Codemasters F1 Game

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vsyncet hol lehet ki be kapcsolni???

köszi
Danecay
Érdekes a játék által produkált FPS szám, mármint ami a kiírt (Shadowplay) és az érezhető sebesség viszonyát illet. Olyan mintha a játék valójában a mért FPS szám megközelítőleg felével menne csak. 60 FPS-nél persze minden rendben, de a korábbi verzióknál a 30 FPS is teljesen folyamatosnak tűnt. 50 FPS vagy az alá esve már érezhető, látható a lassulás, holott ennyi FPS szám mellett még bőven folyamatosnak kellene lennie a megjelenített képnek, ami nagyjából meg is erősíti a feltételezett vagy megtippelt feleződést, mert ugye éppen az 50 FPS-nek a fele, a 24 FPS ami a folyamatosnak látszó mozgókép alsó határa. 30 FPS-nél pedig már egyenesen szaggat a játék, holott a korábbi részek ennyire voltak belőve és persze mentek is folyamatosan. Gondolom azért szaggat mert a valóságban közelebb áll a 15 FPS-hez mint a 30-hoz :)
Mondjuk ezek a lassulások sem teljesen konzisztensek.
Sepang:
- szabadedzés, napos idő, bekapcsolt vsync-el 60 FPS
- időmérő, borús de még nem esős időjárás ~50 FPS (időnként 40 FPS)
- futam, teljes rajtrács, esős időjárás mellett a rajtnál 60 FPS

Érdekes, hogy lassulás a borús körülmények között jelentkezett ami laikus feltételezésem szerint nem jár sokkal több minden számításával mint tiszta körülmények között, miközben esős viszonyok között, ahol mondjuk érthető is lenne, nem tapasztaltam lassulást. Lehet a megnövekedett páratartalom számítása miatt lassult be, de ezt nem igen hiszem :)
Még mielőtt bárki megsértődne, a fenti nem negatív kritika lenne csak egy megfigyelés ami nálam jelentkezett :)

Totti5
<#eljen>

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Hagyd. Most az összes topicba beírja, hogy minden szar. Volt ma már az AC is az, most ez van a soron. De látom, hogy van új hozzászólás a pCARS-nál is, meg is nézem, hogy most éppen az-e az szar :P

Totti5
"A modellek sem hasonlítanak az igazira."

De.

Scarry
Képesek voltatok ezt megvenni?? Én is költöttem sok szarra, de ezt tuti nem vettem volna meg. Pláne ti is nagy "szimesnek" nyílvánítjátok magatokat. A modellek sem hasonlítanak az igazira. Hangok nagyon jók lettek. Nem az agyamban, de a játékban is faszák nagyon. Hiába az onboard felvételek és a hiszékenység, de ez soha nem lesz a szimulátorhoz hasonló valami.. Pályákat lehet konvertálni akinek van rá ideje és kedve meg persze profi tudása a 2014-es verzióból.<#vigyor1>
Alexease
Csak vicces, hogy meg ez a t-cam is dinamikus, mozog fektavokon az autohoz kepest:) Ha lehetne allitani a kamerakat, nem kellene teljesen szettorzitani, akkor azert normalisabb lehetne.
lac coo
<#eljen>

a kormányszög az stimmel :))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Csak mentem nehany kort,meg is kaptam a 3-4 masodpercemet:D
Szokasos video. Itt ott mas a palya, varosi, igy nem meglepo, de idegesitobb hogy nem jo a jatekban a kamera es meg allitani sem lehet (rossz pozicio, fov).

//www.youtube.com/embed/0AyrUwy9fxo
sajtburger
Egyik napról a másikra megbolondult az xbox360 michrosoft kontrollerem. X és B gombot felcserélve veszi be illetve a kormányzás is sokkal idegesebb lett. próbáltam újrarakni a drivert de nem oldódott meg a gond. beállításoknál pedig az xbox360 controller választás pedig hiába váltom át nem reagál semmire. Valakinek van ötlete mi lehet a gond? :/

lac coo
ezzel is kéne már játszanom ,de manapság annyi a jó cucc, hogy ki a fenének van mindenre ideje :DDD

Totti5
//www.youtube.com/embed/8p4lN-cniok

adam46
Minden évben ezt mondjátok. <#nevetes1>
lac coo
Nagyon meg susztak vele, en ugy erzem, hogy nem is lett oéyan amit akartak, valahogy olyan felemas az egesz..
Majd jovore !:))

Alexease
Eredetileg ugy lett volna, hogy ev elejen jelenik meg a szezon kezdetkor, aztan 2-4 hetente frissitettek volna kovetve a szezont (autok, festesek, pilotak, eroviszonyok, elert eredmenyek, palyak, reklamok stb). De egy sima kiadas lett belole, az uj engine-nel. Talan jovore;)
Totti5
Sajnos nincs. Nem tudom mennyire tett be neki a negatív média és amit kapott. Gondolom az eladások sem jók.

Szióka!
Nem arrol szólt a történet ,hogy lesznek letölthető tartalmak a gamehez.Új festések,,,,,,stb frisssitések.....úgy érzem nincs semmi
Hali. Valaki segítsen. Nem tudom vissza hozni a gyári kamera beállításokat. Az kellene leginkább ahol kívülről hátulról látom az egész kocsit. Már újra is telepítettem de még sem jó. Csak oldalról látom az autót.

Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, Ati Radeon HD4870 1GB DDR5, 2X2GB DDR2 800MHz RAM, WIN7, SATA2 HDD 1TB 3Gb/s.

lac coo
<#eljen>

Alexease
Eros csalassal, Rosberg tul gyors:D

//www.youtube.com/embed/7aoUhVsNZSo
Alexease
Pedig ez jo kor volt. De mar ez is valamilyen elony, hogy nem lehet az igazira masodperceket ratolni. Persze, ez csak patch kerdese, atirnak 1-1 szamot es rogton menni fog:D
Totti5
Nincs elég tapadás a játékban<#banplz> túlszim.

Alexease
Du. hazaertem, nem birtam ki, en is megprobaltam:) De nem jott ossze, pedig Mercivel probalkoztam, orultem ha 39 ala bemegy:D De azert osszevagtam, egy massziv csalassal:DDDDD Kirenderelgetem, aztan egyszer fent lesz.
Totti5
Esélytelen, nekem nem megy, a közelében sem vagyok. 38-37 max jelenleg.

Ennyi van ebben most ezen a hétvégén, mármint ami az időeredményt illeti. Term. versenyek mennek:)

//www.youtube.com/embed/a2k_lq7dTmM

Alexease
Suzuka-hoz van mostani pole videom Rosberg-tol, aki akar/tud menni egy 1:32:5-koruli idot (osszesegeben lehet 1-2 masodperccel tobb), hasonlo normalis iveken, rendes T-cam-bol (balra tolt), akkor azt osszevagom a valos videoval.
Alexease
Talan az verseny elott leadjak normalis minosegben Vettel koret, azt felveszem, es aki akar, tolhat egy hotlapot ugyanabbol a kameranezetbol, es akkor lesz egy jobb minosegu osszehasonlitas is;)
Alexease
100% igazi fizika es szimulacio nem lehet, mert drasztikusan csokkenne a jatekelmeny, nehez lenne korbe menni, foleg versenyeket lenyomni:D Meg persze lehetetlen szimulalni az aktualis palya korulmenyeket es a valodi adatokat sem fogjak soha megkapni. Hivatalos jatek, de az nem azt jelenti, hogy megkapjak az osszes autot szetszedve minden reszletes telemetriaval:) A hivatalos resz elsosorban a csapatokat, pilotakat, neveket, szponzorokat jelenti.
Tuti finomitva vannak a nyomatekok, a valtoattetelek, a tapadas (amig vezetheto nem lesz kormany/pedal no help-pel), aztan hozza allitva a vegsebessegek, gyorsulas, hogy lehetoseg szerint stimmeljenek a koridok.
Persze mindenkihez nem lehet beloni, aki gamepad-del, segitsegekkel, hatulrol tolja a versenyeket, annak is meg kell felelni (nem mehetnek faltol falig, 10-20 masodperces lemaradassal:P).
lac coo
Kicsit jobban tapad mint kellene, de nagy baj nincs ezzel.
Sok szimesebb cuccban sokkal rosszabb az f1.

Alexease
Ja, es meg a hangokat is erdemes figyelni (felfele valtas), szandekosan ket csatornara szedtem (bal eredeti, jobb jatek), ott is erzodik miben van a nagyobb kulonbseg. A jateban gyorsabban lehet padlogazt adni, igy gyorsabbak a felvaltasok, tobb helyen van egy-egy fokozattal tobb, meg a rovidebb szakaszokon is.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.09.20. 12:35:35
Alexease
Kicsit torzitgatnom kellett, masok a latoszogek es az eredetiben a kamera is kicsit baloldalt van.
De volt, ahol 2-3 szakaszon (kanyar–kanyar) gyorsabb voltal:)
Ha igy nezzuk, "teljesen jo" be van love a progi, bar mas a palya (nem olyan durvan), de nem tudtal masodperceket raverni az igazi idore, es szakaszonkent valoban csak tizedek vannak. "Altlananossagban" az "igaziban" a centizgetes es a szukebb kanyar kigyorsitasok, a jatekban a temposabb kanyarok es a hosszabb egyenesek a gyorsabbak.
Totti5
Ez nagyon jó<#eljen> :)

Eredeti felvételen jobban kijön a szűk, csőhatása a pályának.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.09.20. 12:24:50

Alexease
Osszehasonlitva, nem is olyan veszes a palya;) Eleve varoisi palya, igy mindenevben kicsit mas, de most valtoztattak is, Codies-nek nincs idogepe, vagyis jo ez. Esetleg nehany kanyar, pici egyenes hossz vagy szintkulonbseg.
Idore osszehasonlitani igy nem sok ertelme (eleve a valos ido gyorsabb is volt ~3 masodperccel), raadasul az eredeti felvetel is eleg szar minoseg, de azert "osszecsaltam" a ket felvetelt:))))

//www.youtube.com/embed/01wYgjTxIRg
Alexease
Az elso 3 kanyart eleg lazara rajzolgattak:) De se igy se ugy nem egyszeru, eleg maceras palya.
Ha igazabol lenne benne 2 normalis hely/egyenes a "rendszerres" elozesre, akor tuti lenne.
Totti5
Nem egy könnyű menet ez a pálya.

//www.youtube.com/embed/zGa35dTsFhQ

Totti5
Nem felejti el. Ott valami egyedi probléma lehet. Milyen gépen?

Warez?

Úgy látszik mindennel foglalkoznak, csak azzal nem hogy ne felejtse el a graphics és controller setupot miután kilépek, ne ultra ultra low beállitásokon fusson 1440x900-ban mikor jobb a gépem, és még igyis pár kör után érezhetően elkezd pl 30-ról leugrálni de még nem akadni, ami még rosszabb mert egyszerüen lassúl a játék, élvezhetetlenre. És mindez már hány hónapja? 2? Szép.
zzeN
Végre blueflag és deadzone fix:

Update the Feature Race to Singapore
Fixed the AI not being shown blue flags in some instances
Fixed car setups not being loaded at the start of a race
Fixed steering wheels remaining at an incorrect angle when entering the pit lane
Fixed an incorrect deadzone being applied after defining the throttle and / or brake pedals in custom preset

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

lac coo
Bajnoksagot nem jatszom, de gondolom ott is allithao a gumistrategia, szerintem ott sincs nagyon eldugva.

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy a sima championship módban hogyan lehet versenystratégiát változtatni. Egyszerűen hihetetlen az alapértelmezett stratégia sokszor. 18 körös versenyen rám erőlteti a kétkiállásos taktikát, és hiába megyek messze a legjobban a mezőnyben, nem mindig van idő kiautózni azt az előnyt ami a két kiállás miatt elvész. Mondanom se kell, hogy az egész mezőnyben csak én cseréltem kétszer kereket... Itt egy kép a problémámról:

Utoljára szerkesztette: kikki, 2015.09.13. 22:07:23
Skacok.. Az spanyolban az aii 1.09 et futott, majd lehidaltam
Danecay
De azzal a helikopterrel kezdhetnének valamit, legalábbis Monza-ban mert elég illúzió romboló, hogy minden animáció nélkül csak ki van tűzve az égboltra ami időnként egyik frame-ről a másikra 180 fokos fordulatot vesz, vagy inkább a tükörképére vált át. Nyilván nem múlik ezen semmi, de akkor is vagy csinálják meg elfogadható módon vagy szedjék ki inkább!
Más egyébként nem érzékelt lassulást a játékban Monza bizonyos szakaszain? Banchmarkban ultra beállítások mellet, teljes mezőny mellett is megvolt a 60 FPS, de Monza-ban, még egyedül is laggolt a pálya. FPS-t nem néztem, de visszavéve HIGH-ra már folyamatos volt. Lehet nem ártana egy kis optimalizáció erre a pályára, legalábbis azokra vonatkozóan amiket eddig próbáltam, de a kipróbált pályák közül máshol eddig ilyet nem tapasztaltam.

Danecay
Megmosolyogtató volt a ma a játékban kialakult rajtsorrend :)

1. LEWIS HAMILTON MERCEDES
2. KIMI RÄIKKÖNEN FERRARI
3. SEBASTIAN VETTEL FERRARI
4. NICO ROSBERG MERCEDES
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2015.09.06. 22:05:56

Danecay
Arra gondolok, hogy egész szépen kivehetőek a gombok a kormányon, és tisztán olvashatóak a felíratok. Ez mondjuk a miatt is lehet szerintem, hogy a kamera ilyen mértékű előremozdítása miatt lehet, jobban fókuszba került a kormány és a fókuszban lévő területeket kevésbé érinti a homályosítás mint az azon kívül esőket. Persze ez csak feltételezés, de hazamegyek és kipróbálom minimum grafikai beállítások mellett is a játékot :)

lac coo
Amúgy szerintem most jócskán csökkentettek a homályon, ennyi meg simán jót tenne minden játéknak ....

Totti5
//www.youtube.com/embed/O7hkToN2Pgo

lac coo
Agy erelmeszesedesre gondol ! :D

Alexease
Nem:) Milyen homalyosodas?
Danecay
Homályosodás ellen Te is használsz valamit?

Alexease
Monza teszt :) Reg mentem mar vele, kicsit szokni kellett (mas prgram utan), de nem rossz. Ha ki lehetne loni a pilota fittyegeset es lenne virtualis tukor, teljesen hasznalhato lenne. De nem panaszkodom, legalabb mar lehet vezetni, van normalisabb cockpit nezet;P

//www.youtube.com/embed/8HJ2xOPh040
lac coo
Nofene, végre lehet mókolás nélkül használni addon pedált ! :DD