• roliika
    Na émmeg kaptam ingyéé Vista SP1-et angol ... 1 évig ingyen nyomhatom...hááát..de csak nézegetem még magát a lemezt...mikor valamikor az elején adták ki akkor tettem a gépemre és erősen driver gondokkal kűzdött szegény, bár az 5 éves gépemen viszonylag jól ment 512! mega rammal.

Nem tudom a dual magos 1,5giga ramos notimra rá merjem-e tenni. Akksi XPvel így is csak 3 órát húz ki...vistával gondolom 2 talán.

Linux...melóban fél évig ubuntut használtam/tunk de úgy hogy fél év alatt csak kisebb belassulás volt, fagyás nem! A gépek sosem voltak kikapcsolva. És nme szövegszerkesztettünk, hanem viszonylag keményen a hálózati részét használtuk...Sun M4000-res szervereket debugoltunk.

Volt erre a célra Xp-s gép is az naponta 3* dobta el magát meg néha megállt 10-20 percre gondolkodni, hogy na hogyan tovább(lapozófile és csodái).

Linux, szervernek isten király és spéci feladatokra előre gyártott progival! Desktopnak azért nem mondanám. Pl Gimpen kívül más nem nagyon van. Aki programozni akar annak ott a C, PHP, és kb ennyi...felhasználóbarát, de megválogatja a barátait. :))

Wint meg Marika néni is tud kezelni, kimondottan desktop, de ha szervert látok meg és win hát égnek áll a hajam. Naggyon jó a win szerverek támogatottsága, meg kattingatással 5 perc alatt konfigolható, meg nagyon jó fícsörök vannak beépítve....nade...a sok automatizált folyamat közül csak ha 1ben lenne hiba máris bukta az egész.

Meg ok hogy tényleg 10éves pistike is win rendszergazdának érezheti magát mert olyan a felület, de azért ne felejtsük el, hogy ez mind mind a gép teljesítményének a rovására megy. Ha veszek egy 4 millás szervert, nem szeretném, hogy abból 1 millát a win egyen meg erőforrásilag.

Na meg ha win szerver tényleg olyan frankó ahogy a tech demókon láthatjuk, akkor
    az MS mégis miért linux szervereket használ levelezésre...stb? lol