Szekeres Viktor

Nagytakarít a TV2 - Sorban szűnnek meg a műsorok

A TV2 nem teketóriázott és kivágta a megújuló csatorna műsorrendjébe bele nem férő produkciókat. Bár fura, hogy épp azokat, melyek megverték az RTL Klubot.

A TV2 úgy döntött, hogy a közönség kedvében akar járni és megszabadít pár, a közönség által kevésbé nézett műsort szenvedéseitől. Épp ezért a megújuló, őszre tervezett műsorrendnek hála a csatorna nem hosszabbította meg a szerződését három, szerda este 11-es műsor (Liptai Claudia Show, Mi kérünk elnézést, Médiacápa) gyártóival, mint ahogy az Igazság ára című játék, és az improvizációs Beugró is lekerül a képernyőről.


A lépés többek közt azért is érdekes, mert miközben olyan sajátgyártású bukások, mint a Kiválasztott vagy a Hal a tortán képernyőn maradnak, addig ezen műsorok többsége nem számít bukásnak, sőt! Ha a legutóbbi nézettségi adatokat tekintjük, akkor bizony a Liptai Claudia Show legutóbb magabiztosan páholta el az RTL Klub vele párhuzamosan futó Alias című akciósorozatát. Hasonlóképp cselekedett a Bagi-Nacsa pár műsora és a Sas József szellemében elkészült Mi kérünk elnézést is, sőt, a Beugró is megverte össznézettségben és a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban az RTL Klub sorozatát, az Asszonymaffiát. (A Beugró megmentéséért egyébként már netes petíciógyűjtés is indult.)

Mindezek fényében némileg furcsa, hogy éppen ezek a műsorok búcsúznak, hiszen a fent említett bukások (Kiválasztott, Hal a tortán) mellett például az Aktív, a Jóban rosszban, a Tények, a Popdaráló, sőt még az Irigy Hónaljmirigy Show is sorozatosan vereséget szenved a konkurenciától, azonban ezek helyzete egyelőre stabil, vagy legalábbis a csatorna nem húzta meg fölöttük a vészharangokat rögtönzött sajtóközleményekben.


Miközben az ember, az elsőre teljesen érthetetlen lépésen csodálkozik, azt azért halkan megjegyzi, hogy racionális lépést is vállalt mostanság a TV2, amikoris a még mindig látható "Miért néznéd mindig ugyanazt?"-szlogen szellemében a Barátok közt ellen hétköznaponként más és más sorozatokat rakott be. Ezek annak rendje és módja szerint megbuktak, így a csatorna, meglehetősen lassú reakcióidőt prezentálva, későbbi vetítési időpontot ígérve ezeket levette műsoráról, hogy a délutáni főzőcskés sávban megbukott Hal a tortán című gasztroreality-vel helyettesítse őket. (A lépés annyiban bevált, hogy a 20:00 és 21:00 közötti sáv átlagnézettségét 300 ezer nézővel növelte a csatorna.)

Jelen pillanatban egyébként a megszüntetett műsorok kiesésével már csak két biztos, RTL-verő pontja maradt a csatornának. Az egyik az immáron a Tengerészeti helyszínelők alcímet jogerősen is elvesztett NCIS, mely csodák-csodájára partiban van az RTL Klub Győzike című komédiájával és a 18-49-es, kereskedelmileg fontos korosztályban többször is megverte azt. (Persze nem árt megjegyezni, hogy a mért adatok szerint, hiszen sokan ezek hitelességét kétségbe vonják, de fogadjuk el, hogy az amerikai sorozat képes megverni a magyart.)


A másik "tuti" győztesnek pedig Doktor House számít, mely ősszel és télen szanaszét verte a Szökést (lehet, hogy a totális kudarc hatására az RTL nem is fogja forszírozni tovább a sorozat 21:00-s sugárzását). A fanyar humorú orvos mindössze a jelenleg idehaza (és egyébként világviszonylatban is) legnézettebb amerikai sorozatnak számító Miami helyszínelőkkel keveredett nagy nézettségi csatába, de általában legyőzte a napszemüveges floridai által vezetett laborosokat, mely így péntekre települt vissza, hogy a TV2 elitsorozatát, a Született feleségeket tiporja a földbe. A 3. évadjával nemsokára végző Ház doktor egyébként a szezonzáró után nem fog eltűnni, hanem ismétlésekkel tartja karban a szerda este kilences időpontot.

Egyelőre még nem tudni, hogy ősszel milyen lesz, hogy fog kinézni a nyertes műsorstruktúra a TV2-nél, de az biztos, hogy a programkészítőknek nagyon fel kell kötniük azt a bizonyos ruhadarabot, ha versenyben akarnak maradni az RTL Klubbal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #61
    Hehe, a másik hírben pedig azt írják, hogy mindenben a TV2-t dicsérik.
  • baajos #60
    Régóta olvasom ezt a rovatot, Rtl-es elfogultsága egyértelmüen kiérezhető a sorokból. Gondolom ezt nem is titkolja, de így megkérdőjelezhető a szerző értékeléseinek objektivitása!
  • NeoMaN #59
    Úristen, Jakupcsek szerintem gusztustalan múmia tényleg. Remélem a feleséged nem olvassa a kommentedet... :))
  • Romel #58
    Nem szoktam tv-t nézni. Ha érdekelnek a hírek, neten elolvasom őket. Az ilyen unalmas adások meg maradjanak meg azoknak, akiknek ez a színvonala. Annyi, más értelmes, SZÓRAKOZTATÓ dologgal el lehet tölteni az időt (egy jó könyv - amit le sem tudsz tenni, egy hobbi amivel a fáradt gőzt kieresztheted, barátok, akiknek a társasága szellemileg feltölt) , hogy számomra gyász lenne ilyen jellegű műsorokat nézni. Személyes vélemény, gondoltam megosztom veletek.
  • Gascan #57
    Ez érdekes, eddig úgy gondoltam, hogy a kiválasztottat azért többen nézik, de ezek szerint még sem.

    Ez a popdaráló viszont annyira ratyi, hogy arra már nehéz szavakat találni. Annyira erőltetett idiótaság, nem értem miért nem veszik ezt ott észre, egy-két rész után.

    Engem az érdekelne, hogy a DR. House mit tudna kezdeni a Barátok köztel.
  • who am I 7 #56
    Jah, igen...Azért itthon megy a tv a család többi tagja miatt, és véletlen láttam a beugrót, de akkora egy fost...Tényleg vannak olyan emberek, akik ilyet néznek?AKiket ezek a balfaszok szorakoztatnak?(nagy mennyiségben?)
  • who am I 7 #55
    "Ha majd idősebb leszel és finomobbá, igényessebbé válik az ízlésed, ráébredsz, hogy a Jakupcsek erősen nem a múmia kategória"

    Ebből csak az igaz :" ha majd idősebb leszel".Fiatalon is lehet vki, igényes.Ez nem kor kérdése nagyeszű. Jakupcsek meg egy lúzer múmia.Ahogy mondja a srác...Dehát, én meg azt mondom, h sokféle ember létezik, és minden szart el lehet adni.A kérdés, hogy mekkora "mennyiségben", mert ettől lesz az ötlet gazda, gazdag vagy méggazdagabb.Én egyébként egyik koszos reklámfertő csatornát sem nézem.Mozi, vagy dvd.
  • winnie #54
    "mindenki tudja", ó. mintha csak tévé létezne. ne csak tévében gondolkodj. míg antal imre például valóban rtl-hez köthető (miért lenne kivétel??), addig rengeteg sztár, aki megjelenik csatornafüggetlen. a prcikkek zöme egyébként sem címlapos - a címlap teljesen más állatfaj. jelenleg ugye van a 6 név, akik a címlapkedvencek és közülük csak a fele tévés név (ez ugye látszik a napi eladott példányszámok mozgásából)

    de a mondandónmnak nem is ez volt a lényege, hanem hogy az újáásgelaádok rímelnek a tévés mérésekre.
  • Justil #53
    ne
    nézzetek
    tévét
    ...
  • Inquisitor #52
    "vagy a bulvárlapok (pl. blikk, story) több százezres példányszámait is "államilag hasmiítják"? (MUHAHA!) nem véletlenül van győző (vagy antal imre - nem egy kategória, csak példa) annyiszor címlapon, a blikk is tudja, hogy akkor megy jól a lap, ha ők virítanak ott."

    Ezt te sem hiszed el, mindenki tudja, hogy a bulvárban megjelenő média sztárok (Lol) gyakorlatilag a csatornák által fizetett hírdetések, tök mindegy pozitív vagy negatív hangvételű. (Antal Imre pl. kivétel.)