DOOM 4
  • broman191
    Szerintem a készítők egy kicsit túloznak ezzel a 'vissza a gyökerekhez' jellemzéssel, mivel ez a műfaj, ennyire kidolgozottan, ebben a formában szvsz soha nem létezett. Részleteiben persze bele lehet látni ezt-azt a régebbi Doomokból, esetleg más régi hardcore lövöldékből. Én általában a sztoriorientált játékokat preferálom az alapvetően gameplayre koncentrálók helyett, mivel számos játékkal csupán a gameplay élménye miatt nem játszanék, de az alábbi új videóanyagok alapján - mert ugye 3 részletben volt feltöltve a linkelt csatornára, én csak az elsőt linkeltem, közel egy óra az összes, remélem végig láttátok és azalapján írtatok véleményt - csak szeretni tudom az új Doomot. Ahogy elnéztem lényegesen több és kidolgozottabb sztoris anyag lesz benne, mint amilyet & amennyit vártam, így én semmiképp sem mondanám rá, hogy alig több a várható szingli egy botos deathmatchek sorozatánál - és ha relativizáljuk, ez más játékoknál sem feltétlen van másképp, csak a körítés mennyisége és minősége hullámzik. Tetszik, hogy alapvetően nem klasszikus lassabb hátborzongató horrorként próbál félelmet kelteni, hanem inkább az ellenfelek számával, gyorsaságával és puszta erejével. Magasabb nehézségen játszva valóban kihívás lehet majd folyamatosan megfelelő döntéseket hozni, vagyis pusztán életben maradni még pár másodpercet, majd egy-egy nagy harc sikere után, pár HP-val, erősen szívdobogva kifújni egy halk b4zdmeget. Tetszett, hogy Dark Souls-féle nehézséget ígérnek és folyamatosan elvérzős streamsikereket vizionálnak...nekem bejön majd, ha kidolgozottan és átgondoltan lesz nehéz, nem amolyan elb4szott Dark Souls-féle dizájn hiányosságok és bugosság miatt. Sorry DS fanok, de ez van, ti is tudjátok, csak ti úgy élvezitek... Manapság kevés játékban látni ennyire agresszív ellenfeleket és a demózott anyag csak közepes nehézség volt...néha jól össze tudnak gyűlni az impek, sőt ha van még pár eltérő ellenfél is, öröm nézni, ahogy mindenhonnan hullik ránk a válogatott 'áldás'...f*cking glorious. Megjelent már?