| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
A felbontás állíthatósági probléma megoldására a következőt olvastam:
Idézet a PH-ről:
"A felbontás problémával kapcsolatban, a játék hivatalos fórumán végre találkoztam egy olyan megoldási lehetőséggel, ami működött is.
A játék telepítési mappájában a system almappában található hardware_settings_restrictions.xml fájlt kell módosítani méghozzá úgy, hogy a minimum resolution résznél kell átírni ilyen formában az értékeket:
<!-- Minimum resolution -->
<restrict_logical>
<restrict_if name="width" op="int_le" value="2559">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
<restrict_if name="height" op="int_le" value="1599">
<restrict_set name="width" default="2560" />
<restrict_set name="height" default="1600" />
</restrict_if>
</restrict_logical>
Ezek az értékek értelem szerűen 2560x1600-as felbontásra vonatkoznak és mindenki behelyettesítheti a sajátját. Nálam 1680x1050 így megy rendesen, eleve így indult a játék az átírás után."
Sőt itt olvastam azt is, hogy valakinek a VSync be ill. kikapcsolt állapota is befolyásolta a kormánnyal való irányíthatóságot.
Érdekes, én tegnap mentem egy keveset Singapore-ban, és teljesen jól érezhető és kezelhető volt az autó, odafigyelve kellett kigyorsítani, (na jó, nem mint egy szim-ben de akkor is), kerékvetőkkel óvatosan kellett bánni, lehetett használni de csak ésszel és ami a legjobban tetszett az a helyes féktáv megválasztása és a fékkel való játszás, ügyelni arra, hogy ne blokkoljanak a kerekek, amit elég könnyen el lehetett érni (mármint a blokkolást), ellentétben számomra a DEMO-val, blokkolásnál viszont elment a tapadás, kikönnyült a kormány és csak csúsztam egyenesen.
Érdekes ez az egész és nehéz törvényszerűségeket megállapítani, mert olyan mintha minden konfigurációval, minden kormánnyal, beállítástól függően és függetlenül, ugyanazon kormány de más konfigurációjú gépen másként és másképp irányítható az autó :) Na jó ezekhez még hozzájön a szubjektív megítélés ami egyénileg más és más, de mindezen dolgok ellenére az megcáfolhatatlan, hogy nem stimmel valami, mert sem a 2010-el, sem pedig a 2011-el kapcsolatban nem látott napvilágot ennyi panasz az irányítást illetően, sokkal inkább a sim vs. no sim volt a téma, de az egy más kérdéskör.