• Danecay
    A stratégiára vonatkozó rész megoldódott, a köv. volt a gondon:

"Gondoltam változtatok a gyári beállírásokon, ami a köv. képpen nézett ki. Start lágyon, ez fix volt mert 3.ként indultam, 5.körben kellett volna kijönnöm egy újabb szett lágyért, ami 6 körre lett volna elég, a maradék 11-t pedig a keményebb keverékűvel kellett volna megtennem. Ezt úgy szerettem volna megváltoztatni, hogy indulok a lággyal, amit amúgy sem tudnék megváltoztatni, 5.-körben raktam volna fel a keményet, a maradék 6 körre pedig ismét raktam volna lágyat. A sorrendiségen tudtam ugyna változtatni, de , a kiállás körén már annyira nem, úgy értem, hogy pl a lágy gumit nem tudtam lecseréltetni 6 kör után, hanem csaki min 10 után."

A probléma a magyarítás félreérthetőségéből adódott, ugyanis a boxkiállás körét úgy fordították, hogy (azt hiszem) teljesítendő körök száma. Az én logikám pedig azt diktálta, hogy az az adott gumira vonatkozik amit kiválasztottam, tehát, mondjuk lágy gumi esetén 6 kör, amivel nincs is baj, hogy ha rajtra lágyat állítok be, mert ez azzal együtt, hogy 6 kört teszek meg vele, azt is jelenti, hogy a 6. körben jövök ki, de más a helyzet, hogy ha mondjuk a 10. körben jönnék ki lágyért, és úgy próbálnék beállítani, 6 kört mint teljesítendő kört, mert, hogy azt nem lehet, 16-os viszont igen, viszont 16 kört nem tudok megtenni lágy gumival. Aztán végül kiderült, hogy a versenytávot tekintve, azt a kört kell megadni, ahanyadikban ki akarok jönni, nem pedig azt, ahány kört akarok menni az adott keverékkel. Szerintem könnyen félreértelmezhető, vagyis nekem sikerült. A lényeg, hogy miután átvariáltam, úgy ahogy az idézett szövegben is írtam, sikerült egy jó kis futamot összehozni, amit meg is nyertem, valamint a stratégiának köszönhetően az utolsőó 3 körben egymás után hoztam a verseny legyorsabb körét, könnyű autó, lágy gumi ugyebár :)

A mentéssel továbbra is gondok vannak, mert mint kiderült, akármilyen jó futamot futottam, az eredményem nem került rögzítésre, pedig most nem volt sem fagyás sem semmi, én léptem ki teljesen szabályosan a játékból, de visszalépés után, karrierben ugyna úgy teljesítlen maradt a futam, amit az imént nyertem meg. Lehet nem is megy az Auto Save-em? :P

Amúgy az továbbra is érdekelne, hogy honnan lehet tudni, hogy adott gumi, milyen versenytávra elegendő. Ezt még csak kitapasztalni sem egyszerű, mert ugyan az a gumi 20%-os versenytávon X körre elég, 100%-on pl. pedig Y számú körre.