• kigyofia
    A múltkor olvastam egy felmérést, hogy a játékgyártók már egy ideje bizony az idősebb 20+ korosztályra koncentrálnak (ott van pénz) és nem a gyerekekre. Nem hiszem, hogy egy felnőtt gagyi, árkádos F1-el szeretne játszani (én sem, 30 múltam). Az pedig, hogy a Codemasters egy autós játékban amit kormánnyal élvezet játszani, a fejlesztéseket elvitte a controller irányába az egyenesen szentségtörés, már csak amiatt is mert a fő piac (USA, GB, GER, stb) játékosai röhögve kicsengetnek egy használható kormányt. Nem hiszem, hogy egy játszhatatlanul nehéz szimet kellene csinálniuk de mindenképpen komolyabb, a valódi F1-hez jobban hasonlítót illene megcélozni. Nagyon jó példa erre a szabályrendszer: Mi az már, hogy egy koccra megbüntet mégpedig úgy, hogy X ideig nem enged gyorsabban menni mint 50 km/h majd még ki is zár a versenyből mert hátulról a 250-el érkező telibe vág emiatt. 2006-ban a Sony meg tudta csinálni, hogy a kisebb vétségeknél rádiós figyelmeztetést kaptál (pl. kanyarlevágás) és ha többször elkövetted akkor ment a drive-through.
    Nagyon tetszett a 2010-ben, hogy neked kellett fékezned a boxutca bejáratánál és a boxnál is, ha nem jól csináltad időt buktál, ezt is kivették. Gyakorlatilag visszafele fejlődött a játék.