| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Az F1 2012-nek kellett megjelennie ahhoz, hogy ráébredjek: Nem tudok autót vezetni!
Három kör után motor puff.
Először azt hittem, hogy megint begyűrűzött a "defekt effekt" - mint azt már lentebb írtam, de a tizensokadik bumm után már jobban megnéztem, és a motor száll el. A vicc, hogy mindegy neki hol. Egyenesben szokott a legsűrűbben. De túlhajtva sincs, mert odáig még nem jutottam, hogy dúsabb keverékre állítsam, a visszaváltás nálam mindig ilyen volt. De jön a lényeg.
Egy mai F1-es autó motorját - elméletben, mert azért van kivétel - nem lehet széthajtani. A valóságban sem azért szólja el magát mert a pilóta barom, hanem anyagfáradás, elhasználódás következtében. Sok állás, rossz hűtés, stb...
Túlpörgetni nem lehet, mert van benne egy leszabályozó rendszer, ami nem engedi. Sem visszaváltáskor, sem pedig az egyenesekben. Amit a közvetítésekben hallunk, az nem vicc, a váltóban rosszul megválasztott áttétel következményeként (vagy nem számoltak hátszéllel+DRS) elfogyott a 18 röpcsi és a motor szépen leszabályoz. Visszaváltásnál pedig - mint az köztudott, inkább a nulla mp felé tendál, mint a 0,1 felé -, fordítva sül el a dolog, mert ekkor a motor túlpörgésének elkerülése végett megfogja a hátsó difit. Ez nagyon ritka, mivel ha jól van belőve a kocsi egyensúlya, és a pilóta a maga ritmusa szerint vált vissza (tehát jól, ahogy szokott), nem tör ki a segge. Ez ilyen egyszerű.
Így hát, számomra véget is ért a 2012 élvezete - mert egyébként nem lenne rossz -, mivel ezen okoknál fogva, nem tudok nyomulni vele.
Talán majd észbe kapnak, vagy valaki belövi rendesen, csak úgy szorgalomból.
Megjegyzem, soha nem ment szét alattam egyetlen autó sem. (Már mint az életben, és főleg nem ilyen okokból kifolyólag.) Pedig küldtem már egy-kettőt.
Na, mindegy, ez van. Minden évre van valami, ami hazavágja, az amúgy "nemlennerosszjátékot".
Persze még mindig benne van, hogy én vagyok béna, és felejtettem el vezetni kategória.