| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Eddig az összes Codemasters F1 játék jól futott minden konfiguráción (AMD & NVIDIA) amit teszteltem és viszonylag szépen is skálázódik, ha erősebb vasat rak alá az ember.
Tippre a videókártyád kezd meghalni, vagy vmiért ez az FX CPU nem elég neki - bár ezt kétlem.
Mit jelent, hogy bellasulgat pontosan, illetve más játékokban is van hasonló probléma?
Jól konfigolható az F1 2016 / F1 2017 benchmark része, szóval ha van időd végére járni:
- minden futás előtt lépje be és állítsd be a mérni kivánt beállításokat, felbontást, majd kilépsz és újraindítod az F1t, hogy tuti elfogadott mindent - nálam már előfordult, hogy valamiért nem ette meg elsőre
- csinálj két benchmark xml-t, egyikben legyen csak 1 autó, másikban maradhat a standard 20 autó
- indítsd a játékot command line argumentumokkal kiegészítve, így csak a benchmark indul
- nézz felbontás skálázódást 720p, 900p, 1080p - szerintem medium beállításokkal lenne célszerű
- minden futást ismételj meg legalább egyszer, ha az eredmények nagyon messze vannak egymástól, akkor szerintem tuti hardware fault
Jó sok meló ez, de érdemes! ;)
Az eredményeket érdemes kigyűjteni egy excel táblába és onnan lehet okoskodni újra. Minden futás után legenerál egy összegzést, abból kell kimazsolázni az fps értékeket.
F1 2016 - FX-8370 + GTX 960 / GTX 1050 Ti - 1080p ultra high - avg ~50 FPS
F1 2017 - i3-7100 + GTX 960 / GTX 1050 Ti - 1080p high - avg ~70 FPS