| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom mennyire komolyan szimulálja a valóságot, de a maximális átfoláyssal 10.500rpm felett, nem lehet végigérni egy futamon, muszáj a verseny bizonyos szakaszában spórolni, egyedül az időmérőn mennek maximális átfolyás mellett.
Az hogy a spórolás hogy történik az versenyfüggő, gurulás, korai váltás, szegényítés..SC :)
Ennél még bonyolultabb olyan pályákon ahol kevés az erős féktáv, ezáltal kevés az egy körön visszanyerhető energia, lehet hogy két kör kell ahhoz hogy egy nagyon erős kört rakhass össze amivel támadni tudod az előtted lévőt (hasonlóképpen két töltőkör kell egy jó időmérős körhöz).
Ezek a dolgok folyamatosan változnak, ezt az FIA generálja, minden szabálymódosítással nyit egy kis kaput. Most úgy tünik hogy az átfolyás limit az ami megakadályozza hogy 1000lóerővel és a maximális 15ezres fordulaton menjenek a gépek.
Valójában sztem az ERS az ami nagyobb ütemben fejlődik, ..idén már folyamtosan dolgozik az MGU-H a főtengelyre sztem az összes motorszállítónál, ezért már a franc se tudja mennyi a lóerő.
Nagyon érdekes az egész egyébként, hihetetlen milyen motorvezérlési mágia van, az össz felhasználható üzemanyag, az átfolyáslimit, a turbó pörgetése, és az energiavisszanyerő rendszerek hangolásában.