DOOM 4
-
Ssenkradlive #1597 Ne haragudj, de erre muszáj reagálnom : "a platform részek sem voltak bántóan túltolva." ???
Baszki én a játék egyharmadáig bírtam, amikor ráuntam hogy az időm 70%-át a f@szom ugra-bugrával töltöttem...
Meg ember a DOOM-ban egyáltalán mi a f@szt keres a platform, és főleg ennyi ???
"Ez a játék nem agyatlan, és nem chilles ez tény, nem is értem, hogy lehetett ezt feltételezni..."
Mikor volt a DOOM agyatlan ? Az első résztől kezdve (a maga korában) egy technikás shooter volt, ( a megfelelő nehézségi szinteken persze ), viszont "chilles" az mindíg is, és kibaszottul. Fantáziadús pályákon, fasza fegyverekkel irtottad a pokol népségét, mindenféle buzi lőszer, életerő és egyébb f@szom "managelés" meg ugra-bugra, piruett és pukkedli nélkül...
Tudom, mert játszottam velük a megjelenésüktől.
A 2016-os is százszor inkább DOOM mint ez, még úgy is, hogy az sem volt akkora szám mint amekkora "hájp"-ot kapott megjelenéskor. Jellemzően abból állt az a game : elmentél A-ból B-be, arénafight, B-ből C-be és arénafight stb stb...és ez kb. a játék felétől b@szott monotonná tette, valamint a szana-széjjel ajnározott "glory kill"-t is legalább ugyanannyian utálták mint szerették, a platform részei meg jó hogy voltak egy kis változatosságnak, de bőven elég is volt annyi ahogyan az kiderült a következő években letisztuló véleményekből minden fórumon, ...
De ettől még az egy jó kis játék lett.
Ehhez képest az Eternal annyit "fejĺődőtt" hogy ugyanúgy folyamatos két pályarész közti arénaharcok vannak még kisebb területen még több enemivel, csak most ugra - bugrálgatni kell köztük, a "glory killezést" meg a játék kikerülhetetlen részévé, és egyetlen opciójává tették, a fegyverekben meg nincsen lőszer. Egy magát DOOM-nak nevező játékban... Röhej.
Én értem hogy ez neked tetszik. Ezzel nincs is semmi bajom, miért is lenne. De ez a game nem DOOM.
Meg főleg nem egy 90-akárhány százalékos "korszakalkotó játék" mint ahogyan a hivatásos sajtó felszopkodta.
Látszik is minden fórumon ez a "felhasználói véleményeken", amit én személy szerint "kissé" relevánsabbnak tartok.
Ez még a névtől is eltekintve is csak egy egyáltalán nem rossz, de kissé "identitászavaros" "rouge-like-fps-platform hibrid" erősen rétegjáték, és annak rendben is lenne, de mint DOOM, ez egy rakás gőzőlgő birkafos, szerény véleményem szerint mint "ős DOOM felhasználó" ha nem haragszol... ;)