| Codemasters | Formula1-Game | Facebook | Twitter | Flickr | Codies Forum | Modok | Setup segédlet [1] [2] | Magyar kézikönyv |
| Hungarian SimWorld | VirtualR | RaceSimCentral | DrivingItalia | NoGrip | BSimRacing | F1 2010 OFF/Warez |
-
Elgondolkodok, hogy időnként egyesek hajlamosak e vajon nagyot mondani saját öndicsőitésük végett, vagy az én képességeimet haladja meg a játék magasabb nehézségi szinten.Érthetőbben. Több helyen és alkalommal olvastam, hogy a játék nem nyújt elég kihívsást, mert állítólagosan a mezőny végi autókkal is könnyedén lehet futamot nyerni. Nekem ezzel van bajom mert én ezt egyáltalán me így tapasztalom. Persze könnyen el lehene intézni a dolgot azzal, hogy gyakoroljak sokat, ismerjem meg a pályákat, féktávokat stb. Én úgy gondolom, hogy ezen dolgokon már jó sok éve átestem, ugyanis több mint 10 éve játszom F1-es játékokkal, mellette persze más autó játékokkal is, 10 éve pedig mindezt kormánnyal, elhagyva a különböző vezetői segitségeket, a kuplungot leszámítva, mert nem kuplungos kormányom van (Driving Force Pro, előtte Formula Fore GP). Megvolt szépen sorban minden, Official F1 Racing, GP3, GP4, F1 Challenge, rFactor és MOD-jai, na és némi F1 2010-es közjáték után megérkeztünk hozzászólásom tárgyához. Persze, a mellett, hogy játszottam a felsorolt játékokkal, azért az esetek többségében eredményesen is, előfordult, hogy rF2 alatt online is kormány mögé pattantam, és hát ott sem szerepeltem olyan rosszul. Azért taglatam a fentieket ily részletességgel, hogy indokoltnak hasson az a problémám, hogy én nem tudom reprodukálni azt a bravurt, mint amit egy pár ember magáról elmond, sőt. Nemhogy gyenge csapat autója mögött nem tudok úgy szerepelni, ahogy egyesek, de pl. a Mclaren volánja mögött sem, amiről azt mondják, hogy a játék legerősebb autója. Időmérőn pl. volt hogy az előkelő 18. helyet sikerült csak megszereznem és hát versenyen sem sierült sokkal előrébb kerülnöm. A kerriert a Williams-el kezdtem és hát hasonló cipőben járok. Malajziában ugyan sikerült a 2. helyet megszerezni időmérőn, majd a futamost a 6. helyen zárni, de Kínában ismét jött a visszaesés. Érdekes volt látni, hogy Kínában a hátsó egyenesben a kis csapatok autói is elmentek mellettem, ahol a pálya infó szerinti csúcsebesség ha jól rémlik 305 Km/h nekem pedig 320 Km/h volt. Terméyzetesen nem csak gyári beállításokkal próbálkozom, hanem netről ellesettekkel, de rendszerint azok módosítása után, vagy saját beállítással könnyebben jobb időt futok, csak sajna nem elég jót. Érdekes volt azt is nézni, hogy esős időmérő során volt, hogy több alkalommal köröztem le több autót is, amikről azt hittem ,hogy levezetőkört teljesítenek, de mivel több körön kereztül kitmaradtak a pályán mégsem levezető kör volt, persze midezek ellenére, rangsorolásban előkelőbb helyen voltak mint én :( Úgy tudtam, hogy ezeket a pályán megtett körtől függetlenül generált időket kijavította a Codemester. Igaz igértek ők már több mindent is.
Azért irtam ezt az egészet le, mert nem tudok napirendre kerülni a felett hogy ennyire rosszul teljesítek, ennyi autós játék múlttal a hátam mögött. A játék nincs MOD-olva, leszámítva egy kamera modot, eminek az extra állásait nem is használom, csak kipróbáltam. Amit nem említettem még, hogy úgy döntöttem, hogy nincs mese lentebb kell venni a nehézségi szintet, amit meg is tettem és Professional-re állítottam. Érdekes, mert így is hasonló eredményeket érek el. Én lennék ennyire béna? De akkor a többi játékban miért nem?
Tapasztalatok, vélemények, tippek?