• Fernandooo #16156
    Miután játékokat nem egy szűk, ebből fakadóan profitképtelen kisebbség számára készítenek, igen fontos pl. a körítés. Kezdjük egy értelmes, jól átlátható menürendszerrel. Ami a kornak megfelelően egyben látványos is.

Szolgáltatások terén nem árt, ha van benne használható co-op, ami a karrier során is használható. Barátlista sem árt. Ha már menü, akkor odafigyelve a lehető legszélesebb igényekre a majdnem szimulátortól a teljes árkádig bezárólag lehessen választani a lehetőségek közül. Értelmes törésmodell – csattanáskor konfetti eső nem annyira vehető komolyan -, jól alkalmazott szabályrendszer, ami nem engem büntet, ha a gyépé AI belém rohan, vagy satufékez előttem, vagy fél centire lesodródok a pályáról, eleve időt veszítek és még rám is dob egy vastag büntit... Röhejes.

Az sem árt, ha a multi játszható, és széles paraméterek beállításával testre szabható. (Egy körös versenytől a full távig, szabályok alkalmazása, free setup, setup lock, sorolhatnám.) Nem baj, ha ugyancsak a multiban menthető egy időmérő végeredménye, ami a legközelebbi alkalomkor, verseny indításakor betölthető. Dedikált szerver sem az ördögtől való találmány úgy minimum egy évtizede, ha nem több.

A mesterséges intelligencia szintén legyen jól paraméterezhető, és ne legyenek olyan gyermekbetegségei, hogy pl. irreálisan nagy a kanyarsebessége, egyenesben viszont idiótán lassú és fordítva. Ismerjen fel bizonyos helyzeteket és annak megfelelően reagáljon. Időjárás: vajon mennyire lehet lehetetlen küldetés egy adatbázison alapuló rendszer felépítése, ami a játékos választása szerint vagy az éppen aktuális meteorológiai viszonyokat kéri le és hozza létre, vagy a megrendezett versenyek körülményeit modellezi le? Sokan már csak praktikussági okokból is szeretnék visszanézni, hogy mit alkottak a pályán. Vagy a versenyzőtársak. Ezért fontos egy modern visszajátszás menü, ami a teljes futamot képes elmenteni és lejátszani, tetszőleges pilóta nézőpontból, több külső kameraállásból. A visszanézésekből elég sokat lehet tanulni és persze a vitás eseteket is könnyebb elbírálni.

Az sem baj, ha a grafika nem egy barlangrajz, pl. mint ami az F1 2014 estében határozottan állítható a többi, mostanában játszott hasonló produkciókhoz viszonyítva. A kiállásokon is lenne mit javítani, mert amikor mindenkit elenged a szoftver, az azért eléggé röhejes tud lenni.

Az AI esőben mutatott irreális teljesítményét szintén nem árt hangolgatni, mert amíg száraz idős köröket futkorász szakadó esőben, addig nem beszélhetünk valami nagyon szuperül összerakott játékról. Nem biztos, hogy multiban a connection lost feature olyan népszerű, illene tehát kivenni végre.

A SC is elbírna némi hangolást, mikor, hogyan, meddig megy ki a pályára, hogyan reagál erre az Ai… Megoldhatnák, hogy a leaderboardon az első öt helyen ne olyan köridők szerepeljenek, amik fél perces, hihető eredményeket mutatnak egy-egy pálya esetében.

Karriert is kissé mozgalmasabbá tehetnék, pl. azzal, hogy valamiféle karakterfejlődést visznek a dologba, komolyabb célokat kellene elérni, lehessen érdemben alkudozni a fizetésről, meg egy rakat ilyen apróság, amiken lehet röhögni, csak éppen akik nem profitképtelen hc szimesek – vagyis a játékos társadalom 99%-a -, azok épp az ilyesmikre is kíváncsiak lehetnek.

Hirtelen ennyi, első nekifutásnak elég is lenne ahhoz, hogy ne legyen ez a széria továbbra is a szánalmas jelzővel illethető.

(Biztos egy halom dolgot kifelejtettem, de nem is az én dolgom komplett játékokat kitalálgatni…Az állandóan visszatérő, a CM fórumán is felbukkanó kívánságokat – felvezető kör, paddock bejárhatóság, pódium – meg sem említem bővebben, mert ismerem az ez irányú, szimes legyintgetéseket, mindazonáltal igény mutatkozik ezekre is.)
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.04. 21:53:00