• Alexease
    Nem hinnem hogy az uj konzolok miatt uj engine lenne. Bar nem neztem utana, mert nem erdekelt (:D), de ha jol lattam/halottam, nem kapnak teljesen uj rendszert, nagyreszt csak bovitik, gyorsitjak oket.

Raadasul az ilyen (EGO) es komolyabb enginek, elsodlegesen egy univerzalis, sajat platformra vannak epitve, a multiplatformos build-ek keszulnek, mindent adatbazisbol scriptelve, modularis sajat vagy tamogatoi forditokkal.

Egy-egy ilyen modularis platformmal tizenevet is ki lehet huzni, meg ha valtoznak is a harverek, eleg csak 1-1 modul forditojat ujra scriptelni esetleg a modult modositani, boviteni, ujrairni.

Foleg ezek miatt tudnak az ilyen programok sokkal szebbek es kozben optimalizaltak is lenni.

Pl. az engine kepes minden modult egyenkent hozza rendelni processzorhoz es annak X magjahoz, hozzacsapva Y mennyisegu memoriat. Ahogy fejlodnek a gepek, egyszeruen "csak" a leiro file-ok bovulnek, ahogy minnel jobban szet tudjak osztani a tucatnyi modult a egyre tobb processzor/mag/memoria kozott.

Ha a szimeket nezzuk, foleg a garazs cuccokat (:D), ott 1 ember leul, es 1 k*rv* hosszu doksiba gepelgetni a kodot, valami mindenki szamara elerheto programnyelvben:DDD Eros tulzassal:P Sokszor az is csoda, ha az egesz engine ossszessegeben, 1 procinak mind a 4 magjat ki tudja hasznalni:DDD
    Az hogy magokra bontsak a modulokat, allomvilag:D