21751
| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
#15451 spec AI-nál nincs bajom ha madzagon húzogatják őket, oda nem árt .... -
#15450 Én úgy vagyok vele, hogy ha jól működik valami, mindegy, hogy az, most szimulált, vagy scriptelt, ami persze ugyan úgy igaz az ellentétes esetre is, lényeg, hogy működjön, és úgy ahogy az ember elvárná. Ha ez az engine így van tervezve, és scriptekből dolgozik, egy szimulátorral ellentétben ahol minden valós adatokból van számolva, számomra majdnemhogy indiferens miként kalkuéál, ha jól működik ez is az is. -
#15449 Mivel ez szamitogep es egy jatek, az egesz egy nagy script halmaz:) Ebben nincs semmi kulonos:D -
#15448 Volt hogy halálba levett tapadással, 3 kört kaptam :)))) Szóval itt már lehet nincs.
Az a jó benne, hogy szépen variálható az AI, vannak fokozatok, és vannak autók szép sorban egyre lassabbak-gyorsabbak :)
sőt láthatóan az AI is használja a benzint, játszik a motorteljesítménnyel, mert , hogy feljön mint a barom ,próbál előzni ,aztán egy idő után szól a mérnök, hogy visszavett , spórol a benzinnel, és szépen le is marad ahogy kell ...Hogy script vagy micsoda én nem tudom, de én semmi természetelleneset nem látok benne . -
#15447 Ebben lehet valami. Viszont valszeg experten ez nincs már, ugyanis Bahreinben 50%-os futamon két kört kaptam az élmenőktől -
#15446 Nálam is expert, karrier, Marussia. 7 versenyből az eddigi legjobb eredményem egy 15. hely. Gumikopást lassan tanulom menedzselni: az első futamon még eggyel több kiállás kellett, mint az AI-nak, a másodikon csúszkálva, de kibírtam, 21. lettem. Az utolsó kettőn viszont (Monaco, Montreal) már semmi gáz nem volt a gumikkal (már úgy értem relatíve, az ellenfelekhez képest), a futam végén mentem a legjobb köröket, ahogy a kevés benzin miatt illene is.
Nálam a megoldás az volt, hogy futamról futamra puhítottam a beállításokon, egyre gumibarátabbá tettem a kocsit:
* ARB-nél felejtős a 11-es érték, levettem 7 alá
* rugók 10/11 helyett olyan 6/7 körül
* és talán a legfontosabb a kerékösszetartás: extrém negatív érték helyett közepes beállítással nálam durván megnőttt a gumik élettartama.
Jó a játék -
#15445 Az anomalia abbol adodhat, hogy Legend es/vagy Expert fokozat alatt, alapbol catchup-ol az AI. Vagyis nem engedi leszakitani vagy tulsagosan elhuzni oket. Fizikalisan lenyegtelen milyen allapotban vannak az autoik;)
De mivel ugyanazon a fokozaton, ket jatekos kozott masodperces kulonbsegek is lehetnek, igy kenytelenek mindenkine izgalmassa tenni, mashogy nem megy;D
De ez mar le volt irva:DDDD -
#15444 Ferkával, expert fokozaton pont olyan gyors az AI, mint én, elejétől a végéig munkás a dolog, hogy tartsam magam .... Kurva jó !
Végig nyomás alatt tart valamelyik, ha sikerül kiautózni 4-6 mp előnyt, rögtön le kell tekernem a motort, hogy spóroljak benzinnel de legfőképp gumival ,ha kezd feljönni vissza közepesre. Ha előzni akarok épp, hogy megvan az összes KERS-el és DRS-el ,gumival lehet spórolni, nem kell végig maxon tolni neki .....
Bár néha kicsit butácska a fizika, de rohadt jó, rég mentem ilyen jókat!!!
Én semmiféle scriptet vagy AI csalást nem értem tetten még, gumit ugyan úgy használják ahogy én ilyen sporólós, okos tempóban . -
drago14 #15443 Hogyan? -
#15442 rokonnal nekünk simán megy egy nagyon pici trükkel stemanen neten keresztül a világbolti verzió -
#15441 Sziasztok!
Arra gondoltam mivel vagyunk egy páran, akik Tunnglen keresztül F1-eznek, valamikor összeülhetnék közösen pár versenyre, időmérővel. Amit érdekel az legyen szíves írjon nekem vagy IMEXGabeo-nak egy levelet, hogy mikor lenne jó neki és melyik autóval menne. TS van, igaz korlátozott hellyel de egyenlőre ez a legkisebb baj. :-) Remélem nem bánjátok hogy beírtam ide ezt a kis szösszenetet. Várunk/várok mindenki aki még bénának érzi magát az is.. csak ne az AI-k ellen kelljen versenyezni. :D -
argo001 #15440 Én is elolvastam azt a cikket, bár amikor láttam, hogy ezt az f1-live szerkesztette, nagyjából tudtam, milyen "színvonalra" számíthatok. Engem meglep, hogy egy olyan bulvárlapra, ami még azon a szinten is szar, ekkora a kereslet.
Szerintem a Codemastersnek ez a legjobban sikerült F1 játéka eddig, nálam speciel elég pozitívan indított a játék. A grafikát se látom olyan borzalmasnak, mint amilyennek ők lefestették. Nem lepett meg az sem, ellentétben a cikkíróval, hogy mennyi különböző dolgot lehet állítani az autón - főleg, mivel a korábbi játékokban is ennyit lehetett. Valamint szerintem nem a classic mód menti meg a játékot, az csak egy plusz egy amúgy is jó játékhoz. Szerintem jó munkát végzett a Codemasters, a 60% meg nevetségesen alacsony. -
bunddog #15439 Nekem is Formula Force EX van, a centering-et ki tudod kapcsolni a logitech-es progiban amit a driverrel együt rak fel. A gázadást is tudod finomhangolni a játékon belül az advanced wheel settings-ben. Nekem a steering deadzone 1% a linearity 5% és a saturation 15%.
-
stupido78 #15438 Sziasztok!
Kétféle kormánnyal is próbáltam a játékot (Logitech Formula EX és Logitech Momo) de az a bajom, hogy ultraérzékenyen viselkedik. Alig nyomom meg a gázt és máris úgy csinál, mintha padlógázt adtam volna. És a másik, hogy ki lehet valahol kapcsolni, hogy a kormány állandóan vissza akar állni egyenesbe?
f1 2012 teljesen jól lehet használni, de a 2013-al csak szívok :(
Plíz help!!! -
IXEMGabeo #15437
season challenge 1-5. pálya:)
Austinban pokoli jókat csatáztam és a 3. helyről egy buta hiba miatt csúsztam le:((( -
#15436 Sajna az egyik pillanatról a másikra megszűnő tapadást, esős körülmények között, én is meg tudom erősíteni, ahogy ezt korábban már le is írtam ide! Igaz az ez évi verzióval még nem versenyeztem esőben, de a 2012-re feltétlenül igaz volt. Egyszerűen nincs visszajelzés arról, hogy meddig jók a gumik az adott körülményeken. Én is versenyeket buktam el egy-egy ilyen szituációban. Mentem vígan, érezhetően még elfogadható tapadással a pályán, mígnem egyszer csak jött egy kanyar ahol a fékre lépés pillanatában úgy éreztem mintha jégen lennék, melynek következtében a pálya menti füvön vagy kavicságyban találtam magam, ahonnan kievickélve továbbra is jégtánc volt a pályán maradás a kerékcseréig. Mindeközben látható módon a változó körülmény az AI-t annyira nem zaklatta fel, és vígan autóztak el mellettem olyan abroncsokon amikkel én nem, vagy alig tudtam pályán maradni. A mérnök sok esetben baromságokat beszélt, szóval én nem hallgattam rá. Próbáltam utánajárni, hogy miként érdemes az ilyen helyzeteket lekezelni, bár a magam részéről egy indikátornak, ahol az aktuális pályaviszony és tapadás aránya van demonstrálva, örülnék a legjobban, de végül valami hasonló dolog használatát javasolták, ami alapértelmezetten is a játék része, mégpedig a gumihőmérséklet kijelző. Ezekben a helyzetekben érdemes ezt nézni, és még az előtt gumit váltani mielőtt a fent lévők le nem hűlnek, azaz kékké nem vállnak! Ez is lehet egy támpont! -
#15435 Fene tudja, én sose néztem mi van az AI-n :))) Mit érdekel ...
Csúszkálni csúszkálnak néha ...de lassulni az tuti szoktak , főleg ha száraz időmérő volt ... -
#15434 Ha jól jön össze a sok DRS és a kers, akkor simán lehet leggyorsabb kört futni, de ettől még állandó tempóban nem vagy az .... -
ggbuffon #15433 próbáltam már legenden, experten, most professionön, az AI gumija gyakorlatilag sosem fogy el, csúszkálni meg pláne nemlátom őket, holott van, h megnyújtják az etapjukat 1-2 + körrel..az oké, h jobban bánnak vele, na de h ilyenkor körrekordokat döngetnek...ne már..
az esős verseny igazából élmény volt (bár a GP szériákban uezt megkaptam már 10éve is) de ez a "beszól a mérnök h wet kell" ami teljesen jogos is volt, miközben a gép vígan elvan intereken az egy kicsit vicces.. -
ggbuffon #15432 versenyen simán döngetem a leggyorsabb köröket, időmérőn viszont olyan helyeken gyűjti az előnyt h a hajam az égnek áll -
#15431 De rf modban nem lesz ilyen lebonyolítás az tuti ....:(
Úgyhogy F1-re marad ez:)
De amúgy én nem vettem észre, hogy egy pillanat alatt lenne jégpálya, bár lehet, de miért is ne lehetne ? :)
Én csak GP-zek mondjuk, istenáldása ez a mid session save, komolyan ....egyben nincs időm , erőm lefutni egy versenyt mostanában de ez így nagyon jó dolog ... -
precise #15430 Amúgy tolom, csak nem bírom amikor megmagyarázzák a hülyeséget. Elfogadom, hogy kell script a feelinghez, cod-ba se véletlenül van, úgy jó az ahogy van. Lehet hogy GP módba amúgy jobb a gumi, de ha gp-zni akarok csak arra ott lesz valami rf2 mod. -
#15429 Ne ezeken agyalj már, játssz vele azt jóvan ! :) -
IXEMGabeo #15428 max neked kuka:) vedd lejjebb a szintet és az AI lassabb lesz xDDDD -
precise #15427 az eső is vicc script fos. Nincs átmenet. Egyik pillanatba tök jól elvagy interen, bemondja a mérnök hogy wet kell és abban a másodpercben tükörjég feeling...
Az ilyen futamok miatt raktam magamnak flashbecket, ha a többiek mennek a boxba én is cserélek mert érezni nem lehet lófaszt se. Persze lesznek aranylábúak akik megmagyarázzák, hogy érzik, hiszek nekik. -
#15426 Ha az eredeti steames mellé felrakok egy virágboltit, a mentéseket, save könyvtárat nem fogja piszkálni, felülírni ? -
#15425 Akkor játssz még komolyabban és rájössz, hogy ez nem igaz :) vannak trükkök benne, de anélkül nem megy, de ennyire nem gáz a helyzet. Esetleg vedd lejjebb egyel a nehézséget ....
Esős idő csalóka, látszólag elég rendesen esik ,de igazából még nem kell esőgumi. Én mindig megvárom a mérnököt, hogy szóljon mikor váltsak ... -
IXEMGabeo #15424 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!warez a játékom:(
de azért köszönöm a felajánlást:) -
ggbuffon #15423 elkezdtem kicsit komolyabban játszani ezzel a fostornádóval, időmérőkön gyakorlatilag sanszom sincs, irreális helyeken gyűjt előnyt az AI..
versenyeken meg döbbenek, mert ahogy észreveszem az AI-ra külön fizika vonatkozik mint rám...baszhatják így a gumikopásukat meg stb..esőbe én a vizes gumikon alig bírom pályán tartani, ők vígan elvannak interekkel..szárazon amikor én már a végét járom az aktuális szettemnek, ők döngetik a pályacsúcsokat, körről-körre...
továbbra is kuka az egész -
argo001 #15422 Jól veszem ki a szavaitokból, hogy ha valami játékélményre vágyom, ne szedjem le az 1. patchet? :)
Nekem semmi gondom a játékkal, a gumi nekem veszettül kopik, de hát ez így "jó", legalábbis ez a 2013-as F1. Én kifejezetten élvezem azt, hogy most nincs "Toro Rossoval is bajnokságot nyerek" mód és társaik. -
precise #15421 Lehet csak a karrier módban scriptelt. Abban kb 90%-ig biztos vagyok, hogy Scriptelt.
Abból gondolom, hogy mivel az AI nem kiegyensúlyozott, pl Canadában és Ausztráliában gond nélkül nyertem valahol 8. helyre vagyok csak jó ha keményen tiprom a gépnek. Érdekes módón ahol tök lazán mentem hosszú féktávok stb... ugyanúgy a kiállás előtt 1 körrel kezdett rohadtul csúszni mint amikor szét szaggatam a vedát anyira siettem. Szóval scriptelt a cucc de karrier módhoz kell is. -
#15420 A leírás szerint "Ez egy gameplaynak indult de egy rohadt nagy baromkodás lett belőle." Kíváncsi vagyok, hogy miként lett volna ebből gameplay videó. Nyilvánvaló, hogy köze nincs a játékhoz a srácnak! Csak tudnám, hogy mit élveznek benne! Szerintem patch formájában könnyíteni kellene az irányítást, mert itt is láthatóan kezelhetetlen az autó! :) -
precise #15419 nyertél. :) coop championship? -
drago14 #15418 Na én ismerem őt... és gyökér eléggé. -
#15417 nah még egy agyfaszvideó estére :D ez valami divat a 6 évesek közt, hogy gameplay videókat töltögetnek fel youtubra? -
#15416 Azt hittem lesz a végén valami értékelés is! A végén még igazuk lesz a billentyűzeteseknek és tényleg játszhatatlanul nehéz a játék számukra! Mondjuk ha ennyire nem megy a dolog, nem biztos, hogy Gergő helyében én közkincsé tettem volna! Igaz konkrétan az sem értem, hogy mi lehetett vele a célja :) -
IXEMGabeo #15415 -
IXEMGabeo #15414
istenem de nehéz betenni egy képet -
IXEMGabeo #15413
hol vagy precise? megvan a rekordod :) -
#15412 Bizony, a Marussiával pont így kaptam el Bottast, amikor Alonsot engedte el
A scriptelt gumikopás természetesen csacsiság. Teljes mértékben az én vezetési stílusomtól függ, mikor kopik el a gumi.
Jó a játék :)