| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
A szabadedzés programokon én is változtatnék mert kb. e miatt nincs kedvem elkezdeni a karriert, 2016 óta ugyanaz minden versenyhétvégén, újra és újra. Jó persze lehetne azt mondani, hogy de hát ezt csinálják az igazi versenyzők is ami igaz, de itt szerintem inkább a játékélmény rovására megy mintsem dob rajta. Persze a játékosoknak semmi sem jó, emlékszem még egy 2015 előtti rész karrierjében ahol csak egy-egy feladatot kellett teljesíteni és csak egy szabadedzés volt és mekkora siránkozás ment miatta, pedig csak az intenzívebb játékélmény miatt gondolták úgy a CM-nél, hogy elég egy szabadedzés is, ami valójában igaz is volt, ugyanakkor illúzióromboló is. Ugyanez igaz a mostani szabadedzés programokra is szerintem, ha játékosság jegyében módosítanának a mostani monoton rendszeren, lenne akiknek tetszene, pl. nekem, és neked :) de biztosan lennének olyanok is akiknek nem mert kevésbé lenne reális.
A 2008-as GRID gumifala inkább volt látványos mint reális mert azért szétguruló és elrepülő falból elszabaduló abroncsokat az F1-ben nem nagyon szoktunk látni de felőlem is jöhetne viszont nem szempont. Sérülhetne jobban a kocsi is bár alapvetően a szárnyak és azok elemei szoktak sérülni a valóságban is, nem tudom mi az a sérülési modell amit érdemes lenne kidolgozni és nem csak a versenyed végét jelentő balesetben találkoznál vele 2 másodpercre. A defekt ugyanez a kategória, egy olyan jelenség amit az ember csak elkerülni próbál és ha nem direkt csinálja, hogy megnézze, hogy mit reagál a játék jó eséllyel el is kerülheti. Jól hangzik persze de nem tudom milyen élvezeti faktort jelentene, hogy a leszakadó gumidarabok szétvernék még pl. az egyébként épp hátsó szárnyadat is. A HUD-ot most már tetszés szerint lehet pozicionálni átlátszóságukat módosítani + végre valahára belekerül a virtuális visszapillantó, én elégedett vagyok. A boxutca animációkkal egyetértek.