| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Pár napja tudtam le Bakut karrier módban, hát nem volt anomáliamentes a dolog.
Kezdődött a szabadedzések checkpoint érintéses feladatával amiről már más pályáknál is ésrzervettem , hogy nem feltétlen az ideális ívre, vonalvezetésre vannak lepakolva ezek a bizonyos kapuk. Baku esetében is volt ilyen probléma, különösen az óvárosi résznél kirakott checkpoint-nál aminek az eléréséhez még rendesen kerülni kell egyet mert a checkpoint abszolut nem esik bele az ideális nyomvonalba, a kitérő meg vagy sikerül az ideális sebesség megtartása mellett vagy nem, de nekem többször nem sikerült mint ahányszor igen. Természetesen még az AI sem azon az útvonalon közlekedik, hogy mondjuk ez indokolná, hogy oda lett letéve a kapu ahová. Így nem sikerült a maximális pontot begyűjtenem kétszeri nekifutásra sem de sebaj, max a rosszul lerakott checkpoint miatt volt okom a bosszankodásra.
Következett az időmérő. Q1-t, Q2-t behúztam, következett a Q3. Lágy gumival engedett a pályára a játék de szemerkélt az eső, de úgy voltam vele, hogy feltehetően még nincs olyan állapotban a pálya, hogy indokolná az Inter gumikat ezért is nem azzal engedett ki automatikusan. Az első 2 kanyar után megváltozott a véleményem mert eléggé csúszott már, ezért visszamentem a boxba köztes gumikért. Kíváncsiságból ránéztem a bokszmonitorra, hogy rakott e már fel az AI-nak a játék Inter gumikat amikor szembesültem azzal, hogy több AI-nak is száraz pályás mért ideje van, pedig én is azonnal kimentem miután betöltődött a Q3 de nekem már esett az eső, az AI-nak meg szépen begenerálta a száraz pályás időket. Így természetesen esélyem nem volt jó rajtpozíció megszerzésére hiába lettem első a Q1-ben és a Q2-ben.
Jött a futam, majd pár körrel a rajtot követően bejött a Safety Car és kaptam a feliratot, hogy maradjak Räikkönen mögött. Így is tettem, melegítgettem a gumikat, ha másért nem a feeling miatt, egyszer aztán amikor feltehetően nagyon lelassítottam, elment mellettem Gutiérrez. Vissza is akartam előzni gyorsan, de ekkor már azt az üzenetet kaptam, hogy maradjak Gutiérrez mögött, majd ugyanebben a Safety Car-os periódusba ugyanez megtörtént még egyszer, ezúttal Ericsson ment el mellettem, és a visszaelőzési próbálkozásomkor jött is az üzenet, hogy "Stay behind Ericsson". Így végül SC periódus alatt is buktam 2 pozíciót. A versenyt végül megnyertem köszönhetően a stratégiámnak és annak, hogy egy fokozattal visszább vettem az AI-t a hétvége kezdetekor, de így már túlságosan lassúnak bizonyultak, így persze nem is volt akkora a sikerélmény. Ezt az AI erősséget is mondjuk nem is olyan egyszerű belőni, mert pályáról pályára változik. Igazából inkább csak a karrier feladatok miatt vettem visszább, hogy azok sikerüljenek elsőre mert nem akarok több időt a szabadedzéssel tölteni mint magával az időmérővel és versennyel. Ez után a verseny után viszont mégis csak vissza felvettem, inkább legyen egy értelmesebb versenyem ahol elégedett lehetek egy elért jó pozícióval, a szabadedzés meg sikerül ahogy sikerül.