• SityiSXT
    Erre röviden azért még reagálnék.
    Ha figyelmesebben olvastál volna, sok kérdésedre már ott van a válasz (ami pedig a Carst illeti, a topikjában kiveséztük a dolgot, csakhát egyesek nem bírtak magukkal, és lakat lett a vége - de válaszok ott is vannak). Azt meg nem tudom, honnan szedted, hogy én 50 pontot adtam rá, amikor pont az előző hozzászólásomban írtam, hogy nálunk már pár hónapja nincs pontozás. Hála az égnek!
    De ha már mint tesztész és firkász lettem megszólítva, erre is kitérek egy kicsit. Ha én megkapok egy játékot tesztelésre, akkor semmi esetre sem nézem meg, milyen pontszámokat kapott, mit ír róla a többi magazin egészen addig, amíg a cikket vagy videót le nem adom a főszerkesztőnek. Nem akarom, hogy ez befolyásolja a meglátásaimat és az ítéletemet. Persze ez csak én vagyok - hogy a többi kolléga hogy értékel egy-egy alkotást, az az ő dolga.
    A másik dolog, az az, hogy itt sokan képtelenek elvonatkoztatni a szimes hátterüktől. Én úgy gondolom, hogy alapvetően egy-egy autós játékot játékként kell tudni értékelni, mert a szélesebb közönségnek erre van igénye. Márpedig ehhez olyan dolgok is hozzátartoznak, ami általában a szimes nézetek szerint nem olyan fontos. Más dolgokon van a hangsúly. Az F1 2015, ahogy nézem, azért kapja a lehúzást, mert a felszínen kevesebbet nyújt, mint az F1 2014 vagy 2013. Mélyen van, ahol többet (irányítás), de már megszokott, megoldott dolgokat vettek el belőle. Objektíven nézve ez így is van, a tényekkel pedig nehéz vitatkozni. Szubjektíven nézve könnyen előfordulhat, hogy akadnak olyanok, akiknek nem sírnak a hiányzó dolgok után, de ugyanígy előfordulhat az is, hogy akadnak olyanok, akik igen! A Nagy Feladat: elfogadni, hogy ilyen is van. (Párhuzamos példa: ha a FIFA 16-ból kivágnák az Ultimate Team játékmódot, én egy könycseppet nem ejtenék érte, mert engem nem izgatott soha különösebben. Azt viszont bármibe le merném fogadni, hogy több százezer játékos gyújtaná fel az EA összes székházát haragjukban, ha ez megtörténne. Ők a hülyék vagy én? Szerintem egyikünk sem. Csak mást élvezünk az adott játékban.)