• Danecay
    Sajna az egyik pillanatról a másikra megszűnő tapadást, esős körülmények között, én is meg tudom erősíteni, ahogy ezt korábban már le is írtam ide! Igaz az ez évi verzióval még nem versenyeztem esőben, de a 2012-re feltétlenül igaz volt. Egyszerűen nincs visszajelzés arról, hogy meddig jók a gumik az adott körülményeken. Én is versenyeket buktam el egy-egy ilyen szituációban. Mentem vígan, érezhetően még elfogadható tapadással a pályán, mígnem egyszer csak jött egy kanyar ahol a fékre lépés pillanatában úgy éreztem mintha jégen lennék, melynek következtében a pálya menti füvön vagy kavicságyban találtam magam, ahonnan kievickélve továbbra is jégtánc volt a pályán maradás a kerékcseréig. Mindeközben látható módon a változó körülmény az AI-t annyira nem zaklatta fel, és vígan autóztak el mellettem olyan abroncsokon amikkel én nem, vagy alig tudtam pályán maradni. A mérnök sok esetben baromságokat beszélt, szóval én nem hallgattam rá. Próbáltam utánajárni, hogy miként érdemes az ilyen helyzeteket lekezelni, bár a magam részéről egy indikátornak, ahol az aktuális pályaviszony és tapadás aránya van demonstrálva, örülnék a legjobban, de végül valami hasonló dolog használatát javasolták, ami alapértelmezetten is a játék része, mégpedig a gumihőmérséklet kijelző. Ezekben a helyzetekben érdemes ezt nézni, és még az előtt gumit váltani mielőtt a fent lévők le nem hűlnek, azaz kékké nem vállnak! Ez is lehet egy támpont!