21751
  • Alexease
    Es hogy meg a temahoz is hozzaszoljak:D
    Elnezve a forumot es a kinti hozzaszolasokat, sajnos a kormanykezeles, FFB es hasonlok (cockpit:P) a legutolso szempont, problema ami elokerul.

Elobb es tobben sirnak a TerraByte-os sisak texturak hianya miatt, vagy a recek, a csuszasok, a fako szinekre panaszkodnak.

Ezekbe a programokba a kormany es a cockpit opcionalis...
  • Alexease
    Nem hinnem hogy az uj konzolok miatt uj engine lenne. Bar nem neztem utana, mert nem erdekelt (:D), de ha jol lattam/halottam, nem kapnak teljesen uj rendszert, nagyreszt csak bovitik, gyorsitjak oket.

Raadasul az ilyen (EGO) es komolyabb enginek, elsodlegesen egy univerzalis, sajat platformra vannak epitve, a multiplatformos build-ek keszulnek, mindent adatbazisbol scriptelve, modularis sajat vagy tamogatoi forditokkal.

Egy-egy ilyen modularis platformmal tizenevet is ki lehet huzni, meg ha valtoznak is a harverek, eleg csak 1-1 modul forditojat ujra scriptelni esetleg a modult modositani, boviteni, ujrairni.

Foleg ezek miatt tudnak az ilyen programok sokkal szebbek es kozben optimalizaltak is lenni.

Pl. az engine kepes minden modult egyenkent hozza rendelni processzorhoz es annak X magjahoz, hozzacsapva Y mennyisegu memoriat. Ahogy fejlodnek a gepek, egyszeruen "csak" a leiro file-ok bovulnek, ahogy minnel jobban szet tudjak osztani a tucatnyi modult a egyre tobb processzor/mag/memoria kozott.

Ha a szimeket nezzuk, foleg a garazs cuccokat (:D), ott 1 ember leul, es 1 k*rv* hosszu doksiba gepelgetni a kodot, valami mindenki szamara elerheto programnyelvben:DDD Eros tulzassal:P Sokszor az is csoda, ha az egesz engine ossszessegeben, 1 procinak mind a 4 magjat ki tudja hasznalni:DDD
    Az hogy magokra bontsak a modulokat, allomvilag:D
  • lac coo
    Caterham az nagyon jó, azt használom, ha nem akarok pontot szerezni :))))
    Amúgy trágya egy autó, általában a három kört megkapom vele :)))) De jó vezetni, nincs aero szegényen :)))
  • Alexease
    Lotus/Williams/Sauber, ezek a tutik:P Nekem meg a Caterham:D
  • lac coo
    Annak a pár ezer rf2 -es embernek ??? :)))
  • Timbu
    Miután évről évre nem sokat változik maga a motor (ok, jövőre a konzolok miatt fog, de azután gondolom sokáig megint nem) és lényegében csak az autók modelljeit cserélik ki, igazán megtehetnék, hogy külön paraméterezik kormányra meg kontrollerre. Vagy bánom is én, csináljanak egy fizetős modot rFactor2 alá.
  • lac coo

Muszáj lecserélnem a Ferrarit, mert a pont jó tempót menő expert Ai-hoz kicsit gyors, simán pole és kis izzadással győzelem is. Kell valami lassabb verda :)
  • Alexease
    Igen. Lista:)

ca2 caterham_00
    ma2 marussia_00
    mc2 mclaren_00
    rb2 red_bull_00
    tr2 toro_rosso_00
    lr2 lotus_00
    wi2 williams_00
    fc2 force_india_00
    sa2 sauber_00
    me2 mercedes_00
    fe2 ferrari_00
    hr2 hrt_00
    c12 williamsFW12_00
    c13 lotus100T_00
    c14 ferrariF187_00
    c15 lotus98T_00
    c22 williamsFW14_00
    c23 ferrariF92A_00
    c32 ferrariF399_00
    c33 winfieldWilliams_00
    c34 williamsFW18B_00
    c35 ferrariF310_00
    c01 ferrar312T
    c02 williams fw07b
  • precise
    Te a Rush-ra gondolsz vagy arra amiről a cikk szól? Mert én az 1-et sehol nem találom
  • lac coo
    A Lotus Renault az Lr2 ?
  • Alexease
    Ez attol fugg, hova pozicionaljak a programot. Ha a TV-nezetes, billes, segitseges, szamarvezetos ereszd el a hajamra stilusra, akor valszeg tulzott a gumikopas:)
    Ha cokpites, szimesebb, atgondoltam vezetesi stilusra, akkor valszeg tul sokat is bir.

Lehetetlen beallitani hogy mindenkinek jo legyen.

Ezt max ugy lehetne letesztelni, ha futna az ember nehany versenyt a szezon elejebol (amiben valszeg be van allitva az auto, csapat, pilota erosorrend, erosseg, kopas, meghibasodas stb., mert az utobbi 3-5 futamrol valszeg nincsnenek korrekt infok benne, max patch-elve:D), normalisabb vezetesi stilussal, olyan tempot, poziciot, vegeredmenyt autozva mint igazabol, abbol talan kiderulne nagysagrendileg, menyire jo.

De ha valaki X csapattal szeretne leverni mindenkit, elozgetve, gyozelmeket hajtva, az valszeg nem fog osszejonni;)
  • Alexease
    "...de nem kell megijedni az ajánlott rendszerkövetelménytől mivel a játék annyira jól van optimizálva, hogy egy Intel Core I5-3570K + GTX 770 pároson..."

Meg szerencse, hogy nagyobb gepet nem is nagyon lehet (meg)venni:)
  • Totti5
    Hogy lehet a gumikopást megállapítani billentyűzettel? két kanyar alatt annyit darálsz, sose vagy íven, ütközésik oda vissza nyomogatva, el mint én 1 kör alatt:D
  • fcbdavid
    Újra felbőgnek a motorok – F1 2013 teszt!
  • Alexease
    Akkor este "moziba" megyek
  • B0GE5z
    nCore-n már vetítik :D
  • Alexease
    Ezt csak jovore fogjak vetiteni. Vagy nem?:)
  • B0GE5z
    a héten néztem, nagyon jó volt
  • lac coo
    Tormelek es kiesett auto gyorsan eltunik a jatekban.Nyilvan nem ezekre a hulyesegekre kell figyelni, hanem versenyezni kel :)))))) Minden masra ott a tv......
  • akyyy
    ilyen váltó meg motorhibák előfordulhatnak a játéban?
    most mentem monzába, és bejött az SC, ami nem az én hibámból történt:Dűűde elég nagy fail, hogy csak disz az egész, mert sehol nem volt se törmelék, se kiesett autó....
  • precise
    újabb f1 film:
    http://sg.hu/listazas.php3?id=1382812555
  • IXEMGabeo
    ezt jól benéztem akkor:)
  • lac coo
    Azert bar butacska a fizika neha, esos versenyen leizzad az ember....Foleg hogy Kanadaban 50 kort kell menni esogumin, hatulrol meg az elejetol kezdve tolnak le a palyarol. :)))) Mar alig tudok kigyorsitani olyan kopott a gumi, laza tempora nincs lehetoseg.....Es meg van 20 kor, Wettel meg fel masodpercre vanfolyamatosan mogottem....
  • dr Kotász
    A nap és az esőfelhő valószínűleg ezt jelentik...
  • IXEMGabeo
    gondolom az első időmérős a 2. futam beállítás

parc fermé szabályok csak az egyiket engedélyezik:)
  • lac coo
  • precise
    Akkor tegyük helyre azokat a dolgokat. (Bocs nem tudtam, hogy "lányok" közé keveredtem)
  • lac coo
    No, működik, még nem igen használtam ilyesmire, de nekem úgy tűnik van némi katymasz a profil használatban :))))
  • lac coo
    Kemenyebb kevereken, foleg ha az kimelve van es a lagy meg gyilkolva, siman lehet dupla annyi kort menni. Fontos a versenytav, mennyi kor van benne idomeron es mennyire porgeted tul kigyorsitaskor, mennyire fekezed el a kanyarokat. En hoaszabb versenyeket megyek csak, de tudom tartani a lepest az ai-val.Nem mondom, hogy nem kopik, nem csuszkal es nem kell figyelni a kopottakkal, de ez benne a lenyeg.
  • akyyy
    csak ott is ugy fogynak a gumik hogy ihaj. tegnap mentem mogyorodon, még az első boxkiállásig el-el mentem hogy csak 1 helyet vesztettem, de az utolsó körökre megint teljesen elfogytak a gumik, és ahogy néztem az első 2 helyezett ki se ment kerékcserére (bár a köridőket nézve a végén mégis kimentem egyszer, de nem igazán lehetett ezt a pályán észrevenni). és nekik nem fogynak el a gumik. akár kimélve megyek, akár nem. meg teljesen nekem jönnek, és még engem büntetnek meg.

jó, forz indiával nem kéne első helyről álmodni :DDD

amugy kaptam valami kérést saubertől, ez mit jelent, hogy menjek át hozzájuk? cseperből vederbe. majd ha ferrari kér fel, akkor.:D
  • lac coo
    De ott nincs olyan merteku warez, nem kell hetente uj exe.... :)))
  • akyyy
    jöhetne már xboxra is valami title update. azért ott is vannak bugok jócskán....
  • lac coo
    Na jó, de ez mi a f...ér nem akar működni ??? :DDDDD
    Működik ez egyáltalán a logitech-nél ? :)
  • Alexease
    Ma mar illene valami beszedfelismeros-akarmit hasznalni, beuzemelni, mukodesre birni az ilyesmihhez:) Egyszerubb lenne a helyzet:P
  • lac coo
    Miért nem működik ???? Játékban átállítottam a gyorsmenü gombokat wasd-re, csináltam makrot, pl inter gumira :W-D-S , de semmi nem történik ha megnyomom azt a gombot a kormányon ahol a makro van .....

Ötlet ? :)
  • lac coo
    Megvan, de a játékban valamiért nem akar működni ....
  • lac coo
    G27-el hogy lehet a gombokhoz makrot rendelni, rögzíteni ??? mondjuk nyomogassa le sorban hogy " W-D-D " ? Próbálom a keystrokkal, de csak egy billentyűt vesz fel ....
  • Alexease
    A kontroller beallitasoknal alul, figyelni kell, hogy az „Override...” kezdetu resz kormanyhoz legyen allitva, mert amugy szar.
    Az Advanced reszben minden Deadzone egyertelmuen 0%, a kormany linearitas is 0%, egyedul a kormanyzas szaturaciot kell annyira megemelni, hogy a valodi kormanyelfordulashoz igazodjon az F1-es (900-as kormanyon 60% kornyeke).
  • lac coo
    Ugatni te szoktal.....csak, hogy a helyen legyenek a dolgok !
  • Skorzeny8814
    Más is találkozott már ezzel a problémával? Keresgéltem rá megoldást, de csak olyanokat találtam "understeer" néven, amik az első kerekek tapadásán javítottak. Nekem viszont nem ez a bajom, hanem az, hogy nem forog elég gyorsan az autó kormánya. Képtelen követni a hirtelen mozdulatokat pl egy sikánban. Persze nem az a célom, hogy 300-nál keresztbe fordítsam a kormányt, de azért ez elég lassan követi a kezemet.