| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Úgy használod a realitás szót, hogy kezdem azt hinni, nem tudod mit jelent. Ez a kedvenc szavad vagy csak most fedezted fel?
És kinek a realitását nem veszem figyelembe? A tiédet? A játékgyártókét? A játékosokét? A magamét?
Ismered Schrödinger macskájának az elméletét? Egy macska, bezárva egy dobozba, egy kis méreggel, több verzió is van. Amíg nem nézel a dobozba addig két valóság is van. Realitás=valóság. Szóval amíg nem nézel a dobozba a macska él is meg döglött is egyszerre.
Tehát bánj több tisztelettel a realitás szóval. Számomra ez úgy tűnik, hogy arrogánsan csak a magad igazát hajtogatod és nem veszel tudomást arról, hogy több féle megközelítése is van egy dolognak. Ha pontosan értetted volna, hogy mit írtam korábban, akkor nem erőltetnéd továbbra is ezt dolgot. Világosan le lett írva, hogy egy játékosnak tök mindegy, hogy kis cég vagy nagy, hogy van-e elég tőkéjük, van-e elég emberük. Egyrészt, nincs pontos rálátásom és nem is lehet, hogy mik a mozgatórugói pl. a CM-nek, mert nem fognak minden üzleti titkot megosztani a nyilvánosággal, másrészt nagy valószinüséggel nem is őszinték mindenben kifelé. Tehát engem, mint játékost nem is kell és nem is érdekel, hogy mit miért. Nem szociális intézmények, hanem üzleti megfontolások alapján adnak ki olyant amit. Tehát, ha valaki pénzt kér valamiért, akkor pénzemért cserében minőséget várok el és nem kifogásokat. Azért írtam, hogyha ingyen adnák, akkor természetesen az elvárásaim is alább adnám, mert tudnám, hogy tulajdonképpen szívességből csinálják amit csinálnak így örülnék annak is amit kapok. De ugye szívességről szó sincs. Akkor pontosan mi is az a realitás, amit nem veszek figyelembe? Ezt?
"Vegyenek fel embert? Nem fognak, nem tudnak, ennyit tudnak kigazdálkodni az eladások tükrében. Ha tehetnék, céloznának ők nagyobb projektel a tömegre, de ezt nem veszik 15 millióan első héten."
Nem, mert nem érdekel.
Ezt meg nem is értem, hogy honnan jött.
"Adják át másnak? Kinek? Gondolod sorbanállás van az F1 licenszért, jobbnál jobb csapatok törik magukat (referenciákkal, 200 millával, 200 emberrel), hogy a te igényed a CM-nél jobban kiszolgálják?"
Mi az, hogy adják át? Tisztában vagy a licensz fogalmával? Semmit nem adhatnak át senkinek, mert nem az övék. A CM csak bérli az F1 címet, amivel pénzt kereshet. A FOM dönthetne úgy hogy megvonja licenszet és új tendert írhatna ki. Persze ez feltevés, mert azt szintet úgy látszik hozza CM amivel továbbra is fizetni tudja a licensz díjat. Ránéztem Steamen, kb. 40ezer példányt adtak el egy hét alatt az F1 2016-ból. Elővételben olyan 32 euro környékén már hozzá lehetett jutni a PC-s változathoz. Most 50 euro. Steamen. Csak reménykedni lehet benne, hogy a konzolokon jobban teljesít, mert lassan nem lesz pénz, kiperkálni a FOM-nak a licensz díjat. És akkor valósággá válik, hogy kié lesz az F1 joga. Mert abban igazad van, hogy nem tolonganak érte.
Végül szerintem mielőtt dobálózni kezdesz a realitás szóval, előtte tájékozódjál kicsit, hogy hány szempontot kell ahhoz figyelembe venni, hogy te valóban tisztában legyél a realitással.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt jegyezném meg a HG-nak, hogy mivel meglettem itt nyilvánosan szólítva, azért válaszolok nyilvánosan, jó lenne ha nem törölgetne, vagy ha igen akkor azt is törölje, amire válaszoltam.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.08.26. 09:29:28