• robos
    #35
    "Én csak azt az egyet nem értem, ha csak kb 1-2 ezer emberke tv-jébe van beépítve ez a kütyü, ami azt rögzíti, h elyik csatornán mennyi időt és mikor lógtak , akkor ebből az 1-2 ezerből, h lesznek 100 ezrek???"

    Hát ez egy jó kérdés, de erre is megvan a pontos számítás, h, h szorozzák fel, h kijöjjön a 1,5-2 milliós Gáspár nézettség...

    Amúgy a tv nézettség mérésről egy pár szó:
    A nézettség mérése országos szintű, reprezentatív minta alapján történik. A felmérésben résztvevő panel mérete 840 háztartás (amely kb. 2200 embert jelent). A paneltagok televíziókészülékenként kapnak egy olyan speciális távirányítót, amelyen minden családtagnak külön gombja van, amelyet tévénézése kezdetekor és végekor meg kell nyomnia, és amelynek jeleit a televíziókészüléken elhelyezett detektor fog. A detektor érzékeli az éppen nézett csatorna frekvenciáját is, amely jelet szintén rögzít. Az AGB Hungary definíciója szerint „tévénézőnek azok a személyek számítanak, akik bejelentkeznek a rendszerbe, azaz megnyomják a távirányítón az őket azonosító gombot, így jelezve, hogy elkezdték nézni a televíziót. Akkor tekintjük egy csatorna nézőjének a rendszerbe bejelentkezett személyt, ha legalább 15 másodpercet tölt az adott csatorna nézésével. Mindaddig nézőnek tekintjük, amíg ki nem jelentkezik a rendszerből. A nézőmérő rögzíti, hogy egy adott másodpercben kik televízióznak az adott háztartásban.