| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Nálam nem ilyen egyszerű a helyzet. Én sajnos használtam a kiherélt funkciók közül a karrier és időnként idő hiányában a szituációs scenario módot, így ezeknek a hiányát én negatívumként élem meg. Az autó kezelése és az FFB jobb lett de azét lehetne részletesebb ha már erre gyúrtak rá elvileg. Az AI is lehet jobb lett, jó, hogy nem óvatoskodják el féktávokat és beteszik az autót ha kell. Én is megtepasztaltam többször is a viszonylag rövid eddig belefektetett játékidő ellenére, hogy kiforgat, nekem jön hátulról az AI, de visszanézve az eseményeket ugyan többször be kellett látnom, hogy én voltam a ludas, viszont a játék nem segít túl sokat a másik autó helyzetének felmérésében. Erről videót is akartam készíteni, de valamiért nem működött a Shadow Play, pedig azt szerettem volna rögzíteni, hogy a baleset során ahol végül kiforgattak, mennyire nem lehetett felmérni az AI helyzetét. Legyen akkor virtuális tükör, mégiscsak egy játékról beszélünk, nem? Sokszor a játék vezérlő(kön) is nehezen tudok elmenni. Amíg el nem állítom a gyári "preset"-et addig a Driving Force PRO kormányommal az X gombbal tudok kimenni a boxból és több más funkciót elérni, de miután testreszabom a kormánybeállításokat már csak az ENTER-el tudok kihajtani, miközben azt sem értem, hogy miért ír nekem A, B, X és Y gombokat miközben nekem Logitech Play Station kompatibilis kormányom van ahol X, négyzet, háromszög és kör jelölésű gombok a megszokottak. Most akkor mi minek felel meg. Kísérletezgessem ki? Néha azt sem tudom, hogy a kormányon lévő gombhoz nyúljak vagy a billentyűzeten lévőhöz és nem tudom eldönteni, hogy most vagy be töltötte a kívánt autó beállítást a játék vagy csak visszalépett.
No meg ott van a számomra érthetetlen és kikapcsolhatatlan homály. Olyan mintha szándékosan leplezni akarnának vele valamit a valódi megjelenítésből, ami azért jó eséllyel nem csupán csak feltételezés, amit azért Ultra beállítás mellett nem szívesen és jó szemmel nézek. Lehet nehezen hihető, de pont ez volt a játékok egyike amiért 2-3 hónapja VGA-t cseréltem. Értem én és el is hiszem, hogy vannak a játéknak szép pillanatai, mert sokszor a képek amiket belinkeltetek álleejtősek, de mitsem ér ha mindez csak esős időjárási körülmények között és külső/TV-s kameranézetből jön csak át, mert így azért viszonylag csak keveset játszom.
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa?