartománnyal. Részletesebben sajnos nem tudom taglalni a hangminőségét, annyit viszont "elmondok", hogy az első 15-20 percnyi hallgatás alatt akaratlanul is vigyorgott a fejem. Kis mp3-asom (iRiver T10) igen derekasan képes megdolgoztatni, egy szavam nem lehet, de érezni, hogy kevés hozzá - a fejhallgató, karakterisztikáját figyelembe véve, sokkal többre hivatott.

• musichunter
    jó kis olvasnivaló!
  • Zephyr Retiring
    ez nem csak szép, de ritkaság is idehaza
    brad fiedel producernek még emellett 1-2 filmzenét megköszönhetünk..

mint például ezeket is:)
  • Wescone
    Megérkezett a köv. gyönyörűség!

...vagyis a "Frászkarika" (1985) betétdalainak korongja.

• Wescone
    ...mostmár mindent tudok!!!