• ratgab
    Képzeld el olvasok! Csak nem hiszek el mindent, amit leírnak!

Off
    Okfejtés spoilerben, nem akarom szétoffolni a topikot, bocs mindenkitől!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mafia 2 kapcsán: Ott voltál, kezedbe adták az értékesítési adatokat? Biztos vagy benne, hogy azok valós adatok? Félreértés ne essék tisztában vagyok vele, hogy a Mafia 2 leszerepelt és azt is tudom, hogy miért! Én csak azt mondom, hogy ne dobálódzunk már ekkora számokkal, hogy több millió és fél millió! Ez általánosítás, van ellenpélda és van megerősítés mindkettőre. Ugyanakkor azt nekem senki ne mondja, hogy konzolra nincs olyan cím, ami bukik (mivel nem vagyok konzolos nem tudok ilyenről), csak ezt mindig elfelejtik megemlíteni.

Az a baj ezzel a témával, hogy mindenki csak 1 dolgot emel ki, de a mérleg másik oldala meg megemlítetlen marad. Igazad van, hogy ott nincsenek hardveres gondok és ez sokaknak könnyebbség (érthető is).

Én mindig azt mondom, amit nem tudnak eladni azt azért nem, mert nem jó!
    És az tökmindegy, hogy az XBOX játék, PS3 játék vagy PC játék!
    Ami színvonal alatti, sok vele a hardveres probléma, rossz a játékmenet, a nagy hype után kap egy kalap sz...t a játékos az a cím bizony nem fog fogyni! Gyakorlatilag ez a játék ipar természetes kiválasztódása (evolúciója ha úgy tetszik), az erősebb, életképesebb megmarad és erős utódokat nemz, a gyenge meg kihal. Fel tudok példának nem multis gameket is hozni , amiket tudom, hogy több 10 ezren lewarezoltak és mégsem lett bukta: Dragon Age (Oké aláírom Bioware mögött ott az EA), The Witcher (Ennél nagyobb sikertörténet nem is kell egy lengyel fejlesztőcsapatnak). Nem gondolnám, hogy az Assassin's Creed 2 bukta lett volna az Ubisoftnak. Most biztosan kihagytam még jól fogyó címeket PC-re, de ami meg elvérzett annak is megvolt az oka, amit már fentebb kifejtettem. Ez nem a pc-s piac temetése, ez a fejlődés kérem szépen (és nem a warez az oka a buktának: ha megvette volna adott fejlesztő rossz játékát, akkor is csalódott volna és a legközelebbit nem veszi meg tehát előbb-utóbb úgyis bukta lesz belőle).

Demo már szinte tényleg kihalt, ha kipróbálja és nem jön be nem lesz vásárlás (lehet ezért nincs is annyi demo mostanában). És sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a pc-s piac baromira felhígult, nagyon kevés az igazán jó játék és a sok a csalódást okozó gyatra port, vagy rosszul tálalt játékstruktúra, agyonhypolás után a hype miatt felfokozott állapotú csalódás (Istent várnak és jobbágyat kapnak, ennek lett az áldozata a Mafia 2 is sajnos).