• WhiteShark
    Elolvasva a szimulátoros kemény mag(?) sirámait, engem őszintén szólva meglep, hogy egyesek elhitték, hogy valami vérprofi szimulátort kapnak majd a Codemasters-től, amiben az egyszeri gamer többet megy oldalra, mint előre, és többet lesz a kavicságyban, mint az aszfalton. Szerintem a Codies semmi ilyesmit nem ígért, viszont kaptunk egy olyan játékot, ami félig-meddig szimulátor és a nagy többség igényeit teljes mértékben kielégíti. Az meg egyenesen nevetséges, hogy volt olyan, aki a fostalicska NFS-hez hasonlította, aminél még a GTA IV-nek is fényévekkel jobb a fizikája!
    Egyvalamit nem árt, ha szem előtt tart mindenki, aki fikázza:
    Gondolom a Codemasters-nek nem két forintjába került a teljes F1-licensz, valamint a csapatok, FIA, FOCA, miegymás támogatása. Nem is beszélve a két és fél éves fejlesztési időről és a beleölt dollármilliókról! Ennek fényében nem hiszem, hogy a fejlesztő azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a max. pár százezres rFactor-LFS-nKP tábor igényeit kielégítse. Sokkal inkább szerettek volna szélesebb rétegekhez utat találni, mert csak így várhatják azt, hogy megtérül a befektetett pénzük, urambocsá, netán még hozadéka is lesz. Ennek érdekében nyilván választottak egy arany középutat, és a vérprofi fizika helyett inkább igyekeztek a körítést és a szórakozást előtérbe helyezni.
    Amire ez a program készült, arra szerintem teljesen jó. Nevezetesen, hogy aki nem vérprofi és nem online ligákban múlatja az ideje nagy részét, az tudjon egyet szórakozni, amikor kedve van és ideje engedi.
    Ennek pedig ez a játék tökéletesen megfelel. Nincs agyonbonyolítva, jó hangulata van, minden benne van, ami az igazi F1 világában is, és tökéletesen szórakoztató vele lenyomni egy versenhétvégét.
    Akinek pedig arra van késztetése és ideje, hogy napi 16 órában rója a köröket egyedül, egy pályán az FVA-ban, hogy a nap végére javítson 3 tizedet, az hagyja ezt a játékot a fenébe, és tolja inkább a fent említett triumvirátus egyikét az elérhető, sok esetben toldozott-foldozott, hobbikertészek által készített modokkal.
    A többségnek (magamat is beleértve)szerintem tökéletesen megfelel ez a program így ahogy van.
    Nyilván ennek is vannak hiányosságai, de hát kellett valamit hagyni jövőre is.