21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
balunso #17449 Mennyire igazad van!!! -
SityiSXT #17448 Másutt már céloztam rá, hogy szerintem az F1 2015 olyasmi lett, mint az idei McLaren Honda: az ígéret benne van, hogy ütőképes lesz, csak most nem tudja magát még jól megmutatni. Ergo én is nagyon örülök, hogy a kezelés tekintetében jobb lett az új rész, szívesebben is játszok vele emiatt, mint a 2014-gyel. De a hiányosságokat is látom. Van, ami nekem sem olyan fontos, és van, amiért vérzik a szívem.
- Saját néven karrier: Nem használtam én sem, de megértem azokat, akiknek hiányzik.
- Safety Car: Igazad van, ugyanakkor én még mindig azt mondom, hogy hiba volt kihagyni. Egyrészt ugyebár a valóságban ott van, és aktívan befolyásolja az eseményeket. Másrészt meg ott van az a kellemetlen szájíze az embernek, hogy ez tavaly benne volt, most miért nincs?
- YDT: Abban a formában akkor olyan sok értelme tényleg nem volt. A mostani handlinggel már lenne, és szerintem jól felépítve meg tudná tanítani a kezdőket F1 autót vezetni a játékban. Esetleg lehetne fűszerezni olyan dolgokkal is, hogy hogyan kéne a pályán viselkedni, és mondjuk a multis matchmaking is alapulhatna azon eleinte, hogy ott hogyan teljesít a delikvens, és nem kell tucatnyi roncsderbit végigszenvedni azért, hogy jobb pilótákkal rangsoroljon össze a rendszer.
- Klasszikus autók: De ahhoz azokat a játékokat is meg kéne venni, nem? Itt egy helyen anno adott volt a dolog.
- Osztott képernyő: Amire kitalálták (alkalmi pár körös lazulás), arra tökéletes volt. Nem minden haver/vendég született kormánnyal a kezében, én meg vagyok annyira béna gamepaddel, mint ők.
-
#17447 én megfogadtam pár éve h nem veszek több CM játékot:) ennek elllenére idén szerintem nagyon jó irányba mentek el és itt figyel nálam a dirt rally is és az f1 2015-is miután tesztelgettem a warezt:)
egy autós játéknál párunknak a legfontosabb h a handling javuljon...mindkét játéknál ha csak a handlinget nézzük akkor nem biztos h eszünkbe jutna h ez CM játék...
ahogy írod most egy-két funkció nincs benne ami a korábbi játékokban benne volt, helyette más funkciókkal bővült vagy esetleg javultak funkciók...
ezek összeségeként még mindig itt érzem h a körítés így is csúcsszuper...igaz nem tudom átírni a saját nevemre a karktert :)de miért is nem elég az h minden egyes versenyző bőrébe belebújhatok...tudom én h én megyek éppen Vettellel nem kell erről kiírás...NEKEM (meg aki elmúlt 18:) ) a korábbi karrier módnak én nem sok értelmét láttam...valahogy másképp megközelítve talán lenne értelme, de úgy ahogy volt gyakorlatilag egyre unalmasabb volt...ahogy fejlődött az ember egyre kevesebb kihívás volt , ahogy kaptunk új szerződést már gyakorlatilag vége is volt a szórakozásnak mert akkor már a gép esélytelen lett...
safety car: szintén úgy ahogy volt korábban teljesen használhatatlan és inkább illuzióromboló volt...igazából a géppel sohase történt semmi (ellenben az új részben már ők is versenyeznek)gyakorlatilag csak kész akarva hozhatta elő a játékos...törni zúzó gyerekeknek ez jó játék volt online is...de sok értelme nincs (online szerencsére komolyabb helyeken ki kellett kapcsolni)
young driver test-ben h mi volt a jó az mondjuk számomra nem jött át soha...
klasszikus autók: azért ha klasszkus autóval akar menni az ember akkor nem ebben mennék, ott van pl az AC ahol legalább normálisan meg vannak csinálva, nem csak tölteléknek találták ki:)
biztos sokaknak megvan az arész ahol voltak klasszikus autók...nekem eszembe se jut h ha lauda ferrarijával akarok menni akkor az f12013-at kéne elindítani:)
akinek pedig az osztott képernyő hiányzik, abból látszik is h miért is látja teljesen máshogy a játékot:)gondolom osztott képernyőn nem 2 kormánnyal játszanak, nem normális autókezelést , versenyzést akarnak hanem leülni a fotelbe és egy kis könnyű szórakozásrta vágynak...
itt akik védik a játékot pont azok, akik kicsit komolyabb dolgokra vágytak és ezt nagyrészt megkapták...kaptunk egy sokkal jobb autókezelést, taktikázást az üzemanyagkeverékekkel, egy minden korábbinál lényegesen jobb AI-t amivel végre versenyezni is lehet, profi körítés animációstul mindenestül, a dinamikus időjárás is szerintem remek, a változásokra jól és gyorsan kell reagálni (slickkel nem nagyon lehet esőben menni mint az általad említett játékban:) )
visszajátszások végre nagyon profik (pl nem olyan fapad mint az általad említett játékban:) )
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.07.30. 16:58:10 -
SityiSXT #17446 Látom, itt pepitában megy az, ami a Project Cars topikban ment. Nem, nem balhézni jöttem, csak beszélgetni.
Ahogy ott is, úgy itt is a vita gyakorlatilag ott fullad meg, hogy képtelenek vagytok elfogadni, hogy másnak is lehet véleménye, ami nem feltétlenül egyezik a tiétekkel. Innentől fogva veszett fejsze nyele az egész, és megy az, amit sajnos megszokhattunk a Project Cars topikban, meg ami pár napja ment az F1 2015 ismertetője alatt.
Folytatnám azt, amit Dancejay elkezdett, hátha sikerül kultúráltan beszélgetni erről. Az F1 The Game egy sportjáték-sorozat, aminél hagyományosan évenként jelentkeznek új résszel. Így van ez a FIFA, a PES, az NHL, a WWE, az NBA, meg az összes többi sportjátéknál. Megszokott dolog, hogy az új részek többet adnak, mint az előzőek. Ehhez képest tavaly már kevesebbet kaptunk az F1 2014 esetében azzal az indokkal, hogy majd idén. És most még kevesebbet kaptunk, mint tavaly. Örvendetes, hogy a játék alapja fejlődött (irányítás), de sokak szemében ez nem kompenzálja azt, amit elvettek/kimaradt. Kezdjük a biztonsági autóval. Láttad az idei magyar nagydíjat? Hát ennyire kavart be az SC, és nagyon fontos eleme a versenynek. Versenyzőket, csapatokat emelhet a mennybe vagy sújthat porig. Plusz alaposan bekavarhat a taktikába. A karrier is számíthat egyeseknek, elvégre kicsit más érzés az, ha nem egy ismert pilótával, hanem saját néven lesz valaki VB. Nekem hiányzik a Young Drivers Test is, mert bár elég gyengusra sikerült az előző részekben, az ötlet jó, és szerintem elég sokat ki lehet belőle hozni. A klasszikus mód szintén érdekes színezetet adott a játéknak, hiszen klasszikus kocsikat klasszikus pályákon lehetett megkergetni. Én kedveltem a scenario módot is, mert ha nem volt sok időm játszani, de azt maximalizált izgalmakkal akartam eltölteni, akkor erre ez a játékmód ideális volt. És hiányzik az osztott képernyő is - nem túl gyakran, de használtam.
Oda akarok kilyukadni, hogy tanúsíthatnátok több megértést is azok irányt, akik a fentieket hiányolják. Erre mondják azt, hogy a szemellenzőt illene levenni, és nem csak a saját nézőpontből kéne szemlélni a dolgokat. Lehet, hogy nektek tetszik a játék, de a többség és a szaksajtó nem véletlenül húzza a száját. Ha ezt sikerül belátni, talán a többi játék kapcsán is értelmes beszélgetés alakulhatna ki. -
Pitti #17445 OK, részleteket privátban :) -
#17444 Pitti vegyél fel ismerősnek Steamen, jó vóna kipróbálni online :))) -
#17443 Jó bizony !
Nem is értem miért panaszkodnak olyan sokan, tudom, látom hallom, hogy mellettem van nem megyek neki, nem is engedem el ha marad még helyem. ha előzni készül nem húzom rá a kormányt és nem cikázok előtte vonaltól vonalig...ennyi . -
Pitti #17442 Valóban nagyon jó, -
#17441 Talán egyedül a coop ami hiányozhat, más mi ? Én azért nem hiszem, hogy a mostani lehetőséggel, hogy végigjátszunk egy évadot nem lehet elleni, akinek ez kell ....
Én bárhonnan nézem, sokkal többet kaptam idén mint amit elvettek ..
De megértem, hogy billel, banánnal, pucukával a játékosok nagyrésze ebből semmit nem észre ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.30. 08:18:37 -
#17440 Az is elég szubjektív, hohy kinek mi hiányzik. Ha mondjuk valaki a korábbi részekben is többnyire csak Quick race-ket nyomott, annak jó eséllyel nem fognak hiányozni a kihagyott funkciók, ezért nem is ítéli meg negatívumként, aki viszont használta ezeket, az joggal hiányolhatja a játékból. Ezért nem lehet elítélni azt a játékost akinek hiányoznak a kiollózott tartalmak, főleg egy olyan játékosnak nem illdomos talán aki eddig sem használta ezeket. -
#17439 Csak ilyen rossz replay maradt, nem volt bekapcsolva a shadowplay ...
De remek, tutira mondom, nem is emlékszem láttam-e már ilyen jó AI-t, még a világbajnok rF2 AI -val sem tudok így menni .
Csak a honda motor harmatgyenge, izzot az egész, kitapostam a belét :)
A motor tényleg jobban melegszik szélárnyékban, és ami érdekes autónként változik , hogy mennyire melegíti a gumit ! Sőt meglepő módon még a setup is befolyásolja .
PC-t le is gyalultam, egy ilyen lazább játék elég, és az a nyomába se léphet ilyen téren ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.30. 08:12:57 -
R0GUE #17438 Csak győzd újraindítani mire megörökítesz egy nagy csatás ai problémamentes versenyt ingame,nem visszajátszásból...:D
-
#17437 Nekem nincs bajom a graffal, nehigy mar ez ronda legyen, foleg verseny alatt az auzoban uove .
Olyan versenyeket lehet menni az AI ellen , hogy beszaras ! :)
Mutatok is peldat hamarosan. -
#17436 Az hogy a blur miatt tényleg elég hányás, ha az nem lenne szebb lenne.
Egyedül a safety car hiányzik, mert hozzáad a hangulathoz meg a taktikához. A karrier mód pl. engem abszolút hidegen hagy. -
#17435 az a baj, hogy ez F1 4
mindenki ráharap, olyanok is akiknek az autóveteés ezenkívül kimerült a GTA-ban, vagy valami ilyenben ..
aztán megy a sírás, hogy kopik a gumi, miért nincs olyan karakterkidolgozás mint egy első osztályú FPS_ben, miért lök ki folyton az AI stb .... -
#17434 Interjú??! Az sosem működött, szerencsére nem is errőltették évek óta. -
hqx #17433 Az lehet, de a lényeget kihagyták! Normális karrier, interjúk, Safety Car stb. Embereknek ez kell, mint látható.
Persze Codies elmondta, hogy nem lett olyan amilyenre akarták és ezért hagyták ki a karriert Elmondásuk szerint, majd a következőbe beleteszik.
Szerintem, kevés volt a fejlesztési idő.
-
#17432 Én ezt értem, és nem is jajgattam mindenéveben, hogy de ez kevés, még még még még :))) -
#17431 Liszenszelt játékok már pedig évente jönnek. Ez ilyen szakma. Majd ha egy Milestone csinál F1et mindenki el fogja tudni helyezni az F1 15 öt, csak akkor már késő lesz
-
#17430 Milestonnak ez aranybánya, pont nekik való, nagyon nem izgulják el, annyit adnak el amennyit, kb semmit nem dolgoznak vele azt jóvan :))) -
#17429 Nem értem mi a baj graffal.
-
#17428 Jelenleg kizártnak tartom ,hogy ezt bárki így összehozná ...
De mint írtam, kb a CM-nek is öngyilkosság volt ebbe így belemenni, hogy évente ki kell adni ....
gondold el akármelyik kedvenc játékoddal mi lenne ha évenként kiadnák ,meg kellene venni ,főleg autós és egy széria, olyan sok lehetőség valóban nincs :)))
Én azt mondom ha CM-nek esze van ,j két év múlva elengedi ezt önként ....
mindezt úgy mondom, hogy nekem alapjában véve nagyon bejön, igaz én versenyzek, nem ragadok le értelmetlen dolgoknál, mint karrier, meg SC, nincs azt jóvan, van helyette végre normális handling, ennyit nekem simán megért :)
Sőt egy állítható cockpitér cserébe, én odaadnám az összes animációt, timetriált meg a többi olyan dolgot, ami eddig csak arra volt jó, hogy legyen mit átugornom :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.29. 21:46:01 -
#17427 Azért ennyire nem kell kiszinezni a történetet, maradjunk a tényeknél! A NextGen cuccnak titulált produktum eredeti elképzelések szerintz az F1 2014-el debütált volna, miután ezt em tudták tartani összekalapáltak gyorsan egy F1 2024-et ami kb. ennek megfelelő népszerűségnek is örvendett. Ezek után az elképzelés (mint utólag kkiderült) az volt, hogy március magasságában fogják majd kiadni az F1 2015-t ami aztán mégis júliusban jelent meg, ami a korábbi részekhez viszonyítva még igy is tele van hiányosságokkal. Mi jött ki hamarabb?
Ennyi erővel a CARS is hamarabb jelent meg mert nem tagadottan abban is vannak hiányosságok és hibák, miközben ennek ellenére kb. 1,5 évvel (vagy ki tudja mennyivel már) később jelent meg a eredetileg tevezett időpontnál. Akkor most mi a korai és mia a kései?
Ezzel a meg majd jövőre szöveggel pedig már aligha lehet megyőzni a cslódottságot érző játékosokat. Összeszámoljam neked, hogy ez hány évad feldolgozásnál hangzott el vagy megteszed magad?
Mielőtt félreértés esne, én egyébként nem ítélem el a játékot, ha van szabadidőm (ami sajnos nincs túl sok), próbálgatom tesztelgetem, és az én tapaszatlataim alapján valóbban el lehet vele lenni, viszont rögtön ott a tesóm (aki valószínűleg egy béna állat) aki már küzködik kormány beállítási próblémákkal, a havernál a fék nem szuperál túl jól, és persze vannak még ezen felül is bőven hibák, és szem előtt tartva, hogy mennyi minden ki lett herélve a játékból és, hogy a Next Gen grafikát tekintve, az ember egy kicsivel Next Gen-esebbre számított volna, különösen a korábbi NOT NEXT GEN teljesen vállalható grafikájához viszonyítva, azért akadnak megkérdőjelezhető dolgok. Ott van pl. az érthetetlne homály ami miatt bizonyos tekintetben számomra a játék csúnyább mint ez előző kiadások. Vagy ott az aszfalt ami a GTA5-ben ahol nem feltétlenül az aszfalt minőségéről szól a játék, de mégis szebben van kivitelezve annak ellenére, mint itt ahol konkrétan egy vereny játékról beszélünk, miközben több km2 terület van megjelenítve, millió járművel, bejárható épülettel és lehetőséggel amit elég hosszasan lehetne sorolni. Na jó azt is lehetne mondani, hogy OK de hány év alatt, miközben azt se feledjük, hogy a Codies sem egyik évről a másikra dolgozik, hanem ha jól számolom már legalább vagy 7 éve fejleszti az F1 game-t!
Szerintem nincs azzal baj ha tetszik egyeseknek az aktuális F1 játék, sőt jó és én is szeretnék ezek közé az emberek közé tartozni, csak szerintem sok fórumozóban, bizonyos esetekben az objektivitás teljes hiánya, a csakazértis nem fogadom el a kritikát és megmondom, hogy te látod rosszul szerű megnyilvánulások verik ki a biztosítékot. Az embernek az az érzése, hogy itt a játék saját fórumán nem oszthat meg saját negatív tapasztalatot mert rögtön a fejét szegik. Azt pedig addig nem fogjuk megtudni, hogy melyik stúdió milyen F1 játékot fejleszetne amíg a CODIES-nél a license, de azért gondolom és remélem, hogy lenne olyan csapat aki tudna versenyképes játékot fejleszteni különösen ha szem előtt tartjuk, hogy csak egy szériára kellene csak koncentrálni. -
#17426 Codies helyében én simán elengedném ezt az F1 liszenszet, ezzel csak szívatják magukat.
Évenként kötelezően kiadni valamit az értelmetlen.
Normálisabb játékot 3-4 évig csinálnak, egy év alatt lehetetlen mindig sokkal jobbat, újabbat, szebbet csinálni.
Persze most már ott tart mindenki, hogy semmit nem csinálnak csak pénzlehúzasra mennek.
És persze semmi se jó , ha nincs valami akkor miért nincs, ha van akkor miét ilyen miért nem olyan, miért nincs évente vadiúj grafikai motor ( LOL) ,stb ...
Menjenek rá a Rallyra, az jó irány és nulla konkurencia van, élesszék fel a normális Grid sorozatot, stb.
Aztán talán van még egy ilyen hülye cég, aki ilyen feltételekkel elvállalja, talán Milestone ...:))
Ahogy látom Literalzero-nak is elege lett, kilépett a CM-től :))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.29. 18:16:04 -
#17425 "Azért kihagytak belőle pár dolgot"
Azért tettek bele pár dolgot.
"kihagytak" a teljesen felesleges olyan dolgokat melyek nem adnak az élményhez és az 2015ös évhez semmit. Akasszuk fel őket, majd gyújtsunk alá. Miért nem emelik ki azt hogy miket tettek bele?! ennyi idő volt, vagy ez vagy az. Ami nem életbevágó, azt elhagyták, ami kell mert attól jobb az beletették. Valahol megkellett találni a balanszot... hamarabb jött, sőt nemtörődömség jeléül a kurrgenen kihagyott 2014et is kompletten átültették, bár ezt akár hagyhatták is volna, annyira nem érdekel már senkit. Itt hibáztak, ebbe kár volt energiát fektetni, mert pozitív hozadéka alig volt.
Igen jövőre az alapok már meglesznek, lehet építkezni. Bár ott meg azért lesz lehúza mert miért csak azt teszik bele ami már benne volt X éve :))))) miért nincs 15 féle mód meg kutyafüle.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.07.29. 17:52:15 -
#17424 En 12-er vettem vasdobozzal, poszterrel, anyamkinjaval :) -
hqx #17423 Annyit simán!,) Még 7500-8000 ezret is talán. De teljes árat semmiképpen sem. Azért kihagytak belőle pár dolgot, de ha visszateszik, akkor ezzel a motorral élég jó játék lehet jövőre.;) F1 2015 PC $21.08
Utoljára szerkesztette: hqx, 2015.07.28. 20:34:42 -
#17422 Arulo ! :) -
#17421 na csak megvettem én is... a warez meggyőzött :)fogok azért ezzel játszogatni úgyhogy 5800ft-t nekem megér -
#17420 Szerintem neki minden tetszik, mindentol el van ajulva ...
De ez egy fortelem, hazugsag, nekem senki ne mondja , hogy AC formulat teljesen szepen elvezet, itt meg huszadszorra is padlogazzal rajtol, aztan jajjgat ,hogy tulkormanyzott vacak.... -
#17419 Milestone fizetett embere, azokról mindig pozitívan dumál. A Ride-ot is eladta mint csudajó cucc.
Az hogy hogy megy, botrányos. Sajnos sokan nézik, sokan ebből táplálkoznak:( hazugságból. -
#17418 Igen, azt en is irtam, hogy azokra figyelni kell. -
#17417 Igazabol meg kellene figyelni ezeket a dolgokat, letesztelni.
Ugye ez uj motor, az tuti, hogy ket ,ket es fel evvel ezelot nagyon kerestek fizikai programozokat....
Fene se tudja , ha eszuk van kicsit komolyabbat csinaltak ,ha mar uj a cucc, gobdolom ezt is hasznalni akarjak jo par evig.
Az biztos , higy melegedesek nagyjabol rendben vannak, valoban mintha szamolna is tobb tenyezot, bar nagyon nem figyelgettem, gumikopas az biztos , hogy azt parszor mar volt szerencsem tesztelni. :)
Hogy a gumifizika egy picit megbicsatobb az meg ugye lehet attol , higy elyenre lottek be, ez meg nem zarja ki , hogy tud kemenyebbet is.Egy biztos, igazabol a gumit se lehet nagyon zavarba hozni, extrem hlyzetekben is teszi a dolgat .
En kivancsian varom mi lesz ebbol a motorbol a jovoben, ez se rossz es a Dirt Ralli sem. -
#17416 Én most nyomtam egy 70 körös versenyt hazánkban. Vegyes érzelmek. Nekem a középszerű gépemen sem szaggat, jó élmény vezetni ezeket az autókat, abszolút kiélezett volt a verseny végig. DE. A kurva backmarkerek az istenért sem engednek el, sőt, versenyeznek, kilöknek, ívet zárnak. ?????? Annyi időt veszítettem miattuk, hogy lecsó az egész. -
Reval #17415 Hááát....nem let rossz ez a program. Tegnap tapasztaltam (Kína), hogy ha tömegben autózom nagyon közel az előttem lévőhöz, a kanyargós részeken standard beállításon is elkezd melegedni a motor. Az egyenesekben aztán vissza lehet hűteni ha szellősebben autózom, de a kanyargós részeken figyelni kell a korai váltásokra. Azután amint leelőztem az előttem haladókat megszűnt a melegedés. -
#17414 automata váltó belefér ? -
R0GUE #17413 Várom tőled szeretettel a hasonló videót, nem visszajátszásból (ahol nem látszik használsz-e kanyarjelölést,flashback-et,stb), hanem rendesen egy futamból.:)
Mert láthatóan te vagy a császár.:)
-
#17412 aztaqrva ! :))
azért nem gondoltam volna, hogy ez ekkora láma ! LOL !
Automata váltót meg sem említem :DDDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 23:01:47 -
#17411 Jaj, az teszik is.
Es az is jo, higy a leggyengebb autok sem csiga lassuak, minap kicsusztam Austriaban, utolsonak tudtam visszamenni, elottem egy Manor bolt jo messze, es bizony mennem kellett vagy 6-8 kort mire beertem .Ez jo . -
#17410 hát mindenesetre végre nem GOD mód mostmár a rich keverék:)