szerintem a legjobb és legbiztonságosabb "vizsgálati, ellenőrzési" módszer a valódi elkötelezettség és megbízhatóság. ha itt tényleg elhivatott emberkék őszintén valódi cuccokkal csereberélnek,akkor nincs szükség semmire sem.
viszont próbáltam már korábban is rávezetni a csodaprogi "hívőket", hogy sem a tau, sem az audiochecker, sem az össze többi hasonló, nem képes ténylegesen 100%-os valódiságot igazolni. sztenderdeket vizsgál, és ha egy fájl azokon többnyire megfelel egy vagy több előre definiált (jellemző) szintnek,akkor azt mondja, hogy jó (ez a módszer jól használható a kezdő bepróbálkozók és ifjú EMÓk ellen),de a kijelzett eredmény abban a pillanatban fényévnyire lehet a valóságtól,amint valaki ezt (persze) kellő hozzáértéssel manipulálni akarja. én -talán nem mondok újat nektek- megmondom őszintén, szeretem a jó minőséget, de a minőség önmagában nem feltétlenül attól függ, hogy az wav vagy nem az, hanem hogy alapvetően a forrásanyag minősége eredetileg milyen volt, így ezek összevisszasága és változatossága miatt gyakran előfordul, hogy ugyanazon szám kétféle wav verziója is bazira különbözik vagy akár annak egyik fajta mp3 változata sokkal jobban szól.