• Danecay
    Most lett vége egy 34 körös multi versenynek. Jó ötlet az, hogy multi futam szüneteltetése, vagy hálózati probléma miatt történő kilépés esetén átveszi az AI az irányítást elvileg 5 percig, de sajnos hátulütője is van szerintem, merthogy ebből adódóan volt balesetem 2 alkalommal is. Nyilván hogy egy esetlegesen gyengébben játszó játékosnak kilépés esetén ne származzon előnye, alacsony szintű AI-t állítanak be, ami majd egy esetleges kilépés után a játékos nevével köröz, viszont ilyen beállítás mellett meglehetősen lassan, amit az ember ha nem reagál le időben abból karambol lehet. Jó dolog lehet viszont ha az embernek fel kell állnia a gép mellől ilyen-olyan okból kifolyólag, de okozhat bonyodalmat is.
    Másik észrevétel az, hogy kerékcserét követően teljesen üzem meleg abroncsokkal jövünk ki a boxból, nem melegszik, nem kell melegíteni a kivezető körön. Úgy rémlik ez eddig nem így volt, mert emlékeim szerint eddig boxból kijövet egy óvatlan gázadással a nem üzem meleg gumikkal könnyen a falba lehetett fordulni :) A gumik hőmérsékletéhez tartozik, még, hogy itt egy-egy állóra fékezés esetén a gumi hőmérséklete nem igazán változik, míg a 2015 esetén még ha számszerűsítve nem is folt a dolog, de a blokkoló kerék színjelzése a megnövekedett hőmérsékletnek megfelelően vörössé vált. Persze kérdés lehet az, hogy most felületi vagy mag hőmérsékletet vizsgálunk és hogy a gumi egy felületét vagy az egészét tekintve :) Minden esetre a 2015-ben jól nézett ki, hogy az elfékezett kerék bevörösödött.
    A felvezető körnek lehetett volna valamilyen szerepkört is adni, pl. gumimelegítés, de az eddigi próbák alapján a feelingen túl sok értelme nincs, lévén eleve üzem meleg gumikon indul a felvezető kör és ugyanilyen hőmérsékleten is szakítja félbe a töltőképernyő. Ugyanakkor a rajtot tehették volna hangsúlyosabbá, amire nehezteltem egyébként a 2015-nél is, mert amennyiben egy picit lankad az ember figyelme a rádiózások közepette már el is rajtoltatják a mezőnyt. Ezt lehetett volna, picivel hosszabbra, hangsúlyosabbra, drámaibbra is fogni.
    Ettől persze még élvezetes a játék, az irányítás is hamar megszokható, sőt ezt követően még élvezhető is, a McLaren pedig gyanítom, hogy sok játékosnál vált favorizálttá, ha más nem a hangja miatt :)