| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Ezzel nem teljesen értek egyet. A dedikált szerver hiánya nem lövi ki értelemszerűen az online ligázás lehetőségét, mint mondtam, ez szerintem ez nélkül is megvalósítható.
Az rFactorral pedig több probléma is akad. Legalább amikkel én szembesültem. Pl. a Safety Car kezelése valami iszonyat, a szabályok szoftveres alkalmazása megint csak botrány. Nem tudom ki milyen moddal próbálkozott, de amikkel én próbálkoztam - F1RFT, RL09, FSOne 09 - vagy túl könnyűek voltak kikapcsolt segítségek többségével is, vagy irreálisan nehezek. Példa utóbbira az FSOne 09, aminek nagyjából semmi köze nincs a valósághoz, de a többire is elmondható ez.
Az F1 2010 fejlesztésében viszont nem modderek homályos elképzelései érvényesülnek a feltételezett reális viselkedést illetően, hiszen a Codemastersnél közvetlenül a csapatokkal kommunikálva hozzák létre a szükséges játékélményt. Nem mondom, hogy a F1 2010 szimulátor lesz, mert nem, de az rFactor sem az, legalábbis azok a modok amiket próbáltam, azok nem tűnnek nekem hitelesnek. (Úgy értem, hogy egy szimulátornak valamiképpen a valóságot kellene lemodelleznie. Na most az említett modok vagy túl messze kerültek ettől a valóságtól, vagy túlságosan túllőttek a célon. Tehát egyik sem tudta megfogni a realizmust, ahogyan azt sokan gondolják.) Ha pedig így van, akkor az rFactor egyetlen előnye a dedikált szerver marad, de ez meg kiváltható más megoldásokkal
Nem akarom lehúzni az rFactort, csak arra próbálok rávilágítani, hogy az rFactorral kapcsolatos hype talán túl nagyra nőtt, és talán kissé érdemtelenül. Ha már szimulátor, akkor szerintem Live for Speed egyébként.
Végül pedig megjegyezném, hogy pontatlan kijelentés az, hogy az F1 2010 inkább a szinglire épít. Különböző online modok lesznek benne, akár 100%-os versenytávokkal, hétvégékkel, no és a nyitott szerverek paramétereit is messzemenőkig testre lehet majd szabni.