DOOM 4
  • Danecay
    Én a magam részérő jobban örültem volna egy Doom3 és Resurrection of Evil stílusú folytatásnak, mint egy ilyen Quake 3 Aren szerű súlytalan lövöldének már ami a gameplay videókból átjön. Anno a technológia kezdetlegesebb mivoltának voltak elsősorban betudhatóak véleményem szerint a menj és lőj típusú játékok, majd ugyanezen technológia fejlődésének lettek köszönhetők a történetvezetős és a story központú játékok. Az eddig látottak alapján engem ez az ALPHA alapokon nyugvó változat nem sarkallott arra sem, hogy letöltsem és kipróbáljam, noha hamarabb volt róla tudomásom, mint hogy itt szóba került volna. Kicsit ugyan olyan érzésem van mint anno a Duke Nukem 4ever-el, sokáig vártam de aztán még egy letöltésnyi lehetőséget sem adtam neki, és amennyiben jól értelmeztem a visszajelzéseket nem is vesztettem túl sokat. No persze lehet, hogy, én is öregedtem, sőt biztos, mások az elvárások az igények, kicsit lassabb dolgokra vágyik már az ember, de az a mondás is igaz lehet, hogy egy újszülöttnek minden vicc új, és ez hentelősebb játékmenet a közben felnőtt újabb generációnak újdonság lehet, mert ha csak magamból indulok ki nem gondolnám, hogy egy Doom 1-t megélt, jelenleg 4x-es életkorú játékos már ugyanarra a pörgős hentelésre vágyna, nosztalgiafaktor ide vagy oda. Ha játékos maradt akkor vagy asszociálódott és igazodott az igénye a jelen kor felhozatalához vagy feltehetően szakított ezzel a szabadidős tevékenységgel amihez minden bizonnyal nem a DOOM 4 miatt fog visszatérni.
    Tudom persze, hogy lesz egy majd 13 órás single kampánya a játéknak, de tartok tőle, hogy szemben a 10 évvel korábbi alkotásokkal nem lesz több mint egymásután fűzött cahallenge-k sokasága.