Első sorban a fogyasztói szokásokat kell megváltoztatni, pl. eldobható termékek, műanyag zacskók, üdítős palackok, stb. helyettesítése.
Az atomengeriga tényleg az egyik legtisztább energiaforrás, de az atomhulladékokkal mi lesz? Mennek ki az űrbe? Csak atomerőművekre nem szabad építeni a jövő energiaellátó rendszereit.
> "A bibi csak az, hogy az ehhez szükséges infrastruktúra előállításához felhasznált energiát nem számolják bele."
Ezt nem tudhatjuk. Viszont ha összevetjük egy másik, sima város kiépítésével, ahol nem a zero carbon a cél, hanem csak az, hogy legyen egy város, már is a zero carbon city-nél az előny. Mert kevésbé szennyez!
Napelemmek kapcsolatban én bizakodó vagyok, a technológia fejlődik ott is, nagyobb hatásfokkal, hosszabb ideig tudnak majd működni. Ha megnézzük az alapötletet, a napelem a jövő! Az energia termelés nem itt történik, tőlünk több ezer km távolságra, mi csak begyűjtjük, és felhasználjuk. Asszem ez tényeg az ingyen leves esete. A többi erőműnél mind helyben történik az energiatermelés, ami óhatatlanul több hulladékot termel. Szerintem.