| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
SityiSXT #17501 Ki mondta, hogy az F1 2015 használhatatlan? Nem az, én soha nem is mondtam ilyet. De mivel egy sorozatról van szó, ezért tekintetbe véve az előző részeket a játékmódok tekintetében joggal mondhatja bárki, hogy ez kevesebb, mint amit eddig megszokhattunk. Innentől fogva szerintem meg is lett gyönyörűen indokolva, miért húzza le a többség. Talán olvasni is kéne (és persze értelmezni a leírtakat), nem pedig egyből a pontszámokhoz ugrani és hőzöngeni. (Amúgy az egyik indok, amiért megszüntettük a pontozást nálunk, az pont ez volt. Sokan el sem olvasták a cikket, csak a pontszámot nézték)
És továbbra is tartom, hogy az F1 2015 nem egészen ugyanaz a kategória, mint a Cars. Egyrészt az komolyabb szimulációval dolgozik, mint ez, másrészt ott sokféle szakágban lehet versenyezni, de pont F1-ben nem, míg ez kifejezetten az F1-ről szól. Persze átfedés akad bőven, de akit kifejezetten az F1 érdekel, annak csak az F1 sorozat az egyetlen választás. (Mellesleg a Carsban egy szemernyi licenszelt bajnokság sincs, így a szabályrendszerrel is elnézőbb mindenki, hiszen fiktív bajnokságok fiktív csapatainak fiktív versenyzői tolják fiktív szabályok szerint. Ha lenne benne fullosan licenszelt Indycar például, akkor joggal várhatná el az ember az összes szabályt. A Nascar '13-ban és '14-ben például ott van, és az is licenszelt cucc.)
Azt sosem vitattam, hogy az egyéni vélemény tekintetében a szaksajtóé nem mérvadó. Ugyanakkor ha az illető nem reménytelenül szűklátókörű, akkor azért nem árt tisztában lennie azzal, hogy mások miért is vannak más véleményen. Ez az, ami innen hiányzik. Saját példa: a szaksajtó többi tagja az egekig dicsérte anno a Race the Sun című játékot, én viszont jó alaposan lehúztam. Ők dicsérték, hogy micsoda kihívás, milyen meditatív - én lehúztam, hogy borzasztóan sivár és egysíkú. De nem nézem a kollégákat emiatt hülyének (és merem remélni, hogy ők sem engem). A statisztikai adatok meg pusztán csak népszerűségi mutatók, semmi más. Jelen pillanatban a Dota2-vel játszanak a legtöbben Steamen, de engem a legteljesebb mértékben hidegen hagy. És nem hinném, hogy az lenne a világ legjobb játéka. És - mily meglepő - nem is a Project Cars.
És én itt most be is fejezem, mert kezdünk egyhelyben topogni. A figyelmet köszönöm, és ha netalán sikerült elérnem, hogy kicsit elgondolkodtatok azon, amit írtam, már megérte.